CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Autista munkatársakat keres a Microsoft

  • 4,787
  • 42
A kísérleti projektben egyelőre tíz főnek biztosítanának pozíciót az informatikai óriásvállalat redmondi főhadiszállásán.

Mary Ellen Smith, a Microsoft alelnöke szerint az autisták olyan adottságokkal rendelkeznek, amelyekre nagy szükség van a vállalatnál.

„Minden személy különbözik. Néhányan rendkívüli képességekkel bírnak az információk megjegyzése és a részletekben való gondolkodás terén, mások a matematikában és a programozásban jeleskednek – írta blogjában.

Smith, akinek szintén van egy autista fia, hozzátette azt is, a program része a Microsoft azon régi törekvésének, hogy egyre több fogyatékossággal élő embert alkalmazzon.

A kezdeményezés megvalósításában a Specialisterne nevű dán cég vesz részt, amely az autizmussal élők elhelyezkedését segíti. A cég az autisták olyan képességeire igyekszik rávilágítani a figyelmet, amelyek hasznosak lehetnek a különböző vállalatok számára.

„Pontosan azok a jellemzők, amelyek általában...
Folytatás…

Gyilkos vírusok gyógyíthatják a rákot

  • 4,614
  • 29
Veszettség, polio, kanyaró, herpesz: tudja, mi a közös ezekben a vírusokban? Hogy erősebbek, mint a rák.

Míg az interneten hétről hétre megbízhatóan felfedezi valaki a rák ellenszerét az ananászban, a C-vitaminban, vagy épp egy ritka csodagombában, addig a valódi orvosok látszólag (!) hiába próbálkoznak ezzel.

Pedig hosszú évtizedek óta futnak versenyt az idővel, hogy találjanak végre egy igazán hatékony gyógymódot a betegség ellen, ami a világ egy jelentős részén már most is vezeti a halálozási okok listáját. Tény, hogy a rákgyógyításra ott a sugár- és kemoterápia, sőt a műtét is reményt jelenthet a ma betegeinek, de az is tény, hogy ezek, az esetek egy jelentős részében legfeljebb néhány plusz hónapot, esetleg évet jelentenek teljes gyógyulást nem.

Ma még nem tudjuk, lesz-e valaha rákgyógyszer. Ahogy azt sem, hogy végül mi jelenti majd a megoldást. Intelligens, a rákos sejtek elpusztítására programozott nanorobotok? Egy egyszerű...
Folytatás…

Egyetlen nadrágja van a milliomos magyar srácnak

  • 4,925
  • 21
A szemétdomb császáraként is emlegetett Tom Szaky 33 éves és már 24 országban van cége. Szelektív hulladékgyűjtésben nem válogat, vállalkozása szinte minden gyűjt, mindenre van megoldásuk. Ezért nincs is versenytársuk. Magyarország nagy kihívás nekik.

Magyarországon még csak 3 éve kezdett működni a TerraCycle. Budapesti belvárosi irodája nem végleges, ezért nem olyan különleges még, mint a cég többi irodája. Más országokban minden hulladékból van, az asztal, a szék, a padló és a központban, New Jerseyben például hetente újrafestik a falakat graffitisek.

Interjúra készültem, de Tom Szaky nem várja meg a kérdéseket, lelkesen mutat, magyaráz mindent. Picit tört magyarsággal is magabiztosan, folyékonyan beszél, ha egy szó nem jut eszébe, mondja angolul. A molinóból készült táskám láttán azonnal mutatja, nekik is van ilyenük, de ez csak egy a 300-féle szemétből, amire van újrahasznosítási ötletük.

"Egy ilyen például...
Folytatás…

Húsvéti hóvihar Kanadában

  • 3,497
  • 13
Kanadában sincs kolbászból a kerítés, különösen ami az időjárást illeti. Tegnap este - amikor hazaértem Montreálba a hosszú hétvégére - még a tavasz reményében sétáltathattam Rufus kutyámat az egészen langyos plusz fokokban.

Ma reggelre azonban mindannyian Kanada második legnépesebb városában egy csodaszép téli álomvilágban ébredtünk...mely álomvilágra december környékén szoktam vágyazkozni, áprilisban már kevésbé...

Amúgy az Environment Canada szerint legalább napos lesz a Húsvét vasárnapja Montreálban é Ottawában egyaránt, plusz 1 fokos nappali hőmérséklettel. Torontóban plusz 3 fok lesz vasárnap és havazásra is számítanak Kanada legnagyobb metropoliszában. Vancouverben 13 fokos kánikula köszönt be Húsvétkor.

Amúgy az Environment Canada előrejelzése szerint lassan veszi kezdetét idén a tavasz mindenhol, kivéve British Columbiában. Április és május is az...
Folytatás…
Oldal tetejére