Hírek Áll a bál egy Molotov-koktél miatt, amit az orosz követségre dobtak

Az orosz külügy behívatta a Kanada nagykövetét, mert szerintük a kanadai rendőrök szó nélkül hagyják konzulátusaik rongálását, és semmit sem akarnak tenni a "terrorista" ellen, aki nemrég elvileg egy Molotov-koktélt dobott ottawai küldöttségük épületének kertjébe. A követség sorsa körül kisebbfajta propaganda háború látszik kialakulóban az utóbbi időben.

A szóban forgó "terrorista támadás" állítólag szeptember 12. éjjelén történt, amikor is egy ismeretlen személy a közeli parkból odarohant az ottawai követséghez, meggyújtott egy házilag is könnyen elkészíthető Molotov-koktélt, majd átdobta azt az épület kerítésén - derül ki a CTV tudósításából.

Oroszország kanadai nagykövete, Oleg Stepanov szerint az eszköz nem robbant be, hamar kialudt, így nem történtek anyagi károk és senki sem sérült meg, de a moszkvai külügyminisztérium most hétfői közleményben azt is állította, hogy nemrég "agresszív tüntetők" csoportja zárta el a konzuli épületbe való bejutást, és mindezt szó nélkül nézték végig a helyszínen tartózkodó rendőrség.

Az orosz kormány szerint a hatóságok nem tesznek eleget annak érdekében, hogy megakadályozzák vagy őrizetbe vegyék azokat, akik "ellenséges cselekményeket" követnek el diplomáciai alkalmazottai ellen, megsértve ezzel a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi egyezményt.

Vizsgálják is, meg nem is​

Kanada külügyminisztériuma saját bevallásuk szerint komolyan veszi az ügyet, mert az "erőszak és a vandalizmus elfogadhatatlan", és ők úgy tudják az illetékes hatóságok is vizsgálódnak, de az ottawai rendőrség nem tud arról, hogy az orosz nagykövetség feljelentést tett volna.

A külkapcsolati diplomáciai épületek védelme egyébként hivatalosan a Kanadai Királyi Lovas Rendőrség (RCMP) feladata, ők viszont nem kommentálták a híreket. Eközben a követség az orosz állami Sputnikon jelentetett meg cikket arról, hogy munkatársaik állandó rendőri védelemre szorulnának Kanadában.

Stepanov szerint már átadták a Molotov-koktélos incidensről szóló videófelvételeket a rendőrségnek, és terrorcselekményként nyilatkozott az esetről, Moszkva pedig beidézte Alison LeClaire kanadai nagykövetet, ezzel is nyomatékosítva a diplomáciai elégedetlenségük.

Jelképes csatározás​

Az ottawai követség utcájában egyébként a város polgármestere már márciusban "Free-Libre Ukraina" feliratú kék-sárga táblákat helyezett el, valamint egy szintén a színpárt viselő kerékpárt is lelakatoltak a követség elé, amit múlt hónapban valakik feketére festettek le.

Ugyanez a három fős csoport nem csak a biciklit festette le, hanem állítólag az orosz haderő támogatását jelentő "Z" jelet is fölfújták több helyre, és az esetet jelentő nézelődő szerint a fiatalok a képen is látható diplomáciai rendszámmal ellátott autóból szálltak ki.

1663932338474.png
 
Ugy látszik előfordul ilyen az egész világon. A kérdés, mikor ki tesz ilyet.
Nekem is feltűnt egy ideje, hogy néhány szórakozóhely WC-jében Putyin háborújára utaló feliratok vannak.
Megpróbáltam megfejteni a szövegek mondanivalóját, vajon pro- vagy anti-orosz művésztől származik?
Minél alaposabban vizsgáltam a kabin falait annál sokrétűbb üzeneteket találtam.
A kérdést nem tudnám megválaszolni, mert a politika mellett sok szexuális vonatkozású üzenet is volt. :)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Zoltan1977Apa wrote on Pozitiva's profile.
Kedves Pozitíva, a feleségem gyógypedagógiai asszisztens képzésen tanul. Sokat segíthetne egy jó könyv, ha még megoldható, el tudnád küldeni a már sokak által emlegetett Gordosné: Bevezető általános gyógypedagógiai ismeretek c. könyvet? Köszönöm előre is!
Sziasztok! SOS LENNE valaki tud segíteni ezeknek a feladatoknak a megoldó kulcsában? Az is elég ha csatoltok képet a netről,de én ott mondjuk nem találtam fenn... Kérlek szépen segítsetek....
Sziasztok!Keresem get to the top 1 angol könyvhöz tartozó Teszteket!Esetleg valakinek megvan?
IMOPB wrote on ildi200429's profile.
A Hold sötét oldalán, Bűnös éj, Halálos csók van meg. Kell?
Sziasztok!
Keresem a régi apáczais betűhívóképeket (2002-2003 környéke). Esetleg valakinek megvan scannelve, vagy be tudná nekem scannelni?
Nagyon köszönöm előre is :)

(Tudom, hogy a mostani fent van, de nekem jobban tetszik a régi)

Statisztikák

Témák
37,567
Üzenet
4,650,321
Tagok
606,162
Legújabb tagunk
MMMarcsika
Oldal tetejére