Hírek Íme egy kreatív ötlet az emelkedő számlák kifizetésére: adja el a székletét

Egy kanadai férfi azt állítja, hogy ezzel életeket is lehet menteni.

Kreatív megoldást talált számláinak fizetésére egy kanadai férfi, írja a CBC. John Chmiel ugyanis lelkes ürülékdonor, és gyakorta viszi be székletét egy helyi kórházba, ahol pottyantásonként ötven dollárral jutalmazzák meg.

A művelethez külön gyűjtőedényt kapnak a kakadonorok, akiknek hozzájárulása az úgynevezett „székletátültetés” nevű beavatkozás miatt szükséges. Ezt a C. difficile nevű kondícióban szenvedőkön hajtják végre: ez a betegség folyamatos, pokoli hasmenést okoz. Kezeléséhez szükséges az, hogy egészséges székletből származó baktériumokat ültessenek be a beteg bélrendszerébe, ezeket nyerik ki a donorok ürülékéből.

A székletátültetés az orvostudomány egyik fejlődő ága: potenciálisan még számos betegséget is képesek lehetnek kezelni vele a doktorok. Chmiel azt állítja, hogy kevésbé a pénz, inkább az életek megmentése vonzza a székletadományozásban.

A kórház ráadásul folyamatosan keres donorokat, és nem is túl nehéz jelentkezni: az embernek csak 18 és 50 év közöttinek kell lennie, és nem szabad semmilyen súlyos betegségtől szenvednie.

Chmiel még egy előnyét is megemlíti az adományozásnak: „Nagyon jó megtörni a jeget azzal, amikor új emberekkel találkozol, hogy bejelented, hogy kakát adományozol”.

1663931982182.png
 
Nem rossz ötlet.
Már évek óta tervezem, hogy humanitásból csináltatok egy "szerv-donor" igazolványt, de a családom megtiltotta nekem.
A hét végén majd szóba hozom újra, talán "kakadonor-nak" elengednek.
 
Melitta, nagyon jó, hogy felhoztad, valóban életmentő lehet, ha a Clostridium difficile okozta vastagbélgyulladás nem reagál az antibiotikumra, a széklet átültetés lehet a megoldás. Nem olyan gusztustalan, mint amilyennek tűnhet, teljesen "megpucolják", csak a baktériumokat vonják ki belőle, és adják be a betegnek, hogy az segítsen helyreállítani a normál bélflórát, kiszorítva a kórokozót. Azt nem tudom, nálunk jár-e érte pénz, lehet, hogy nem, ahogy a véradásért sem.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

KA0215 wrote on sziporka78's profile.
ÚÚÚ! Csodálatos vagy! Imádlak, imádunk! *-* Az összes munkádat nagyon köszönjük!
Kedves Tagok! Segítségeteket szeretném kérni!
9.osztályos OH kémia munkafüzet megoldásait szeretném, ha valakinek esetleg megvan. Előre is köszönöm szépen.
ametiszt99 wrote on bsilvi's profile.
Szia,az lenne a kérdésem, hogy nem tervezed e a Halhatatlan Őrzők folytatásainak a fordítását is, sajnos nagyon úgy tűnik, hogy Ajuda nem folytatja tovább(legalábbis régóta nem jelentkezik fordításokkal), én és még sokan hálásak lennénk érte ,szerintem (annyira szeretném Cliff történetét elolvasni):):):). Köszönöm szépen az eddigi fordításaidat is:):):)
pomagrade wrote on merlynthewizard's profile.
Nagyon szépen köszönöm :)
A harmadik is meglett :)
ametiszt99 wrote on sziporka78's profile.
Nagyon, nagyon, nagyon szépen köszönöm, annyira szeretem az Ilona Andrews könyveket, köszönöm a szorgalmas munkádat,nagy örömet szerzel nekem és szerintem sokunknak ezzel:):):)

Statisztikák

Témák
37,471
Üzenet
4,623,270
Tagok
604,528
Legújabb tagunk
Maria dec. 1
Oldal tetejére