Önbizalom,lelkiegészség,önismeret,konfliktuskezelé s

mateisz

Állandó Tag
Állandó Tag
A konstruktív egoizmusban hittem egész életemben. Abban, hogy első körben mindig a saját lelki egyensúlyunk elérése a cél, magunkat kell tiszteljük legjobban és a felhalmozott energiát pergetni a környezetünkben.
És a legtöbb megbocsátással és jóvátétellel is magunknak tartozunk.
 

Fannulika

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy szervezet addig marad egészséges, amíg tudata ellátja és hordozza valamennyi testrészét és szervét. Ahol visszavonul, mert nem akar többé szembenézni az adott szerv által képviselt témával, betegség alakul ki. Ezért is lehetséges a betegségek tüneteiből a háttérbe szorított tudati témára és az ehhez tartozó életfeladatra következtetni. Ha valaki kiszorít bizonyos témákat, kérdéseket az életéből, egyre több beteg rész keletkezik benne és egyre nehezebb lesz az élete. Ha a tudat egészen kivonul egy adott területről, mert az érintett teljes mértékben felad egy problémát, a szerv felmondja a szolgálatot és ki kell cserélni - vagy szó szerint, vagy csak a funkciójában. Ha a lélek egészen kivonul a testből, halálról beszélünk, ami gyakran már az érintett életében, fokozatosan bekövetkezik.
Rüdiger Dahlke
 

Viktor1981

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt mondják, hogy a megbocsájtás a legfontosabb dolog az önbizalomhoz is az elengedés a legfontosabb!
De képtelen vagyok megbocsájtani azt a sok megbántó szót, ami az önbecsülésemet a sárba taposta. Nem megy!

Mindenkinek a saját életét kéne élnie, és nem lenne szabad egymásra megjegyzéseket tenni. Ne akarjuk a mások életét élni, a magunk élete helyett. Gyakran még a vakokat, a testileg vagy az értelmileg sérült embereket sem kímélik sokan. Senkinek sem könnyű embernek lenni.

Indiát és az indiaiakat nagyon szeretem és tisztelem. Az egyik legszebb dolog bennük, hogy Ők nem közösítik ki azokat akik vakon, sérülten vagy más nehézségekkel élnek együtt. Ők úgy tartják, hogy a Lélek a születése előtt választotta, hogy ilyen nehézségekkel szeretne a földön élni, és ebből a tapasztalatból tanulni. Emiatt tisztelik ezeket az embereket, és felnéznek ezekre a családtagjaikra. Szerintem ez egy csodálatos felfogás.

Élj.jpg
 

sxy96

Állandó Tag
Állandó Tag
A lelki egészség nem valami olyasmi, amit készen kap, vagy amire rátalál az ember. Sokkal inkább valami olyasmi, amit meg kell teremtenünk magunkban.
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Mindeki,

Tény, amit leírsz Sziget Ditty, és elnézést, hogy pont ezt a néhány sort emeltem ki idézetként... Az ok egyszerű: miútán igencsak megrengető érzés saját magunkkal szemben állni, mégis: amikor teljesen tiszta a kép, akkor már nem lesz fájás (sem taknyod-könnyed)


:)

fáj? mikor kihúzod a szálkát... de a gyógyulásért


a psziché igyekszik megúszni a kényes helyzeteket .. fájdalmat de mennél jobban elakarod kerülni annál nagyobb teher esik le rólad...
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt mondják, hogy a megbocsájtás a legfontosabb dolog az önbizalomhoz is az elengedés a legfontosabb!
De képtelen vagyok megbocsájtani azt a sok mebántó szót, ami az önbecsülésemet a sárba taposta. Nem megy!


így az maradsz akinek mondott .....mások "hülyesége" miatt önmagunkon bosszút állni ? csak h lássa mit tett ?

nem megy? hiszed... igazad van
akinek igaza van ellenfele van ...
te kivel vagy?
 

Szacsoka

Állandó Tag
Állandó Tag
Saját tapasztalat: engem a munkahely vág haza, mert nagyon stresszes. Lépni könnyebb lenne, de másikat találni annál nehezebb, így marad az elfogadás. A stresszt szerintem csak kisszámú, igaz baráttal lehet legyőzni, akikkel folyton tartani kell a kapcsolatot, nemcsak héba-hóba, mert ők feltölthetik az embert energiával.
 

Gilice70

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon hullámzó a lelki egészségem: hol rá sem merek nézni senkire, hol meg boldogan, emelt fővel járok... nehéz elviselni néha saját magam is.
 

István2013

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha valaki lerombolja bennünk az Önbizalmat avval hogy elhagy mert nem tart annyira fontosnak ,hogy részt vegyél az életében,akkor ujra kell piteni mindent magunkban.
 
Oldal tetejére