Allergia, testi higiénia, testszag, szájszag, futószemölcs......stb

Ese

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Pollenallergiás vagyok már tizen egynéhány éve. Sajnos azt tapasztalom, hogy egyre rosszabb. Próbálkoztam az immunrendszerem erősítésével, de nem sokat segített. Engem is érdekelne, van e valami tuti tippetek.
 

zotyi83

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha allergiáról van szó, én inkább a természetet hívom segítségül (nem hiszem hogy a rengeteg kemikáliával szennyezett gyógyszernek hosszú távon jótékony hatása lenne).
Érdemes figyelembe venni, hogy a hogy a kamilla, dinnye, uborka, banán és napraforgómag súlyosbítja a pollenallergia tüneteit.
A pollenallergia tüneteit enyhíthetik:
-Mangosztán
-Papsajt
-Sós orrspray
-Kvercetin
-Kanadai aranygyökér
-Forró és fűszeres ételek
 

pausovits

Állandó Tag
Állandó Tag
Allergia

Én nem vagyok allergiás,de sok ismerösömnek segitettek a termékek amit ajánlotam.
Az allergia szó szerinti jelentése - túlérzékenység. (A szervezetnek a megszokottól eltérő reakciója valamely ingerre.) A betegség lényegét jobban kifejezi az alábbi értelmezés: idegen anyaggal szemben fellépő, az immunrendszer által közvetített reakció - ez tulajdonképpen az immunrendszer kisiklása, - amely szöveti gyulladást és szervi funkciózavart okoz. Ezekből az elváltozásokból adódnak a betegség tünetei is. Az allergia az immunrendszer leggyakoribb betegsége. A betegek számának növekedése az utóbbi egy-két évtizedben felgyorsult. Számtalan tanulmány utal arra, hogy a környezeti ártalmak kiváltó okként hatnak: Japánban végzett felmérés szerint a nagyvárosokban élő gyerekek között négyszer gyakoribb az allergiás nátha, mint vidéken.
Magyarországon id. Bókay János a múlt század közepén a szegény gyermekek kórházában csak elvétve találkozott asztmás beteggel, míg manapság e betegség előfordulása 2%-ot tesz ki. Hasonlót figyeltek meg a természeti népeknél is, és ahogy a civilizáció terjedt, a betegek száma emelkedett. Az
allergia kialakulásában és terjedésében szerepet játszó környezeti hatások mára olyannyira károsították az emberi szervezetet, hogy az immunrendszer téves reakciója beépül a genetikai programunkba is. Ebből adódóan az allergiára való hajlam örökölhető. Ebből csak azt az esélyt lehet megnevezni, hogy ha a gyermek egyik szülője allergiás, akkor 15-20%, ha mindkettő, akkor 40% valószínűsége lehet a betegségnek. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy Magyarországon az elmúlt 10 évben 10%-kal nőtt a veleszületett allergiás bőrgyulladásban szenvedők aránya. A virágpor allergiás betegek száma évente 8-1O%-kal növekszik. Milyen környezeti ártalmak érnek nap, mint nap?
1. A levegő szennyezettsége (fűtés, ipar, autók, DOHÁNYZÁS)
2. Radioaktív sugárzás (Ezt még csak nem is látjuk, így még csak távolodni sem tudunk tőle.)
3. Ózonlyuk
4. Szemétlerakó helyek (A veszélyes hulladékok éveken keresztül történő nem megfelelő tárolása,
aminek következtében a talajba, majd a talajvizekbe jutott sok mérgező anyag.)
5. Vizek szennyezettsége (A gyárak és tisztítatlan szennyvizek direkt vagy indirekt - talajon keresztül való beszivárgása bejutása.)
6. Nagyüzemi mezőgazdaság:- növénytermesztés (műtrágya, növényvédő szerek) - állattenyésztés
(antibiotikumok)
7. Élelmiszeripar: tartósítószerek, állagjavítók, színezőanyagok
Ezek a hatások lassan, de szinte folyamatosan károsítják a szervezetet. A sok mérgezőanyagtól való megszabadulás óriási terhet ró a szervezetre. Ezzel együtt romlik a szervezetünk minőségi táplálása; az állandóan műtrágyázott, megváltozott összetételű talajból nem tud a növény sok fontos anyagot felszívni. A csökkenő hasznos anyag arányt az élelmiszeripar tartósító eljárásai és a konyhatechnikánk (túlsütjük, túlfőzzük ételeinket) tovább rontja. A rostszegény táplálkozásnak is köszönhető, hogy az étellel, itallal bejutó mérgek lerakódnak a vékonybél felszínén, ahol ezzel rontják a felszívódást. A stressz csak tovább rontja ezt a helyzetet. A következmény az, hogy különböző hiányállapotok alakulnak ki és megbomlik a szervezet harmonikus működése. A diszharmonikusan működő sejtek esendőbbek, az újabb külső tényezők (allergiát okozó anyagok, kórokozók, klimatikus tényezők, környezeti ártalmak, tápanyaghiány) a megbomlott egyensúly miatt „leterítik” a szervezetet – ez a betegség: Az allergia esetén általában olyan anyag szerepel allergénként, amely normál körülmények között is van a környezetünkben (pl. virágpor, házipor, stb.), csak egészséges viszonyok között nem jelentkezik extrém reakció. Az ismételt találkozások vezetnek az allergiához, ami következményes gyulladással és szervi funkciókárosodással jár. Ilyen viszonyok között a kórokozók is hatékonyabban tudnak támadni, ami a krónikus gyulladások heveny fellángolásait okozzák. Kezelés nélkül ez az ördögi kör csak önmagát gerjeszti, ami a betegség komoly súlyosbodását eredményezi. Milyen megjelenési formái vannak az allergiának?
1. Helyi:- bőr - légutak: felső (allergiás nátha) alsó (asztma) - szem - emésztőrendszeri:
elsődleges (örökletes hajlam, fehérjék ill. azok nem megfelelő lebontása, más anyagok fehérjéhez kötve)
másodlagos (megelőző betegség, bélműtét, fertőzés után, annak következtében lesz a bélfal áteresztő olyan anyagok számára is, amire korábban nem volt) - máj (főként gyógyszeres)
2. Általános: - anaphylaxiás reakció: azonnali, gyors orvosi segítséget igényel (halálhoz vezethet)
- szérum betegség: sokkal könnyebb lefolyású, általában spontán gyógyul.
Mik a lehetőségei a hagyományos (nyugati típusú) kezelésnek?
1. Az ok kiküszöbölése
- ez jó, megelőző gondolat, de van úgy, hogy ismeretlen az ok, vagy nem lehet kikerülni (pl. fű, fa, virág, házipor).
2. A tünetek gátlása gyógyszerrel vagy gyógyszer kombinációval. (Ez lehet időszakos, pl. a virágzás, vagy állandó, pl. a házipor).
Az utóbbival az is a probléma, hogy ezeknek a gyógyszereknek vannak mellékhatásai. További lehetőségként megemlítik, hogy az immunrendszert kell erősíteni.
Miért válasszuk a gyógynövényeket?
Míg a gyógyszerek 1 molekulát tartalmaznak,addig a gyógynövények sokkal több összetevőből állnak.Ezeket az alkotó elemeket a természet válogatta össze és általában a részek egymás hatását erősitik,ezért kisebb mennyiségben is nagyobb hatást érnek el.A gyógyszerek kifejlesztésénél az a törekvés érvényesül,hogy csak egy szerv egy bizonyos részére hasson-legyen minél specifikusabb.A gyógynövények a szervezet egészére hatnak,és ezen belül mindegyiknek megvan az a több fő hatása,ami jellemző rá.
 

csirkebaba77

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos az allergia azért alakul ki, mert a környezetünkben rendeteg a vegyszer,ami csökkenti az immunrendszer ellenálló képességét.régebben és is sok vegyszert használtam a takarításhoz, de ma már csak természetes alapanyagú dolgokkal takarítok.Pl.:vizkőtelenítésre ecet illetve citromsav, zsíroldás szódabikarbóna. Azóta észrevettem, hogy nem vagyok olyan sűrűn beteg.
Szóval van benne valami...
 

publee

Állandó Tag
Állandó Tag
Lux atkaporszívó segíthet, 3 Zyrtec helyett csak egyett kellet bevennie az egykori kedvesemnek mikor ezzel takaítottunk ki.
Ami használt még az a gőzfőrdőben csepegtetett diapulmon inhalációs cseppek.
 

passiflora1

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem ekcémám van 3 éve. Felnőttként jött ki, minden előjel nélkül. A bőrgyógyászok azt sem tudják, hogy mitől, és nem is igyekeznek kideríteni, csak mindig adnak valami szteroidos krémet a tünetekre, ami vagy használ, vagy nem...Ennyit erről...
 

Ksz_msi

Állandó Tag
Állandó Tag
Ekcémáról láttam egy műsort a TV-ben. Ott a holisztikus gyógymódokat részesítették előnyben (jóga, masszázs, meditáció), plusz egészséges étkezés. Tehát lényegében teljes életmódváltás. A műsorban szereplő betegnek hat hét alatt látványosan tisztult a bőre, anélkül hogy hagyományos gyógyszereket, krémeket használt volna.
 

egon98

Állandó Tag
Állandó Tag
A seborreás dermatitis is egy ekcémás jellegű betegség. Én is szteroidos krémeket kaptam (ami ugye hormonos és ezáltal igen káros) de amióta kipróbáltam a Bioderma DS+ krémet, teljesen tünetmentes vagyok! De ezt a bőrgyógyászok nem reklámozzák. A patikában javasolták.... Jó, mi?
 
ekcémára

Nekem ekcémám van 3 éve. Felnőttként jött ki, minden előjel nélkül. A bőrgyógyászok azt sem tudják, hogy mitől, és nem is igyekeznek kideríteni, csak mindig adnak valami szteroidos krémet a tünetekre, ami vagy használ, vagy nem...Ennyit erről...

Kedves passiflora1! Ha a neten rákeresel a Szappantündér - Mannaszappan szavakra, találhatsz olyan adalékanyag- és vegyszermentes tiszta szappanválasztékot, amitől már nagyon sok embernek elmúlt az ekcémája. Pár éve kezdte a gyermeke allergiája miatt kikisérletezni az anyuka ezeket a szappanokat, és két hónappal ezelőtt kapott érte igen magas állami elismerést. Nekem azért volt szükség a szappanjára és a tiszta shea vajas krémre, mert így semmiféle vegyszeres testápoló krémre és arckrémre sincs szükségem. Egy szappan átlagos ára igaz, hogy ezer forint fölött van, de tekintheted akár GYÓGY-szernek, és hogy nem kell még mellé mindenféle hidratáló, bőrtápláló vagy bármilyen krémeket beszerezned, így már nem is olyan drága. Nem a reklámot csinálom, mert semmi érdekem nem fűződik a Szappantündérhez, csupán szeretném, ha mindenki tudna erről a lehetőségről. Tényleg nagyon sok gyermek és felnőtt bőre meggyógyult már, ezt a szappanismertetők alatt lehet olvasgatni, hiszen mindenki véleményezheti a termékeket. Talán 1-2 embernek nem vált be, de akkora a szappanválaszték, hogy tud keresni számára is megfelelőt.
Gyógyulást, jobbulást kívánok!
 

vorsoly

Állandó Tag
Állandó Tag
A szappan mellett az is nagyon fontos, hogy milyen vízzel mosakszol.
A klór is előhozhatja az ekcémát. Vannak felszerelhető zuhanyszűrők, amik ezt kiszűrik. Érdemes utánanézni.
Valamint élelmiszer, vegyi anyag is kiválthatja.
 

Gachiri

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Fórumozók! Keresem a Csányi Csenge: Pikkelysömör soha többé című könyvének elektronikus változatát! Köszönöm szépen előre is a segítséget!
 

Larissa45

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem sajna allergiám és ekcémám is van, már rengeteg mindent kipróbáltam (pl. búzafű, Életkristály, parlagfű, virágpor, Aloe), eddig eredménytelenül.

Sokan azt hiszik, hogy az allergia csak a gyenge immunrendszer miatt alakul ki, de ez nincs minden esetben így. Gyakorta lelki problémákra vezethető vissza, ki kell deríteni (izomteszt, kineziológus, agykontroll, EFT, stb.), hogy mi az a fel nem dolgozott esemény, ami kiváltja az allergiás reakciót, majd ki kell oldani.

Csak most kerültem kapcsolatba a fent említett módszerekkel, még dolgozok rajtuk, remélem az eddigieknél több sikerrel. :)
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy anya, aki maga gyógyította ki gyermekét nyers étrenddel az ekcémából
ekc%C3%A9ma%2Bb%C5%91r%2Bbetegs%C3%A9g%2Bveg%C3%A1n%2Bveget%C3%A1ri%C3%A1nus%2B%C3%A9trend%2Bt%C3%A1pl%C3%A1lkoz%C3%A1s%2Bdi%C3%A9ta-gy%C3%B3gym%C3%B3d-gy%C3%B3gyul%C3%A1s-eg%C3%A9szs%C3%A9g-2014-%C3%BAj%2Bvil%C3%A1gtudat.jpg
ekc%C3%A9ma%2Bb%C5%91r%2Bbetegs%C3%A9g%2Bveg%C3%A1n%2Bveget%C3%A1ri%C3%A1nus%2B%C3%A9trend%2Bt%C3%A1pl%C3%A1lkoz%C3%A1s-di%C3%A9ta-gy%C3%B3gym%C3%B3d-gy%C3%B3gyul%C3%A1s-eg%C3%A9szs%C3%A9g-2014-%C3%BAj%2Bvil%C3%A1gtudat.jpg
 

senexius

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Pollenallergiás vagyok már tizen egynéhány éve. Sajnos azt tapasztalom, hogy egyre rosszabb. Próbálkoztam az immunrendszerem erősítésével, de nem sokat segített. Engem is érdekelne, van e valami tuti tippetek.
A D3 vitaminról mostanában csodákat mesélnek, csak az a gond, hogy nálunk receptköteles...:-( Az immunrendszerre van olyan hatása, hogy erősíti a normál működést, és elnyomja a túlérzékenységi tüneteket. Ha nem is old meg minden bajt, de mindenképpen javít az allergián is. :)
 

swenson

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem ekcémám van 3 éve. Felnőttként jött ki, minden előjel nélkül. A bőrgyógyászok azt sem tudják, hogy mitől, és nem is igyekeznek kideríteni, csak mindig adnak valami szteroidos krémet a tünetekre, ami vagy használ, vagy nem...Ennyit erről...


Szia!
Sajnos van egy rossz hírem: neked kell kiderítened mitől lettél ekcémás, nem a bőrgyógyászodnak. Te érintkezel valahol valamilyen anyaggal, amire a bőröd így válaszol - a bőrgyógyász nem fog hozzád költözni.
Mi a bőrgyógyászaton kb. 60 anyagra tudjuk allergia teszt alapján a betegeket vizsgálni, allergológián több lehetőség van. Ám mi ez ahhoz képest, hogy naponta több tízezer anyaggal érintkezünk. Arról nem is beszélve, hogy megszoktál pl.egy mosogatószert, de észre sem veszed, hogy pár év múlva változtattak egy kicsit az összetevőkön. S ez megy az élelmiszeriparban stb.
No, akkor mit is kellene tenni a bőrgyógyászodnak? Mi sem tudjuk. Valóban: steroidos krémek, antihisztamin, mert van pici gyerek, aki véresre vakarja magát, és nem tudunk mit tenni. Egyébként hormon tartalmú kenőcsök nincsenek. Pici gyereknek is steroidos krém nagyon meghigitva - legalább éjjel pihenjen kicsit - holott tiszta vízben fürdik, mosásnál sem mosóport nem öblítőt nem használ az anya, semmiféle kemikáliát takarításnál, allergiatesztje negatív, elvileg nincs allergiája, és mégis csupa seb időnként. Elment a család magasabb intézetbe:semmi. Az a teszt is negatív.
Kisgyerek beteg lett, csak teát kapott 4 napig. Meggyógyult, kapott kakaót, újra kiütés. Igen. A tejre allergiás, holott a teszt nem mutatta.
Egyébként az öregeink nem véletlenül böjtöltek. No, nem igazán voltak tudatában a különböző diétáknak, méregtelenítésnek, de úgy érezték ez jó nekik: csak folyadék minden pénteken. Az emésztésünkkel nincs rendben valami, baj van a beleinkben, akkor az immunrendszerünk is bajban van- ugyanis jelentős része a beleinkben található.
Nem kell ide szintetikus vitamin, benne van az ételben, ha változatosan étkezünk.
S nem véletlenül kérdezik meg a kórházakban minden reggel: volt széklete?
Szeretettel: Swen
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusztok ,
elnézést amiért kotnyeleskedek , de jutot eszembe a nejemnek is volt elég sokáig a kezén , szegény még dolgozni sem tudott rendesen . Kiprobáltunk mindenfélét mármint a szakorvosokkal , aztán a végén kiderül , hogy a pajzsmirigyével volt problémája . Amiót azt rendbe hozztán semmilyen panasza nincsen , pici lepke , nagy a hatása .:rohog:
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem sajna allergiám és ekcémám is van, már rengeteg mindent kipróbáltam (pl. búzafű, Életkristály, parlagfű, virágpor, Aloe), eddig eredménytelenül.

Sokan azt hiszik, hogy az allergia csak a gyenge immunrendszer miatt alakul ki, de ez nincs minden esetben így. Gyakorta lelki problémákra vezethető vissza, ki kell deríteni (izomteszt, kineziológus, agykontroll, EFT, stb.), hogy mi az a fel nem dolgozott esemény, ami kiváltja az allergiás reakciót, majd ki kell oldani.

Csak most kerültem kapcsolatba a fent említett módszerekkel, még dolgozok rajtuk, remélem az eddigieknél több sikerrel. :)
Szia!

Remélem, azóta megoldódott az ekcémára/ allergiára folytatott keresesed, és sikeresen megszabadultál tőlük.
Amennyiben mégsem, arra kell felhívnom figyelmed, pszichoszomatikus a háttere.
Egyrészt abban segíthetlek, ha akarod, ráirányíthatom figyelmed, milyen lelki háttere van, és amennyiben azt megérted, megváltoztatod hozzáállásod, kigyógyulhatsz egészen belőle!
Másrészt pld.ekcémára akupresszúrás tippem: a könyökhajlatodban a hüvelykujjad felőli bicepszeden kellene nyomást gyakorolnod többször is naponta, a belső bokacsontod felett 4 ujjal, a lábszáradon kellene nyomással segítened a pontot, továbbá a láb belső oldalán, a térd feletti pont+ a térdhajlat redő közepét, és a fülcimpàd masszírozásával kellene fokozni, mert fülcimpánkon a teljes szervezet térképe, azaz a megfelelő szervek idegvégződései elérhetők, stimulálhatók! Most nem engedi a szerver, h feltegyek fotót, pedig már 3x kijelöltem, amit könnyítésül feltöltenék...
Módosítva:
Reménykedem, sikerül beillesztenem a képet, amit tegnap szerettem volna! :)
IMG_20160103_114824.jpg
 
Utoljára módosítva:
Oldal tetejére