Hírek Az EU kidobta a fideszes alapítványi egyetemeket a támogatotti körből

Mivel az Orbán-kormány továbbra is fideszes politikusok irányítása alatt tartja az alapítványi működtetésű egyetemeket, egyelőre kihagyják azokat az EU egyes oktatási- és kutatási projektjeiből.

Ez azt jelenti, hogy ezek az "alapítványi" vezetésű egyetemek nem kaphatnak friss támogatásokat az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+ együttműködési és oktatási csereprogramból, valamint a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogramból sem.

Erről az Európai Bizottság illetékes főigazgatóságai már december végén értesítették a testület szolgálatait és a pénzek kezelésével megbízott nemzeti hatóságokat. A 21 magyarországi alapítványi egyetem többsége mostanáig jelentős támogatásokban részesült, és 2020-ban 22 622 magyar vett részt az Erasmus+ külföldi csereprogramjaiban 40,45 millió eurónyi értékben.

Az ok, hogy ezeknek az alapítványi fenntartású egyetemeknek a működési modellje "nem biztosította a közösségi források átlátható kezelését, ugyanis sem a közbeszerzési, sem az összeférhetetlenségi szabályok nem vonatkoztak rájuk".

Például magasrangú politikai tisztségviselők is bekerülhetnek az alapítványok vezető testületeibe, a kuratóriumokban főként fideszes politikai kinevezettek ülnek, akik teljhatalmat élveznek az egyetemek irányításában, ezért a kiszervezett egyetemektől egyelőre megvonták a jelzett támogatást.

1673354621864.png
 
Nőként erre csak annyit felelhetnék, hogy ó, te hímsoviniszta, de nem mondom, mert nem sértegetek.
Érdekes hogy a nők miért szeretnek/szeretnének/ minden olyan helyre bejutni ahova nem szeretnék hogy bejussanak. A férfiak miért nem törtetnek a női magánéleti helyekre?
Csak egy példa ha van egy polcod amin pl: borotválkozó dolgaid vannak nem sok idő múlva már ott üldögél egy női bigyó is....
 
Érdekes hogy a nők miért szeretnek/szeretnének/ minden olyan helyre bejutni ahova nem szeretnék hogy bejussanak. A férfiak miért nem törtetnek a női magánéleti helyekre?
Csak egy példa ha van egy polcod amin pl: borotválkozó dolgaid vannak nem sok idő múlva már ott üldögél egy női bigyó is....
Milyen bigyó üldögél a polcodon? Ez érdekesen hangzik. És mik a női magánéleti helyek? Vannak ilyenek? Ahogy fórumtárs írta, vannak férfi klubok, ahová tilos a nőknek bemenni. Női klubok is vannak, ahonnan kirekesztik a pasikat?
 
Mai hir:

"A találkozó első öt percében nyilvánvalóvá vált, hogy zökkenőmentes az együttműködés, nincs tehát akadálya annak sem az Erasmus+-, sem pedig a Horizont Európa program esetében, hogy továbbra is részt vehessenek az alapítványi fenntartású egyetemek hallgatói, illetve kutatói..."
– értékelt Navracsics Tibor brüsszeli door step sajtótájékoztatóján, miután Mariya Gabriel és Johannes Hahn uniós biztossal tárgyalt.
 
... és közben hajszálpontosan ugyanott tartanak, mint decemberben avagy a találkozó első öt perce előtt: vagy kitessékelik a minisztereket plusz "fontolóra veszik" a halálig tartó kuratóriumi tisztséget vagy utánuk a vízözön
 
Meg kell tanulni felelősséget vállalni egymásért.
Nincs kényszer. A gyermekek és az unokák majd rádöbbennek később hogy hogyan is döntöttek.
Az hogy kifullad az természetes. Ez volt Angliában is a 80-as években a bányászok sztrájkjánál. Az emberek a rendet és a csendet szeretik.
Politikát a parlamentbe ahogy írod. De, azt még a fidesz jobb vitte ki az utcára.
És bármikor előhúzza.
Szerintem a fidesz a béke menettel is a politikát viszi most is az utcára . Ami egyébként döbbenetes amint tudatlan olvasatlan emberek akiknek gőzük sincs a politikáról vonulnak.
 
De, alapvetően különbözik.
Csak egy példa az állam évtizedekig működtet veszteséges ágazatokat míg egy nagy vállalat nem
Hát ezt nagyon jól megmondtad. És tényleg az állam működtethet veszteséges ágazatokat mert a veszteséget beszedi az emberektől. A nemzeti konzultáció költségét is tőlünk szedi be . No meg minden elrontott dolog levét mi isszuk . A politikusaink azok meg közbe gazdagodnak . Ők soha nem fizetnek rá .
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Padve wrote on bejelentkezés's profile.
Sziasztok! Ha valakinek esetleg meglenne az alábbi füzet+megoldókulcs, az legyen kedves ide feltölteni vagy elküldeni az oldal elérhetőségét. Nagyon szépen köszönöm! 1680244653053.png
clownpepito wrote on Melitta's profile.
Mellita! Már bocsánat, de az nem éppen demokratikus, hogy ez a szánalmas figura nyilvánosan piszkál, aztán ha válaszolok, akkor csak az én hozzászólásomat törlöd. A te értékrendszered szerint ez okés? Mert ha igen, akkor nem vagy jobb ennél az egyértelműen kötözködésre vágyó alaknál.
Kicsicsillag95 wrote on Ajuda67's profile.
Szia, engem az érdekelne, hogy Thea Harrison könyveinek fordítását folytatni fogod? Nagyon szeretem a könyveit :) Köszi!

Statisztikák

Témák
37,621
Üzenet
4,672,680
Tagok
607,474
Legújabb tagunk
Izabelle
Oldal tetejére