Franciaországi életről bővebben...!

farah

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon jó ez a téma ! A lányom is franciát akar tanulni, én is tanultam gimiben, és szeretném őt kivinni, hogy lássa az országot. Párizsról tényleg nagyon megoszlanak a vélemények.
 

Koroknay bela

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindig nagyon érdekelt Franciaország..bár sajnos egy-két helyről azt hallottam, nem nagyon szeretnek más nyelven beszélni...úgyhogy csak ezért elkezdtem franciát tanulni...még nem adtam fel :)
Amikor a tv-ben látom a Tour de France-t mindig a tájat csodálom. Bár személyesen soha nem jártam ott, nincs olyan ismerősöm, aki kinn járt, és pozitívan nyilatkozott volna a Franciákról. Nemrég kinn volt egy rokonom, és Ő is azt mondta, hogy kimondottan barátságtalannak itélte őket. Annyira erős már az ellenszenvük az idegennekkel, hogy pl. bementek egy bevásárló központba, és egymás között magyarul beszéltek. A biztonsági őr meghallotta, és már fogta is a rádióját, és jelezte a kollégáinak, hogy vigyázzatok, külföldiek vannak a boltban. A rokonom párja nagyon jól beszél franciául, így mindent hallott és értett. A kollégám buszos turista úton volt kinn, Megálltak egy helyen, hogy megkérdezzék, hol találnak benzinkutat. Az illetőt megkérdezték beszél-e angolul, mire az indulatos hangsullyal csak annyit mondott "NO" Nem is próbálkoztak tovább.
 

Ambrus Eliza

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha esetleg még mindig érdekel én szivesen megosztom tapasztalataim, de gondolom azota már kiköltöztél, ha akartál
 
Oldal tetejére