Hittel az egészségért

beloka

Állandó Tag
Állandó Tag
Fórumba.jpeg
Hát ilyen is van? kérdezték Tőlem, mikor megtudták betegségemet. Mindenki hitetlenkedett, mert nem nagyon fordul elő, hogy egy férfinél mellrákot diagnosztizáljanak. Mit ne mondjak, én is kissé elkeseredtem, mikor tudomásomra jutott a diagnózis és bizonyossá vált, hogy műtét vár és terápiás kezelések sorozata, de a legjobban a rák szó maradt meg bennem és annak rossz híre! Ekkor kezdtem kicsit kutakodni szakirodalomban, interneten és orvosok meg egyéb egészségügyi dolgozók körében, hiszen szerettem volna tisztában lenni a jövőmmel. Nos itt jött a meglepő összegzés, miért is kellene elkeseredni, mikor manapság már nagyon jó eséllyel gyógyítják ezt a betegséget. Nosza felvidulva és depimből kikászálódva, elhatároztam, hogy hallgatva a szakemberekre, átalakítom az életmódomat. Először is el fogom hinni, hogy mindennek a vége a gyógyulás lesz. Nem fogok negatív dolgokra gondolni, hiszen még sok dolgom van az életben. Másodszor: csak olyan terápiát fogadok el, melyről tudjuk, hogy többet használ, mkint árt. Étrendváltozást is alkalmazok, mert eddig nem nagyon foglalkoztam az ételek megválasztásával. Több mozgást iktatok a napirendbe. Nos mindezeket megfogadva és megtartva, jelentem, hogy immár hónapok óta jó eredményeket produkál minden laboratóriumi vizsgálatom.
Most már csak annyit, hogy javaslom, anélkül, hogy bárkit is kioktatnék, vagy bárkit is gyógyítani akarnék, hogy higgyen a gyógyulásban, mert mindennek az alapja a hit és bár üres és elcsépelt frázisnak tűnik, de tényleg fél gyógyulás. Nem mertem volna gondolni sem erre és tényleg nagyon padlón voltam, de hittem a gyógyulásban és nem engedtem magam negatívan befolyásolni. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a későbbiekben nem újulhat ki a betegség, vagy nem lehet szövődmény, de legalább tudom, hogy Én elkövettem amit elkövethettem és nem hagyom magam harc nélkül megadni a betegségnek. Remélem nem gondolja senki Rólam, hogy mindezt okoskodásként írtam, mert tényleg nem annak szántam, csak egyszerűen elmondtam történetemet és hozzáállásomat egy olyan betegségről, melyről sokunknak negatív történetek jutnak eszébe.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos


Morgan Freeman üzenete az egész világnak:

“A még több” sosem volt elegendő számomra. 78 éves vagyok, és haldoklom. Dollárok milliói gazdagítják a számlám, de egészséget mégsem tudok vásárolni magamnak. Családom van, és több millió rajongóm a világban, de most mégis egyedül vagyok. Az utolsó pillanatokban senki sem ül mellettem. Nem szeretném, ha veled is ez történne.
Ha hallod ezt az üzenetet, ígérd meg, hogy mindent megteszel annak érdekében, hogy változtass az életeden. Szerettem volna, ha valaki ezt nekem is elmondja, akkor, amikor a te korodban voltam.
A pénz önmagában nem egy rossz dolog. A pénz egy papír, melyet értékkel ruháztak fel, hogy megvásárolhassunk más értékeket általa. Ha a pénz nem a rossz megtestesítője, akkor mi jelenti a rossz dolgokat? – kérdezheted most. A rossz az a megszállottság, mellyel egyfolytában még többre vágyunk. A rossz a vég nélküli keresés, az elégedetlenség, egy olyan színaranyból készült szivárvány hajszolása, amely nem is létezik. A rossz az, hogy feladjuk a szívünk, lelkünk és önmagunk anyagi sikereink érdekében. Majd aztán drága pénzekért próbálunk hamis boldogságot vásárolni.
Képzeld el, hogy mindened, amid van elveszíted. Képzeld el, hogy az összes pénzed semmivé foszlik. Az egyetlen megoldás, hogy meg ne bolondulj, a boldogság keresése. Azonban most nincs pénzed, hogy egyre többet, és többet akarj. Ki vagy te most?
Akiket egykor barátaidnak hittél, most nincsenek melletted. Elveszítetted az összes barátod, és a családod, mert önző voltál.
Miért?
Mert a végtelen keresés, és pénzhajszolás közben letértél az igazi útról, szem elől veszítetted a célt.
Nem azt mondom, hogy a pénz nem hozhat sikert. Csak úgy gondolom legyen egy sokkal nagyobb célod az életben, mint a pénzügyi siker.
A lelked azért kiált, hogy találj rá a te saját, változást hozó utadra. Még ma megváltozhatsz, ha megpróbálod megfogalmazni, mi a legfontosabb feladatod az életben. Sérült kapcsolataid helyébe, új, és teljes kapcsolatokat építhetsz, ha meg tudsz bocsátani magadnak, és másoknak is.
Az életben a legfontosabb dolog az egyensúly. Meg tudod gyógyítani a megromlott házasságod, ha hiszel abban, hogy a szeretet mindenre képes. Bármikor lehetsz a legjobb szülő, akár 86 éves korodban is, de ne várj addig. Bármikor képes vagy arra, hogy több pénzt teremts, de időt azt soha nem fogsz tudni többet varázsolni.
Egy napon, mindenki, mint ahogy én is, meghalunk. Mit szeretnél mire emlékezzenek az emberek? Mit tettél annak érdekében, hogy ez a világ jobb legyen? Mi volt a célod ezen a földön?
Mindenki meghal, mégis kevesen vannak, akik valóban éltek is.
Olyan belső erővel rendelkezel, mely által jobbá teheted a világot. Belépsz azon a kapun egyszer, ahol megérted, mi az igazi szeretet, és rájössz, hogy mindannyian az igazi szeretet érzésére vágytunk egész életünkben.
Tanuld meg és érezd, amíg még nem késő, mit jelent a szeretet, a megbocsátás, a hit, és az együttérzés, és akkor legyőzheted a legrosszabbat is.”
*
Ehhez nincs mit hozzátenni, csak annyit, hogy reménykedem Morgan Freeman
egyik legkedvesebb színész óriásom - mielőbbi felépülésében. Amit üzen, azok a szavak igazak és mindenképpen megszívlelendőek. - G.B.
 

Fumarcsi

Új tag
Megható. Sokszor az ember későn jön rá dolgokra. Azt mondja, hogy "neki ezt nem mondták". Sajnos az ember szíve sokszor olyan kemény, hogy ha mondják neki, akkor meg nem hiszi el. Sokan nem hiszik el, mert úgy fondolják, hogy velük ez nem történhet meg. Amikor mondják, akkor úgy érzik, a pénz boldogítja őket, és pénzért mindent megkaphatnak. És amikor rájönnek, hogy ez nem így van, akkor már késő.
 
Oldal tetejére