Hírek Kárász Róbert beperelt egy újságírót, aki igazat írt

Kárász Róbert, a Fidesz influenszereivel előszeretettel mutatkozó tévés, aki az álellenzéki ATV műsorvezetője egy olyan alapítványt vezet, amit Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank bőkezűen támogatott.

Az alapítvány a szívszorítóan hangzó Eltűnt Gyermekek Felkutatásáért Alapítvány nevet kapta, és pár év alatt közel 40 millió forintot kapott az MNB-től. Figyelem, ez nem a szintén Kárászhoz köthető Fogadj Örökbe Egy Macit alapítvány, amit hasonlóképpen bőkezűen támogattak fideszes politikusok.
A 24.hu megírta, hogy ebből a pénzből az ATV-s műsorvezető cégéhez, a GAP Médiához is jutott.

Ezután Kárász nem kért helyreigazítást a cikk miatt, hanem rágalmazás miatt feljelentette a cikket író Nagy Gergely Miklóst, a 24.hu kiadója ellen pedig "jó hírnevének megsértése miatt személyiségi pert indított".

Most áprilisban a rágalmazási per ért véget jogerősen. Az ATV-s műsorvezető a 24.hu tudósítása szerint a per során azt panaszolta fel, hogy a cikk "sok kárt okozott neki", "még a munkatársai előtt is magyarázkodnia kellett, sőt „vezetői elbeszélgetést” is hoztak neki az alapítványáról és cégéről megjelent információk".

Mind az első fokú, Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság, mind másodfokon a Fővárosi Törvényszék úgy találta, hogy a Kárász által sérelmezett cikk állításai valósak és tényszerűek, sőt azokat Kárász a bíróság előtt elismerte. "A törvényszék ítélete azt is leszögezte, hogy „a büntetőjog (…) nem lehet eszköze az újságírói stílus büntetéssel történő megregulázásának és határok közé szorításának” (...) a cikk szerzője „teljesítette a korrekt újságírói tájékoztatás legalapvetőbb kritériumait, ugyanis a magánvádló által sem vitatottan felvette vele a kapcsolatot a cikk megjelenése előtt azért, hogy lehetőséget adjon neki a saját álláspontjának kifejtésére.” Kárász fellebbezését alaptalannak minősítette.

A cikk idején még nem derült ki, csak a per megkezdése után, hogy az alapítvány Kárász cégétől, "a GAP Média Kft.-től az összes feladatot" teljes egészében átvette, a feladathoz pedig "a szükséges technikai, számítástechnikai eszközöket is megvásárolta" 1,6 millió forintért.
1651152867675.png
 
Ez egy remek bírói ítélet. Noha Kárász Róbertnek valóban voltak jó projektjei ( pl. iskolai egészségnapos programba való becsatlakozás) interaktív, jól szervezett előadások virtuális világgal és mű tehénnel stb. (a gyerekek így kipróbálhatták a fejést is), de azért álljon már meg a világ. Ezekért ő bőven megkapta a pénzét, s úgy méltatlankodnia, hogy tudja, sőt elismeri a tényeket, elég röhejes. Jobban járt volna ha csendben marad.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Csilinkóné Lulács Éva wrote on Ajuda67's profile.
Sziasztok! Keresem Thea Harrison Ősi fajok sorozatát. Az utolsó ami meg van az a Devi's Gate. Még 5 könyv van hátra a sorozatból. A címek: Az úr bukása, Megtört, Éjszakai becsület, Éjféli csók és az utolsó Az árnyék vége. Ha valakinek meg van vagy tud róla, legyen szíves írjon nekem.
Előre is köszönöm, Éva
KE1221 wrote on nomi2's profile.
Szia!
Bocsánat, hogy zavarlak csak érdeklődni szeretnék, hogy a 5. osztályos történelem tudásszintmérőt sikerült -e megszerezned, és ha igen esetleg elküldenéd-e?
Nagyon köszönöm. :)
Sziasztok! Keresek az alábbi könyvet. Nagyon megköszönném ha tudna valaki segíteni.
Hajdu Imre – Benyovszki Pál – Prorok Márton Ulti kezdőknek és haladóknak
Sziasztok. 2020 NAT 7.osztályos matematika, nyevtan, könyv és munkafüzet megoldó kulcsait keresem + felmőrek. Köszönöm
fonixportal wrote on ntglaci's profile.
Szia láttam te tetted fel a Tintin-eket ha szépen megkérlek ezt a két részt feltennéd újra mert törölték Köszönöm előre is.


data.hu/get/11153382/_Tintin_07_-_A_7_kristalygomb.zip

data.hu/get/11153379/_Tintin_10_-_A_fekete_arany_orszagaban.zip

Statisztikák

Témák
37,378
Üzenet
4,601,338
Tagok
602,513
Legújabb tagunk
Karenina9
Oldal tetejére