Könyvek rabságában

titti90

Állandó Tag
sziasztok! en az utobbi idoben ( kb 4-5 eve) mind szerelmes regenyeket olvasok, ha nem is egyfolytaban, akkor egy-egy nem szerelmes regeny utan mindig jon egy sziruposabb fajta is. tetszenek nagyon Nora Roberts konyvei, a kedvencem tole Az elbuvolo magus. ket masik szerelmes regeny irono, akiknek a konyvei nagyon tetszenek: Susan Elizabeth Phillips ( Apafogo, Se veled se nelkuled, kevencem az Angyali csok) es Judith McNaught akitol a legjobban az Edenkert 1 es 2 tetszik a legjobban.

a nem szerelmes regeny irok kozul tetszik nagyon Dan Brown, Tole a A megtevesztes foka a kedvencem, de Az angyalok es demonokat is ajanlom mindenkinek.. Stephenie Meyertol pedig A burok szerintem a legjobb :)
 

Isabel66

Állandó Tag
Hasonló jellegű könyveket olvastam mostanában. Mindkettő a kommunizmus paródiája.
Huncsík Péter: Határeset
Szécsi Noémi: Kommunista Monte Christo
 

Zipiano

Állandó Tag
Ègyik nagy kedvencem Darvasi Laszlo Konnymutatvanyosok legendaja cimu irasa. Tortenelembe agyazott mese felnotteknek, csodas jelensegek garmadajaval, elkepeszto szereplokkel, gyonyoru nyelven megirva. Darvasit amugy is ajanlom, nagyon jo, legujabb konyve, a Viragzabalok is hatalmas.
 

györke

Állandó Tag
Ha már történelmivel indítottad:
Benkő László: Táltosidők, A megszerzett föld, Idegen tüzek
A téma izgalmas, a próbálkozás tiszteletre méltó, de inkább koncentrál az ismeretátadásra és kevésbé regény. Egy olvasmányos tanulmányra emlékeztet, aminek van storyja. Időnként beindul, olvastatja magát, aztán belassul. Akit érdekel ez az időszak (honfoglalás), annak jó szívvel ajánlom. A trilógia első része sikerült a legjobban.
 

Malitia

Állandó Tag
Kedvenc könyvek? Hmmm... Talán "Jim Butcher - Dresden Files" sorozata. Sajnos (vagy lehet inkább szerencsére) tudtommal nincs magyar kiadása. Dresden Akták címen volt belőle TV sorozat ... bár ne lett volna, szinte semmit sem adott át a regények hangulatából. Maguk a könyvek igen sötét "modern/urban fantasy" - horror sztorik... amiknek az élét általában (ha nem, nem alszol) erősen tompítja a főhős saját szemszögű narrációja. A főhős Harry Dresden ugyanis varázsló (mármint az egyetlen ember a chicagói szakmai telefonkönyvben varázsló alatt) és kocka nagyon fáradt humorral. Akinek az ilyesmi bejön annak tudom ajánlani, bár tény hogy jó angol és nem is kis popkultúrális "műveltség" kell hozzá.

Tündérkirálynő: "És most hogy érzi magát Mr. Dresden?"
Dresden: "Mint Tokyo amikor Godzilla partotér."
 

Shylababy

Állandó Tag
Legutóbbi könyvélményem:
Charlotte Bronte: Jane Eyre
Egy árva lányka élettörténetét meséli el a könyv, hogyan került intézetbe és milyen élete volt ott gyermekként, majd felnőtt fejjel hogyan talál rá a szerelem és mennyi gyötrődés árán találja meg a boldogságot. Rám nagy hatással volt a könyv egy-egy elbeszélő része. Aki szereti a kedves szerelmes történeteket, amely tele van fordulatokkal, az szánjon rá időt, mert érdemes elolvasni.
 

Shylababy

Állandó Tag
Igazi lányregény:
Jane Austen: Büszkeség és Balítélet
Szerintem mindenki hallott már a könyvről vagy a filmről. Klasszikus mű...szerintem. A könyvből készült filmsorozat majdnem megegyezik a könyv tartalmával, hiszen a terjedelme is elég hosszú: 6 órás. Amelyikben Colin Firth a főszereplő.
Vasárnapi kikapcsolódásnak szívből ajánlom a romantikus lelkű olvasóknak!
 

toncsi64

Állandó Tag
Nemrég beszereztem egy e-book olvasót és azóta ismét felfedeztem az olvasás örömét. Ímádom az éveken, évtizedeken átívelő többkötetes "regényfolyamokat", így lehetőleg ilyeneket keresek.

Az utóbbi ídőben olvastam párat amik igazán lebilincselőek voltak.

Maurice Druon - Az elátkozott királyok

Simon Scarrow - "Sas sorozat"

Leo Kessler - A háború kutyái


és jelenleg olvasom Bernard Cornwell - "Sharpe sorozat" -át.

A fentiek mindegyike történelmi kalandregény, igen részletesen és izgalmasan bemutatva az adott kor világát.

Lenne egy nem történelmi sorozat is, amit jó szívvel ajánlok mindenkinek.

Harry Kemelman - "Rabbi sorozat"

Nagyon kellemes és humoros írás, amiben kicsit betekintést nyerhetünk egy elég zárt közösség mindennapi életébe is.

Talán felesleges, de megemlítem Rejtő Jenő könyveit, amik számomra az örök kedvencek és lassan elfoglalják méltó helyüket az irodalomtörténetben is :)
 

apwbdum

Állandó Tag
Gyerekként utáltam olvasni, de egyszer az uncsi tesóm a kezembe adott egy Romana regényt azóta elkapott az olvasási láz. Azóta a helyi könyvtárban már nem találok olyan könyvet ami érdekel és még nem olvastam. mióta dolgozom minden hónapban 2-3 könyvet veszek. De mióta e-book olvasóm van felpörögtek az események.
Nagyon sokféle könyvet szeretek de főleg a sorozatokat.

A kedvenc könyveim:
Arthur C Clark: 2001 Űrodisszeia
Judith McNaught: Álomkirályság igaz a Withney kedvesem is jó.
Sherrylin Kenyon: Ördögi tánc
Jack McDevitt: Született stratéga
Jo Nesbo: Hóember
Katheen E. Woodiwiss: Hamu a szélben
Johanna Lindsay: Barbár szenvedély
Julie Garwood minden könyvét imádom a de ha választani kelene akkor a Váltságdíj de rögtön a nyomában ott van a Két rózsa.
Amanda Quick: Arkane könyvei is nagyon a szívemhez nőket itt már választani sem tudok, de nagyon tetszik hogy az írónő az időben ugráltatja a sorozat darabjait.
És még a Harry Potter sorozat.
J.R. Ward: FTT sorozata.
Kresley Cole: Vámpirvér
Nora Robert: A tanú
Lisa Kleypast: Mindenem a tiéd
 

Beksinski

Állandó Tag
Clive Barker - Korbács

Sajnos a fantasy irodalommal kapcsolatban erősen sztereotip kép alakult ki sokakban, úgy mint: lovagvilág, varázslók, orkok. Ezekkel amúgy semmi gond, sőt sok kedvencem akad az ilyen történetek között is, de magát a műfajt nem lehet ennyivel elintézni. Ékes példa erre az 1987-ben íródott "Korbács", melyben valóban szárnyal az fantázia. Elképesztően egyedi történet, néhol bizarr és horrorisztikus elemekkel tarkított. Nem véletlenül lett World Fantasy díjas alkotás. Ha valaki belefáradt a műfaj átlagosabb irományaiba, vagy túl szkeptikus volt eddig, az tegyen vele egy próbát! Számomra az egyik legnagyobb könyvélmény.
 

tgizike

Állandó Tag
Charlaine Harris összes könyve (Sookie Stackhouse sorozat, Aurora Teagarden sorozat, Lily Bard sorozat és Harper Connelly sorozat), C.E. Murphy - Walker Papers (eddig 1-8) sorozata , Rachel Vincent - Vérmacska(1-6) sorozata, Michael Scott - Nicolas Flamell 6 könyves sorozata, Tanya Huff - Blood (1-6) sorozata, Jennifer Armintrout - Blood Ties (1-4) sorozata, Lynsay Sands - Argeneau (eddig 1-17) sorozata, Terry Goodkind - Sword of Truth/ Az Igazság Kardja (1-14) sorozata és a hozzá kötődő The Law of Nines c. könyv .... egyelőre ennyi :)
Sajnos az angolul nem tudók hátrányban vannak, én a könyveket mind angolul olvastam, nagy részük csak angolul van kiadva.
 

3smc

Állandó Tag
Történelmi könyv? Sajnos a reál tárgyakhoz nagyon sokat kellett seggelnem, ezért nem csoda, hogy a közgazdaságtan alapvetéseit Szerb Antal: A királyné nyaklánca című regényéből sikerült megértenem. Illetve ott tört át a gát :)
 

veroci

Állandó Tag
kedvencem Ken Follet Katedrálisa és Vámos Miklós Apák könyve,de lehet romantikus is csak fogjon meg a történet. Szeretem ha van humora és némileg törekszik a történelmi hűségre.
 

sagyulus

Állandó Tag
Az író: James Ellroy
A cím: Szigorúan bizalmas

A regény egy tetralógia része. A sorozat időrendben:
Fekete Dália
A nagy sehol
Szigorúan bizalmas
Fehér jazz

Érdemes sorrendben olvasni, mert vannak visszatérő és állandó szereplők is.
 

Hampi169

Állandó Tag
China Miéville Perdido pályaudvar, végállomás . Ez az első steampunk stílusú könyvem. Eleinte nagyon fura volt, de most már ráállt az agyam, hogy a felét elolvastam. Tetszik és mivel most kezd igazán beindulni a történet, ezért valószínű a véleményem nem változik és a lelkesedésem nő, hogy mást is elolvassak az írótól.
 

Hampi169

Állandó Tag
China Miéville Perdido pályaudvar, végállomás . Ma fejeztem be . Hmm kicsit vegyes érzelmekkel. Tetszett, de azt hiszem pár hónapig nem olvasok az írótól. Hagyom kicsit emésztődni a stílust. Visszatérek Simon Scarrow sas ciklusához. Negyedik rész: A sas és a farkasok.
 
Oldal tetejére