Könyvek rabságában

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Új tag vagyok, ma regisztráltam. Rabja vagyok a XIX. század előtti női íróktól származó regényeknek. Alig várom hogy kedven írónőimtől megjelenjen valami új könyv. Kedven íróim.

Mary Jo Putney, Julia Quinn, Kinley MacGregor, Nicola Cornick, Lisa Kleypas, Donna MacMeans, Monica McCarty, Johanna Lindsey,
Loretta Chase, Nicole Jordan, Madeline Hunter, Amanda Quick, M. C. Beaton, Brenda Joyce, Anne Stuart, Bertrice Small,
Elizabeth Hoyt,
Eloisa James, Georgette Heyer, Heather Graham, Jennifer Ashley, Jennifer Blake, Christina Dodd, Judith McNaught, Julie Garwood,
Julie Klassen, Kathleen E. Woodiwiss, Kresley Cole, Sabrina Jeffries, Susan Wiggs, Victoria Holt, Virginia Henley.

Ha van tőlük valami új könyv, rögtön nekiesek és nagyon rövid idő alatt kiolvasom. Előfordul hogy egyiket-másikat többször is.
:cool:
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Zsuskaphoto

Állandó Tag
Sziasztok!
Rabja lettem Nalini Singh - Psy -Changeling sorozatának. Ha jól láttam az a kiadó, aki eddig megjelentette magyarul a könyveket nem folytatja a sorozatot. Van esetleg hírtek, hogy más kiadó (pl Ulpius) átveszi-e a kiadásokat? Vagy akkor marad, hogy angolul szerezzem meg őket :)
 

Andi_HU

Állandó Tag
Imádom a könyveket! :) Olvasásuk közben az ember olyan helyekre juthat el, ahova talán sosem lenne rá lehetősége, még ha ezek az utazások csak a képzeleteinkben zajlanak is le. Sokat lehet belőlük tanulni, olyan kérdésekre is választ kaphatunk, amiket talán másoknak nem merünk feltenni. Vannak könyvek melyek mosolyt vagy könnyeket csalnak ki belőlünk... Természetesen vannak kedvenc szerzőim és témáim, de nem zárkózom el semmilyen új dologtól:) Nyugodt szívvel állíthatom, hogy bizony a könyvek rabja vagyok... de nagyon élvezem.. remélem hogy még sok-sok kedves percet élhetek át általuk....
Ajánlom Wilbur Smith könyveit, sokat meg lehet tudni belőlük Dél-Afrikáról.
 

gori16

Állandó Tag
Asimov világa teljesen rabul ejtett. Nem hittem volna, amíg el nem kezdtem olvasni, hogy ez megtörténhet velem. Nagyon sajnálom, hogy többezer oldal után vége....
 

Vieva

Állandó Tag
Nagyon megszerettem a romantikus könyveket, úgy látszik, ahogy öregszik az ember, úgy válik egyre romantikusabbá. Ez a sors fintora talán? De lehet, hogy rosszul látom.
Azelőtt nem gondoltam volna, hogy "vámpíros" könyvet fogok olvasni, de a lányom rábeszélt egyre, ez a Fekete Tőr Testvériség egyik könyve volt. Azóta imádom őket.
Továbbra is kedvelem a klasszikus szépirodalmat, de mostanában egyre jobban esik egy ilyen "könnyedebb" szórakoztató könyvet elolvasni. Szerintetek ez baj? Vagy ez már a leépülés jele?:(
 

bozsercsilla

Állandó Tag
Ken Follett Katedrálisát ajánlanám mindenkinek, aki szereti a történelmi regényeket. Meglepően könnyű olvasmány, a régies nyelvezet ellenére.
A legjobb benne, hogy amikor kézbe veszed, már akkor tudod, hogy nem egy egynapos könyv, de mégis fent maradsz éjszaka is, hogy olvashasd. :)
 

napsugár7127

Állandó Tag
Sziasztok!
Szeretek olvasni én is. A stílus mindegy, csak jó legyen, ne kelljen az eleje után félbehagyni.De jöhet bármi. Utoljára Elizabeth Adler könyveit olvastam: A Villa Mimoza titkai, a Riviéra Hotel és a Kaliforniai rejtély. Nagyon jó könyvei vannak, de aki megszeretné kedvelni, az ne a Riviéra Hotellel kezdje, azt félbe hagytam. A legjobb a három közül a Villa Mimosa titkai volt. Most Okváth Anna Más állapotok c könyvét olvasom. Rabul ejtettek az arany pöttyös könyvek is, a vörös és a rubin pöttyösökkel még szemezgetek a könyvtár polcain. Ha jól emlékszek a Carrie hangja c. könyv is arany pöttyös, azt olvastam. Szívesen olvasom Jodi Picoult könyveit.De a Csokoládé Trilógia Joanna Harristól (Mind három rész), és Szabó Magda Abigél c. könyve azért első helyen szerepel a kedvencek között. Utoljára a Budai feleségek gyémántkalitkában c. könyvét olvastam.Hamar végeztem vele.
 

LiliMatilda

Állandó Tag
Sziaszotok! Tegnap éjjel csatlakoztam az oldalhoz.
Nagyon sokféle könyvet szeretek, bár mostanában rákattantam a romantikus témára. Kedvenc íróm: Nalini Singh, Rejtő Jenő, Amanda Quick ( és gyakorlatilag az összes állneve :) ) Szeretem a mindenféle könyveket, kivéve talán a drámákat. Sokszor, ha nagyon beleélem magam egy történetbe, akkor nehezen térek vissza a valóságba és hirtelen nem is tudom, hogy mihez kezdjek, bár gondolom ezzel sokan így vannak :)
 

Paulikbalivica

Állandó Tag
Sziasztok!

Sajnos ha fel kellene sorolni a 10 kedvenc könyvemet én még a 100 kedvenc könyvbe se férnék bele. :)

Nagyon szeretek olvasni és soha nincs annyi időm amenyit könyvet szeretnék olvasni.
Na de azért egy pár kölönösen kedvenc van a tarsojomban, melyeket szívesen ajálok nektek:

William Golding – Legyek ura
Leiner Laura – Szent Johanna Gimi sorozat
Andy Weir: A marsi - Mentőexpedíció
Szilvási Lajos – Egymás szemében
Luca Di Fulvio - Álmok bandája
Robert Merle – Védett férfiak
Ken Follett – Katedrális
J. D. Salinger - Zabhegyező
Harper Lee – Ne bántsátok a feketerigót
Tom Rob Smith – 44. gyermek


Vegyes vágott, mert szeretek mindet elolvasni.
 

Sleeping Beauty

Állandó Tag
Sziasztok! Én J.R. Ward :Fekete tőr testvériség sorozatát nagyon szeretem, a legutóbb tőle A bourbon királyait olvastam ami szintén nagyon tetszett, alig várom más a folytatását. Jelenleg a Vacsora a vámpírral című könyvet olvasom :)
 
J R Ward: Fekete Tőr Testvériség könyvei, minden mennyiségben!! Imádom őket, fantasztikus könyvek. Azon kevés könyvek egyike, amiket tökéletesen fordított le a magyar fordító. Paranormális romantikus, tehát vámpírok a szereplők és harcosok. Küzdenek az ellenséges csoportokkal Caldwell városában, miközben rájuk talál a szerelem is.

A sivatag virága című könyvet is szeretem. Habár nagyon nehéz mű, mert azt a fájdalmat, és nyomort, kínzást, amit az afrikai nőknek ki kell állniuk, nem könnyű még elolvasni sem, de mégis, épp ez a könyv egyik legnagyobb erőssége: pontosan, részletesen ír olyan dolgokról is, amikről senki nem szeret beszélni.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

bagatel

Állandó Tag
Én egy-két könyvsorozatot ajánlanék:
Isaac Asimov Alapítvány és Birodalom (sci-fi)
Frank Herbert Dűne sorozata (sci-fi)
Robert Jordan Idő Kereke (fantasy)
Steven Erikson Malazai bukottak (fantasy)
V.G. Jan Mondolok betörése triológia (történelmi)
Henryk Sienkiewicz Kislovag triológia (történelmi)
Sok időbe kerül egy-egy hosszabb könyvsorozat elolvasása, de ezekben a sorpzatokban nem csalódtam.
 
Oldal tetejére