Hírek Kanada hadihajókkal tartja távol Kínát a Tajvani-szorostól

Kanada több hadihajót fog telepíteni a Tajvani-szoroson keresztül, hogy Kína nemzetközi vizekre vonatkozó igénye meginogjon, végül pedig Kína teljesen lemondjon a terület birtoklásának tervéről – közölte a kanadai külügyminiszter. Nem engedik, hogy Kína szuverén jogot gyakoroljon a területen, hanem nemzetközi vizeknek akarják meghagyni.

„Biztosítanunk kell, hogy a Tajvani-szoros kérdése világossá váljon minden fél számára, hogy az továbbra is nemzetközi szoros maradjon” – mondta Melanie Joly kanadai külügyminiszter.

Hozzátette: Ottawa továbbra is fenntartja a nemzetközi szabályokon alapuló rendet, amikor a Tajvant és a kínai szárazföldet elválasztó, közel 200 kilométeres vízszakaszról van szó.

Kanada külügyminisztere, aki szintén jelen volt a NATO külügyminisztereinek bukaresti találkozóján, az Independent szerint hozzátette: a rend fenntartása érdekében kelt át a hadiflottájuk a Tajvani-szoroson idén nyáron az amerikaiakkal együtt, és szeretnének még több hajóflottát kiküldeni.


Nem ismeri el a kínai kormány nemzetközi területnek
Az amerikai hadihajók és alkalmanként a szövetséges nemzetek, például Nagy-Britannia és Kanada hadihajói az elmúlt évekbenrendszeresen áthajóztak a szoroson, kiváltva ezzel Peking haragját.

Kína, amely Tajvant saját területének tekinti, Nancy Pelosi, a demokraták egykori vezetője augusztus eleji látogatása után hadgyakorlatokat indított a sziget közelében, és ezek a gyakorlatok folytatódtak. Nancy Pelosi útja feldühítette Pekinget, mert a látogatást úgy értelmezte, hogy az Egyesült Államok megpróbál beavatkozni Kína belügyeibe. Tajvan sem maradt tétlen, légierő-gyakorlatokkal válaszolt a kínai katonai fenyegetésre.

A tajvani sziget azóta áll önigazgatás alatt, hogy 1949-ben egy polgárháborút követően elszakadt a szárazföldtől. Peking az év elején közölte az Egyesült Államokkal, hogy Hszi Csin-ping kormánya nem ismeri el a szorost nemzetközi vizeknek. Tajvan korábban, szeptemberben, arra kérte Kanadát, hogy továbbra is küldjön hadihajókat a zavaros vizeken keresztül, ezzel is kifejezve támogatását a szigetországnak, amely felkészült a kínai agresszióra.

„Egyre bomlasztóbb” globális hatalom ellen szállnak szembe​


Melanie Joly elmondta, hogy Kanada új katonai eszközök mellett kötelezte el magát az Indo-csendes-óceáni térségben, hogy segítsen a béke és a stabilitás biztosításában. Ottawa első indo-csendes-óceáni stratégiájában Pekinget „egyre inkább bomlasztó” globális hatalomnak nevezte.

„Kanada továbbra is együttműködik partnereivel, hogy visszavágjon minden olyan egyoldalú lépésnek, amely veszélyezteti a Tajvani-szorosban, valamint a Kelet- és Dél-kínai-tengeren fennálló egyensúlyt” – áll a Justin Trudeau-kormány új stratégiájában.

A külügyminiszter ragaszkodott ahhoz, hogy Ottawa szembeszáll Kínával, amikor szükséges, de együttműködik, amikor kell, olyan kérdésekben, mint az éghajlatváltozás, a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozása és a globális egészségügyi kérdések.

Mao Ning, a kínai külügyminisztérium szóvivője egy tájékoztatón elmondta, hogy Kína mindig tiszteletben tartja más országok hajózási jogait, de a Tajvani-szorosban szuverén jogokkal és joghatósággal rendelkezik. „A hajózás szabadsága nevében határozottan elutasítjuk minden ország provokációját és fenyegetését Kína szuverenitása és biztonsága ellen” – közölte a külügyi szóvivő.

- vcsv -

1670351288527.png
 
Kanada egyre több felelősséget vesz magára Európában és Ázsiában is.
Ráadásul úgy (vagy épp azért) hogy Kína egyre agresszívabban nyomul a kanadai belpolitikában is!
 
Remélem, és bízok benne, hogy még az életem során látom megbukni a fennálló világrendet, és káoszba fulladni azokat akik káoszba taszítottak másokat az önös kapzsi érdekeik miatt.
Gyomorforgató ez a képmutatás.
 
Remélem, és bízok benne, hogy még az életem során látom megbukni a fennálló világrendet, és káoszba fulladni azokat akik káoszba taszítottak másokat az önös kapzsi érdekeik miatt.
Gyomorforgató ez a képmutatás.
A káosz lesz akkor nem lesz változás hanem a kapzsik neve fog megváltozni.
Mert emberek vagyunk.
 
fog telepíteni a Tajvani-szoroson keresztül, hogy Kína nemzetközi vizekre vonatkozó igénye meginogjon,
Ez hihető érvelés.De nem biztos hogy nem-e más inog meg.
Mondjuk megint nem jól kombinál a nyugat.
Ha két nagyhatalmi körzet kakaskodik.gyakran rosszabb lesz.
És igen Ő is látja
Kanada egyre több felelősséget vesz magára Európában és Ázsiában is.
Ráadásul úgy (vagy épp azért) hogy Kína egyre agresszívabban nyomul a kanadai belpolitikában is!
Nehogy azt álmodjátok már, ez a befejezése a lépésnek.
Rossz esetben, ez a kezdete.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

clownpepito wrote on Melitta's profile.
Mellita! Már bocsánat, de az nem éppen demokratikus, hogy ez a szánalmas figura nyilvánosan piszkál, aztán ha válaszolok, akkor csak az én hozzászólásomat törlöd. A te értékrendszered szerint ez okés? Mert ha igen, akkor nem vagy jobb ennél az egyértelműen kötözködésre vágyó alaknál.
Kicsicsillag95 wrote on Ajuda67's profile.
Szia, engem az érdekelne, hogy Thea Harrison könyveinek fordítását folytatni fogod? Nagyon szeretem a könyveit :) Köszi!
Kicsicsillag95 wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a fordítást :)

Statisztikák

Témák
37,621
Üzenet
4,672,658
Tagok
607,472
Legújabb tagunk
LGZsuzsi
Oldal tetejére