Ki a kedvenc íród, költőd?

Erkea

Állandó Tag
Wass Albert

"Elég, ha ebéd után tíz percre ledőlsz pihenni. Elég, ha munkahelyedre lassan és kényelmesen haladsz és néha megállasz, hogy egy fát, egy virágot, vagy egy madarat megnézz. Elég, ha fél órával üldögélsz tovább a padon, mint amennyit előre szántál magadnak. Mert szépen süt a nap és a szellőnek kellemes, meleg virágszaga van. Elég, ha minden hetedik napon nem dolgozol semmit, csak örvendesz annak, hogy élsz és hogy szép a világ, amiben élsz."Wass Albert

Kedvencem, sok van még felsorolni is nehéz. Móra Ferencz, Gárdonyi Géza, Fekete István, Makkai Sándor, Wass Albert, Benedek Elek, Mikszáth Kálmán és még sokan a régi nagyok közül. A kortars irodalom is kedves számomra A O Eszter, Vavyane Fable , Anne L Green.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Sok kedvenc íróm van. Thriller-krimi-sci-fi műfajokban: Dean R. Koontz. Romantikus műfajban: George Sand, Jane Austen, Katie Fforde, Debbie Macomber, Marian Keyes. Fantasy műfajban: Neil Gaiman, C. S. Lewis, J. R. R. Tolkien, J. K. Rowling. Önsegítő és spirituális könyvek tekintetében: Louise L. Hay, Dan Millman, Müller Péter.
Kedvenc költőim: Szabó Lőrinc, Radnóti Miklós, Aranyosi Ervin.
 

Vcsuti

Állandó Tag
Borsa Brown

Baráth Viktória

B.E. Belle

Mira Sabo

Anne L. Green

Meghan March

Vavyan Fable

Ella Maise

Kelly Scott

Aly Martinez
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Mára Joe Abercrombie is előkelő helyet foglal el a nálam kedvelt írók között.
Kedvencé az tette hogy egyedien, és kegyetlenül valóságosan látja a fantasy világot. Hisz ott is emberek élnek, és épp oly esendőek mint mi. Miért is lenne másképp egy más környezetben. Finom lelkűeknek nem ajánlott, de mindenki más tehet vele próbát. Továbbá az író elég hosszú könyveket tesz le az asztalra általában, terjengősebb szöveggel. De ez mind a hangulatot adja át. Olykor azt a kilátástalan helyzetet ahová az író teszi a karaktereit, azt a mélyebb lelki és testi megpróbáltatást.
 

GJodie

Állandó Silver Tag
Van szerencsém személyesen is ismerni egy kortárs költőt, aki "emberközeli" verseivel nap, mint nap elvarázsol. A neve: Sárhelyi Erika. Eddig két kötete jelent meg. Az alábbi vers - egyik kedvencem - az első kötet címe is lett egyben: Hétköznapi józanság.

Csak apró vágyakkal él az ember.
Beéri azzal, ha ágyát megvetik,
ha az éjre ráköszön a reggel,
s ha ősszel eső, télen a hó esik.

Mert mivégre az ezernyi álom,
hogyha újra és újra ébredni kell?
Hiába lépne át minden határon,
kivel a sorsa egyre felesel.

Megtanul hát örülni a fénynek,
a nyugvó Napot két szemébe zárja,
tenyerében még érintések égnek
emlékezve néhány régi nyárra.

Megérti, mit susognak a hársak,
s miről zakatolnak messzi vonatok,
hinni tud tükre szelíd mosolyának,
s nem bánja meg sosem a tegnapot.

Míg az ember apró vágyakkal él,
megbékél korral, idővel és csenddel,
esőcseppet, s nem óceánt remél -
tenyerében elférhet a tenger.
 
Oldal tetejére