Ki tud segíteni futószemölcs ügyben?

Marcsi JT

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem újabban (6éve) piros színű pattanásszerű, szemölcsök jelentkeztek a testemen .(szerencsére nem az arcomon). az első kinyomkodása után ,- amit persze nem lehetett -jelent meg a többi. A kezelőorvosom azt mondta, rajta is van, a bőrgyógyász is "meggyőzött" hogy ez maradandó.Mégis, tudtok rá valami hatásos kezelést?
 

kokokka

Állandó Tag
Állandó Tag
Ilyenekre vérehulló fecskefűvet használunk. Nem tudom, hogy a Tiédre ez konkrétan jó-e, de egy próbát megér, ugyanis valóban "csodaszer"!
 

Ricsigirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

Én már többször sikeresen kezeltem házilag a gyerekek szemölcseit. Biztosan működik, csak türelem kell hozzá. Citrom- vagy teafa illóolajjal kell ecsetelni, naponta egyszer. Fültisztító pálcikára csepegtetsz az olajból, és azzal bekened a szemölcsöt. Ha kicsit rajtahagyod, akkor jól át is itatódik, hamarabb elmúlik. A citrom illóolajjal óvatosan kell bánni, mert fényérzékenységet okozhat (kicsit megbarnulhat a bőr, de az is elmúlik), ezért a teafa illóolajat használd arcra. Türelmesnek kell lennetek, mert 4-6 hét, de ha rendszeresen csinálod, biztosan elmúlik. Mind a kettő nagyon erős antibakteriális hatású olaj. Hetekig úgy tűnhet, hogy semmi sem történik, majd egyszer megtörténik a "csoda". :)
 

Ricsigirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Amiért még ajánlom a teafát vagy a citrom illóolajat az, hogy biztosan teljesen a gyökeréig írtja ki a pimasz szemölcsöt, nem vérzik, nem szaporodnak el újra. Lehetőleg jó minőségű olajat vegyél. A legjobb, ha gyógyszertárban veszed, ők is árulnak, és biztos szívesen elmondják a használatát.
 

Ricsigirl

Állandó Tag
Állandó Tag
A vérehulló fecskefűtől a kislányom szemölcsei először befeketedtek, ami nem biztos, hogy szerencsés, ha a szemölcs arcon van. Egyébként tényleg hatásos, és gyorsabb is mint az illóolajos megoldás.
 
Ilyen problémám nekem is volt(ráadásul szem környéken), magam is a bőrgyógyászt ajánlom! Ahol lehet, egy bipoláris eszközel eltávolítható, ráadásul nem is fáj- elhiheted, pasi lévén ez is fontos szempont! Mellette homeopátiás THUJA OCCIDENTALIS 15 ch-t érdemes szedni heti 1-szer 10 golyóval- minimum 4-6 hétig.
 

jpilisi

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én gyerekem is küszködött a szemölccsel, végül vérehulló fecskefűvel kezeltük és mellette kb 1 hónapig olyan vitamint szedtünk amelyik erősíti immunrendszerét, volt benne C , e, d, vitamint czink calcium magmézium és kapott Calcimusc injekciót ( megitta)
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Valahol olvastam, almaecet az eltunteti.
Gezdarabot atitatsz almaecettel es a szemolcsre teszed es leragasztod. Naponta kell cserelni a kotest es azt allitjak par nap alatt eltunik.
 
Oldal tetejére