Mi volt a mai menü? II.

Kaszazsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Bab leves csipkedettel, (a kamrában elfekvő nagyszemű fehérbab mentése) székely-káposzta, nápolyi- szintén a kamra mélyéről, és persze kávé mint mindig.
Fiamék ugrottak be segíteni, felcipelték a fagyasztó szekrényt a pincéből, hogy ne kelljen annyit lejárnom oda.
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Péntek van, piacnap Sopronban. Ugyan a piac itt nagyon drága, drágább mintha zöldségboltba mennék, de vannak már " ismerős" kofák, Aztok, akiktől vásárolni szoktunk. Nagyon szép sárga hüvelyű babot vettem, 1.200 Ft volt kilója. Szerintem ez a korábbi árához képest egész baráti volt. Aztán vettem krumplit, tojást, sárga és fehérrépát, (jó sokat, mert a férjem kitalálta, hogy vadast akar enni, mert a fagyasztóban még mindig ott csücsül egy 2,5 kg-os szarvascomb darab). Aztán szilvát is vettem, mert én meg szilvás gombócot szeretnék. Aztán vettem hagymát, paradicsompaprikát, fokhagymát zellert karalábét,
Aztán elmentünk a kedvenc pékségünkbe, ott vettem sóskiflit, meg egy kiló kenyeret. Olyan igazit, amit kenyérnek lehet nevezni, és el is fogy az utolsó morzsáig.
Aztán, hogy reggeli is legyen a hétvégén vettem pár deka töpörtyűt, egy darab disznósajtot, ebédre egy-egy szál véres és májashurkát és egy pár kolbászt. (Már sül a sütőben). Ja, és vettem még egy kiló szőlőt, mert kisunokáimnak most az a kedvence.
Nem mertem összeszámolni, hogy mennyi pénzem fogyott el, boltba még nem is voltunk.
Most aztán megint nem megyek vásárolni egy ideig. A férjem csak azt vesz, amit felírok neki, ő tud spórolni. Nekem mindig eszembe jut még valami, amit venni kell.
 
Utoljára módosítva:

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálunk is ma bableves készült ebédre.
Talán a múlt héten a lengyel boltba vettem egy darabka füstölt tarját, amit tegnap megfőztem.
A levét használtam a leveshez, de irdatlan sós volt, így a lé felét öntöttem csak hozzá - másik felét lefagyasztottam.
Sós fonatos sütök mellé. Eredetileg palacsintát akartam, de nincs itthon már tojás. Majd esetleg holnap sütök.

Vásárolni szombaton szoktunk menni és akkor én sem merek belegondolni mennyit is költünk hirtelen.
Múltkor néztem a YT-on egy összeállítást, hogy mennyiből lehet Mo.-on megfőzni egy ebédet és kb. mennyibe kerülne ez havonta.
Férjem felvetette, hogy nekünk is ki kellene számolni. Viszont én nem tervezem el előre a menüt, hanem ha akciós a hús, zöldség-gyümölcs vagy már leértékelik, akkor megveszem és itthon megy a fagyasztóba későbbi felhasználásra. Így meg elég nehéz lenne kiszámolni, hogy a napi ebédünk mennyibe is kerül.
Nálunk is Férjem tud úgy spórolni, hogy összeírom Neki a listát, akkor csak azt hozza. Itthon meg persze elmondja, hogy láttam akciósan ezt, vagy azt. Miért nem vettél?! :D
De már fejlődött, mert felhív a boltból, hogy kell-e vagy el tudjuk-e tenni a fagyasztóba. De az biztos, hogy nagyon át kell az embernek gondolni a kiadásait.
A gyerekeknek is egyre többször mondom, hogy nem biztos, hogy minden hétvégén megvesszük az üdítőt, ami eddig nem volt gond.
A Tescoba hetente kb. 20 eurót tudok megspórolni, de így sem tudunk már 100 euró alatt maradni. És ez csak az egyik bolt!
Bár mindig azt mondjuk Férjemmel, hogy hétközben viszont nem megyünk vásárolni és mégis 5 főre kell gazdálkodnom. De engem akkor is sokkolnak az árak.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap ebédre grillezett csirkemellet készítettem, amiből szendvicset készítettek.
Feltettem egy adag húslevest, mert nagyobbik fiam valamit elkapott és nincs is ennél jobb gyógyszer.
Délután átjöttek lányom barátai.
Egyikőjük rántott csirkemellet kért sült krumplival, a másik pizzás csigát.
Én meg amilyen vagyok persze meg is csináltam. :rohog: :rohog: :rohog:
Aztán hulla fáradtan zuhantam az ágyba!
Ma húsleves lesz, de hogy mi lesz a második arról fogalmam sincs.
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
tegnap csirkeragu leves volt és szilvás gombóc-
Ma vadas zsemlyegombóccal. (A kicsi unokám szerint beeee! úgyhogy csak ránézett és meg se kóstolta. Viszont jól belakott a ragulevessel, és utána még mézes puszit is evett.)
Holnap is vadas lesz, de spagettivel mert a gombóc elfogyott.
 
Oldal tetejére