Hírek Mielőtt megvakulnának, a szüleik még megmutatják nekik a világot

Egy kanadai házaspár gyerekei egy ritka genetikai betegségben szenvednek, ami a látás romlásával, majd elvesztésével jár. A négygyerekes család úgy döntött: beutazza a világot, mielőtt ez bekövetkezik.

A lányuk, Mia mindössze hároméves volt, amikor a kanadai házaspár, Edith Lemay és Sebastien Pelletier először észrevette, hogy problémák vannak a látásával. Kiderült, hogy a kislány egy ritka genetikai betegségben, retinitis pigmentosában szenved. Később a két fiuknál is hasonló tünetek jelentkeztek, és náluk is diagnosztizálták a betegséget. A harmadik fiuknak ugyanakkor nincs semmi baja.

A retinitis pigmentosa a látás fokozatos elvesztésével jár, és jelenleg gyógyíthatatlannak számít, lassítani sem lehet a folyamatot. A szülők arra számítanak, hogy a gyerekeik teljesen megvakulnak, mire középkorúak lesznek.

Miután feldolgozták a hírt, a szülők az orvosok tanácsára úgy döntöttek, hogy „vizuális emlékekkel” gazdagítják a gyerekeiket, és ennek azt a módját találták ki, hogy bejárják velük a világot. „Azt gondoltam, hogy nem egy könyvben mutatom meg nekik az elefántot, hanem elviszem őket, hogy lássanak egy igazit” – mondta az anya. Így aztán feltöltötték a megtakarításaikat, és egy elindultak világot látni.

Eredetileg 2020 júliusában indultak volna, de az utazási korlátozások miatt halasztaniuk kellett. Végül 2022 márciusában indultak el Montrealból. Jártak Namíbiában, Tanzániában, Törökországban, Mongóliában, Indonéziában. Az apa a CNN-nek azt mondta, főleg a látványra koncentrálnak, és hihetetlen élményekben van részük.


A legidősebb lányuk, a most 12 éves Mia már hétéves korában tudott az állapotról, a két öccse csak nemrég tudta meg, mi vár rájuk, vagy legalábbis lassan megértik, hogy mi történik. A szülők azt remélik, hogy az utazásoknak köszönhetően a gyerekeik rájönnek arra, hogy a nehézségeik ellenére is mennyire szerencsések.


1664288920541.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

ani515 wrote on Éleskés's profile.
Szép napot kívánok!
Szerettem volna megnézni ezt
és ez történt:
Hoppá! Bizonyos problémákba ütköztünk.
A művelet végrehajtásához nem rendelkezel megfelelő jogosultsággal.
Ha ki lehet ezeket a "problémákat" javítani, akkor kérem szépen.
Biróné Cs. Katalin wrote on ladysla's profile.
Kedves Ladysla, kérlek segíts!
Évek óta nem voltam a fórumon. Hogyan lépek be az e-bookok lapjaira? Hová írom be a 20 mondatot? Érvényes még ez a követelmény? Válaszodat előre is köszönöm.
Biróné Cs. Katalin (Biseka)
pomagrade wrote on Kincsesbolygó's profile.
Szia! Sajnos nem sikerült még megtalálnom a Viszkok Fruzsi könyvet... Ha szembejön, felteszem majd :)
Hello everyone!!! The Rnata Nativity Bundle pattern is now available!!! Anyone here who already has it and wants to share it?
Erinna Lee has just released a new book: Enchanted Woodland Amigurumi... I hope someone will post it on the forum soon!

Statisztikák

Témák
37,877
Üzenet
4,733,661
Tagok
611,048
Legújabb tagunk
Bévi15
Oldal tetejére