Minden jegy elkelt egy repülőre, amelyik meg sem fog mozdulni

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Október 13.

Melitta - 2020 Október 13, 12:29
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag megszűnt a turizmus, az utasszállító repülőgépek többsége világszerte földre kényszerült. Vannak, akiknek annyira hiányzik az utazás, hogy az illúziójáért is hajlandók, nem kevés pénzt fizetni.

  Néhány hete írtunk az ausztrál Qantas légitársaság sehová sem tartó repülőjáratáról, melyre pillanatok alatt fogytak el a jegyek. Mivel a járvány és az utazási korlátozások miatt a gépek nem repülhetnek sehová, a cég azt találta ki, hogy sétajáratokat indít, melyek ugyanott landolnak majd, ahonnan felszálltak. A példán felbuzdulva, hasonló sétajáratok indítását tervezik a tajvani EVA és japán ANA légitársaságok is.

  A Singapore Airlines egy környezetvédelmi szempontból sokkal jobb megoldást választott. A légitársaság egy olyan járatra árul jegyeket, amelyik meg sem fog mozdulni. Az utasok kimennek a repülőtérre, egy Airbus A380-as fedélzetén megvacsoráznak, megnéznek egy filmet, majd kiszállnak és hazamennek – írja a Guardian című brit lap.

  A Singapore Airlines első körben két alkalommal nyitja meg a repülőgép-éttermét, de hogy a társas távolságtartás szabályainak is eleget tegyenek, csak az ülések felére adnak el jegyeket. A jegyek 642 szingapúri dollárba (kb. 143 ezer forintba) kerülnek, és az érdeklődők nagyjából fél óra alatt mindet felvásárolták.

  Aki lemaradt, de repülős vacsorára vágyik, az 888 szingapúri dollárért (közel 200 ezer) forintért házhoz rendelheti a légitársaság első osztályú vacsoraélményét. Ezért az árért nem csak az ételeket és az italokat szállítják házhoz, hanem az étkészleteket, sőt, az első osztályú utasoknak járó papucsokat, és piperecsomagokat is.

  [​IMG]
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Október 13.

  1. Tuja60
   Tuja60
   A koronavírus nagyon sok mindent elvett az emberektől, ha valakinak egy ilyen akció kielégíti a vágyait - ám tegye! De inkább a környezetet is kímélő földön maradó variációt válassza!
   setni kedveli ezt.
  2. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Azt még nem mutatta ki a WHO, hogy az észt is, de sanszos, hogy igen...
   Ez már a tipikus függőség egyik jele... :)
   SUTIBUBU kedveli ezt.
  3. gumelig
   gumelig
   Inkább repülnék velük. Enni otthon is tudok. :)
   Utoljára módosítva: 2020 Október 13
   Ernoe kedveli ezt.
  4. victorvacendak
   victorvacendak
   Az utasok kimennek a repülőtérre, egy Airbus A380-as fedélzetén megvacsoráznak, megnéznek egy filmet,... és mivel legalább egy koronás lesz közöttük biztosan, kiszállnak és hazamennek... aztán átpasszolják az otthoniaknak. Remek ötlet!
   setni kedveli ezt.
  5. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Hiába, az élni akaráshoz - praktikusság, ötletesség, a vállalkozás megtervezése és véghez vitele szükséges. Le a (nem létező) kalapommal. Ez a praktikus, élményt adó, ténylegesen szórakoztató, mondhatnám -pótló- gesztus, tetszik. Többeknek élményt ad. Megértem, csak üdvözölni tudom ennek kitalálóját. Persze akkor, ha kellő az elővigyázatosság. A fotón látva többeknek nincs arc maszkja, igaz, abban nehézkes lenne vacsorázni.
   gumelig kedveli ezt.
  6. gumelig
   gumelig
   Gazdag elegáns városállam, tele gazdag emberekkel. Istenem, unatkoznak. :)
   setni és Ernoe kedveli ezt.
  7. Ernoe
   Ernoe
   Milyen jó, hogy felnőtt és házas vagyok, nem pedig pubertás korban levő aki éppen párt keres magának. :rolleyes:

   [​IMG]

   Illegális "Rave-Party" vagy ahogy én mondanám, "humán szarvasbőgés" egy német város parkjában. :D

Megosztás