Hírek MZP üzenetei

Volt egyszer egy ellenzéki összefogás. Könnyen lehet, hogy hamarosan ez fog szerepelni azt követően, hogy Márki-Zay Péter (továbbiakban MZP) végképp leszerepel. Egyelőre ugyan még azt olvasom, hogy Dobrev Klára is kiáll az összefogás, és ezzel a nevezett egyed mellett. Tudom, tudom. Úgy szokták emlegetni, hogy az ellenzék miniszterelnök jelöltje. Nekem viszont egyre inkább úgy tűnik, hogy vagy sík hülye, vagy sokkal inkább a Fidesz jelöltje. Az ellenzéknek.

Nem. Nem állítanám, hogy a legszimpatikusabb jelölt volt. De kétségtelen, hogy nem kávézni kell vele. Szerencsére. Így aztán akár esélye is lett volna, hogy elérje legalább azt a szintet, ahol az ember ugyan vállvonogatva, de leadja egy olyan listára a voksot, melyen szerepel. Aztán jöttek az ámokfutás futamai. A két előválasztási forduló között már egész elszabadultan. Amikor Karácsony Gergellyel, a másik csigagerinc-díjassal összefogva nekiálltak személyre szabni az előzetes megállapodásokat az előválasztásról. Aminek azért csak ott volt az a sorok közti üzenete is, amelynek szemléleti megfelelőjét Orbán Viktornál is látjuk. Nem tetszik a játékszabály, mert annak alapján nem vagyok Isten? Hát átszabjuk. Oszt jónapot.

Ez az átszabás nem sikerült teljesen, és kérdőjelekkel kísérve ugyan, de azért csak sikerült az első helyen végeznie MZP-nek. Olyan kijelentésekkel, és gesztusokkal kísérve, amelyek kevés pártolót hoztak valószínűleg ahhoz képest, ahány potenciális választót elidegeníthetett. Az emberek jó része ugyanis nem igazán szereti, ha akár csak közvetve leárulózzák. Pusztán azért, mert a véleménye, és ezzel a szavazata nem azonos azzal, akinek ideiglenesen nagyobb hordó jutott. Az már csak hab volt a tortán, hogy MZP már az egész ellenzék leváltásáról is hadovált. Amit alighanem félkézzel, vagy szemöldökráncolással gondolt megvalósítani.

Miközben folyamatosan azt hangsúlyozza, hogy mekkora keresztény. Párhuzamosan azzal, hogy gyakorlatilag politikai erényként emlegeti a gyermekei számát. Bár, ha kellő prüdériával szemléljük a bősz keresztényi önmegtartóztatásokat, akkor ezek szerint hétszer hált a nejével. Ha viszont ez igaz, akkor nem büszkélkedik, hanem panaszkodik tulajdonképpen. Miközben nem tartozik rám természetesen. Ahogy másra sem. Onnantól, hogy magára csukja a lakásajtót, semmi. Ameddig nem ön-, és közveszélyes valaki. S igen. Legyen büszke a gyermekeire. Mint ember. Azokra az eredményekre, amiket már elértek az életben, illetve el fognak érni a jövőben. De ne a darabszámukra legyen politikailag büszke. Mert akkor nem egy büszke apa, hanem egy számító politikus.

De erre a vonulatra mégiscsak Brüsszelben tette fel a koronát. No, nem azzal, hogy össznépi látogatásokat tett. Lelke rajta. Viszont eközben időt szakított arra, hogy meglátogassa az ereszt, amin Szájer József menekült. Közben persze mondott ő olyanokat is, hogy a Fidesz melegei nyíltan vállalhatják majd nemi identitásukat. Hogy akkor miért kellett elmennie az ereszhez? Talán azért, mert a nagy népi fügyizmusban szenvedő tahók szemében ez olyan jópofa ötletnek tűnt. Igazi, nem diszkrimináló keresztényként mondjuk odahívhatta volna Szájert is a gesztusra. Esetleg bekopogtathatott volna abba az ominózus lakásba. Már csak azért is, mert a gesztus amúgy éppen egy meleg ember kifigurázásáról szólt. A háta mögött. Amolyan karaktergyilkos módon. Mintha csak a Fidesz tervezte volna.

S ez akkor is igaz, ha Szájer alaptörvénye úgy álszent, ahogy van. De egy dolog Szájer a politikus, és megint más dolog Szájer, az adott pillanatban bepánikolt, talán nem is teljesen intakt szellemi erővel bíró ember. Politikusként rühellje tőlem MZP is, ha akarja. De egy meleg ember kárára gesztust gyakorolni nemigazán keresztényi. Illetve ez utóbbit nem tudom, mert azt hiszem megrekedtem valahol Jézus tanításainál, és nem fejlődtem tovább a decibelkereszténység útját követve. Viszont emberileg ez a gesztus egyszerűen undorító volt MZP-től. Mint embertől. Ami alkalmasint éppen egy cáfolati gesztus is volt a részéről.

Ugyanakkor, ha sebtében összeszedjük MZP eddigi gesztusait, mondatait, akkor politikai erény, hogy nem impotens, és van hét gyereke. A gyermekteleneknek tehát annyi. Mindenki vállalhatja a nemi identitását, de jobban teszi, ha nem vállalja, mert ki tudja, mikor támad kedve MZP-nek, vagy hit-testvéreinek politikai gúnyt űzni belőle. Miközben állandóan hangoztatja, hogy milyen konzervatív keresztény. Mármint MZP. Ami óhatatlanul felveti, hogy akkor hogyan viszonyul a zsidókhoz, buddhistákhoz, ateistákhoz, és a többiekhez. Mert egy ország miniszterelnöke ne gesztust gyakoroljon azzal, hogy elviseli, netán megvédi mindezeket. Mármint akkor, ha tényleg az ország határain belül élő polgárok miniszterelnöke. S nem csak a keresztény-fundamentalista, több-gyermekes, és heteroszexuális egyedek hatalomvágyó vezére. Mert ilyen, inkább komplexusos suttyónak tűnő, vezér már van egy. Éppen hatalomban. Miközben nem éppen szimpatikus kurzusok alapozódtak a történelem során a különböző fundamentalizmusokra, hitelvi hatalom-megmondásokra.

Viszont a jövőben igyekszem nem foglalkozni MZP-vel. Egyrészt dicsérni egyelőre nincs miért. Másrészt meg minek? A messiásvárókat nem zavarja. Harmadrészt pedig azért is, mert van egy szint, amit nem szeretnék elérni, és MZP egyre inkább túl mélyen, szinte Orbán szintjén, lesz ahhoz, hogy érdemes legyen követni.

KMH

mzp.jpg
 
Mégis hogyan? Mond te éltél akkor? Mert én nem emlékszem ilyesmire.
Éltem.

Tudod, ez a gond, hogy tőlem várod, hogy bizonyítsam, s fel sem merül benned, hogy elfogult vagy, és ehhez kapcsolódva, szükségszerűen felületes.

Tehát volt szerinted egy egypártrendszer, ami nem tűrt más pártokat, de ők azért mindennek ellenére létrejöttek?

Gondolj bele, egy párt létrejöttéhez megfelelő jogi környezet kell - pl. megváltoztatni az "egyesülési és gyülekezési" törvényt (pártok alakulása, pl. pártrendezvények legális megtartása), a választási törvényt (a több párt választhatóságának feltételei).

Az Alkotmányt át kell írni, hiszen többpártrendszerre tér át az ország, változnak a jogszabályok - egyezniük kell azzal, ami az Alkotmányban van.
1638046848982.png


1638045263155.png


1989. I. törvény létrehozzák az Alkotmánybíróságot
1638046165894.png

1638047172848.png


Ezek csak az 1989-esek, de nem ekkor kezdődött az átmenet, hanem jó pár évvel korábban. A gyülekezési átdolgozását pl. 1988-ban széleskörű vita és egyeztetés lefolytatása után véglegesítette a Hazafias Népfront, s küldte tovább a Parlamentbe ...

A többinek utána kell nézni, mert ha kicsit nehezen is, de még megtalálhatók a dokumentumok.
 

Csatolások

  • 1638046612401.png
    1638046612401.png
    92.2 KB · Olvasás: 6
  • 1638046720081.png
    1638046720081.png
    92.2 KB · Olvasás: 6

A harcost leváltják? Rezeg a léc!​


A pártok megbízást adtak a jelöltnek, hogy a hat párt érdekeit képviselje a legjobb tudása szerint, és vezesse a listát!

Azt bízták rá, hogy legyen az ÖSSZEFOGÁS miniszterelnök-jelöltje, koordinálja a KÖZÖS munkát, és hajtsa végre a KÖZÖSEN meghozott döntéseket!

Viszont NEM bízták meg azzal, hogy felelőtlen kijelentéseket és hülye nyilatkozatokat tegyen!

NEM bízták meg azzal, hogy primitív, populista buzizással és pedofílozással járassa le az ellenzéket!

NEM bízták meg azzal, hogy az összefogás helyett most saját párt felépítésével foglalkozzon!NEM bízták meg azzal, hogy külön miniszterelnöki kampányt folytasson, és ehhez pénzt kunyeráljon mindenhonnan, – beleértve az általa korruptnak titulált jelenlegi miniszterelnököt és strómanját, – lejáratva ezzel is az ellenzéket!

NEM bízták meg azzal, hogy az összefogás miniszterelnök-jelöltjeként Hódmezővásárhelyen a polgármesteri székért is induljon, és az összefogás révén szerzett publicitást és médiafelületeket a polgármesteri poszt elérésére is felhasználja!

NEM bízták meg azzal, hogy “tisztákra” és nem “tisztákra” ossza meg az összefogást!

NEM bízták meg azzal, hogy egy általa ideálisnak tartott, 20 évvel ezelőtti fideszes gondolkodásmódot és kormányzati stílust próbáljon megvalósítani, ráadásul mind ezt egy keresztény-konzervatív nézőpontból, hogy ez a volt és mai fideszeseknek is szimpatikus legyen.

De NEM azzal bízták meg, hogy újrateremtse a fideszt, és legyőzze Gyurcsányt, hanem azzal, hogy az ELLENZÉK miniszterelnök-jelöltjeként orbán legyőzésével, a demokrácia helyreállításával, és egy ÚJ, orbánmentes Magyarország megteremtésével foglalkozzon!

Elég volt ebből, és ebből a bomlasztó, egocentrikus ex-fideszesből!
Ne hagyjuk, hogy tönkretegye az összefogást, és a nyakunkra telepedjen a fideszes, bigott,világképével!
 
En biztos nem szavaztam volna meg, miota feltunt azota csak hulyesegeket dumal ,hogy minden 3. nyilatkozata utan bocsanatat kell kernie.
Ekezi az ellenzeket akinek a fonoke akar lenni. NEm szazas a pali ugy nez ki.
 
A rendszervaltas uj helyzetet hozott. Kepzett gyakorlati politikusok nem voltak ,vagy nem kivantak a regi rendszerbol athozni oket. Orban elso kormanyzasa is tele volt szarvas hibakkal, neki se volt kello gyakorlata meg a politizalashoz se, nem hogy Miniszter Elnoki allashoz.
MZP szinten szarvas hibakat kovet el es rendszerint bocsanat keressel probal korigalni.
Termeszetesen mint sima felhasznalo parton kivuli, en jobbnak talaltam volna Dobrev Klarat , hisz neki van gyakorlata. Az emberek donteset tudmasul kell venni.Karacsony es MZP igen sokat kavart es ez sehogy se tunik korekt megoldasnak a szavazokkal szemben.
Nekem mindegy ki lesz otthon a fonok, sokan csak szeretnenk ha a szemellenzo mellett mas politikust is meghallgatnatok ,megneznetek.
 
Utoljára módosítva:
Volt egyszer egy ellenzéki összefogás. Könnyen lehet, hogy hamarosan ez fog szerepelni azt követően, hogy Márki-Zay Péter (továbbiakban MZP) végképp leszerepel. Egyelőre ugyan még azt olvasom, hogy Dobrev Klára is kiáll az összefogás, és ezzel a nevezett egyed mellett. Tudom, tudom. Úgy szokták emlegetni, hogy az ellenzék miniszterelnök jelöltje. Nekem viszont egyre inkább úgy tűnik, hogy vagy sík hülye, vagy sokkal inkább a Fidesz jelöltje. Az ellenzéknek.

Nem. Nem állítanám, hogy a legszimpatikusabb jelölt volt. De kétségtelen, hogy nem kávézni kell vele. Szerencsére. Így aztán akár esélye is lett volna, hogy elérje legalább azt a szintet, ahol az ember ugyan vállvonogatva, de leadja egy olyan listára a voksot, melyen szerepel. Aztán jöttek az ámokfutás futamai. A két előválasztási forduló között már egész elszabadultan. Amikor Karácsony Gergellyel, a másik csigagerinc-díjassal összefogva nekiálltak személyre szabni az előzetes megállapodásokat az előválasztásról. Aminek azért csak ott volt az a sorok közti üzenete is, amelynek szemléleti megfelelőjét Orbán Viktornál is látjuk. Nem tetszik a játékszabály, mert annak alapján nem vagyok Isten? Hát átszabjuk. Oszt jónapot.

Ez az átszabás nem sikerült teljesen, és kérdőjelekkel kísérve ugyan, de azért csak sikerült az első helyen végeznie MZP-nek. Olyan kijelentésekkel, és gesztusokkal kísérve, amelyek kevés pártolót hoztak valószínűleg ahhoz képest, ahány potenciális választót elidegeníthetett. Az emberek jó része ugyanis nem igazán szereti, ha akár csak közvetve leárulózzák. Pusztán azért, mert a véleménye, és ezzel a szavazata nem azonos azzal, akinek ideiglenesen nagyobb hordó jutott. Az már csak hab volt a tortán, hogy MZP már az egész ellenzék leváltásáról is hadovált. Amit alighanem félkézzel, vagy szemöldökráncolással gondolt megvalósítani.

Miközben folyamatosan azt hangsúlyozza, hogy mekkora keresztény. Párhuzamosan azzal, hogy gyakorlatilag politikai erényként emlegeti a gyermekei számát. Bár, ha kellő prüdériával szemléljük a bősz keresztényi önmegtartóztatásokat, akkor ezek szerint hétszer hált a nejével. Ha viszont ez igaz, akkor nem büszkélkedik, hanem panaszkodik tulajdonképpen. Miközben nem tartozik rám természetesen. Ahogy másra sem. Onnantól, hogy magára csukja a lakásajtót, semmi. Ameddig nem ön-, és közveszélyes valaki. S igen. Legyen büszke a gyermekeire. Mint ember. Azokra az eredményekre, amiket már elértek az életben, illetve el fognak érni a jövőben. De ne a darabszámukra legyen politikailag büszke. Mert akkor nem egy büszke apa, hanem egy számító politikus.

De erre a vonulatra mégiscsak Brüsszelben tette fel a koronát. No, nem azzal, hogy össznépi látogatásokat tett. Lelke rajta. Viszont eközben időt szakított arra, hogy meglátogassa az ereszt, amin Szájer József menekült. Közben persze mondott ő olyanokat is, hogy a Fidesz melegei nyíltan vállalhatják majd nemi identitásukat. Hogy akkor miért kellett elmennie az ereszhez? Talán azért, mert a nagy népi fügyizmusban szenvedő tahók szemében ez olyan jópofa ötletnek tűnt. Igazi, nem diszkrimináló keresztényként mondjuk odahívhatta volna Szájert is a gesztusra. Esetleg bekopogtathatott volna abba az ominózus lakásba. Már csak azért is, mert a gesztus amúgy éppen egy meleg ember kifigurázásáról szólt. A háta mögött. Amolyan karaktergyilkos módon. Mintha csak a Fidesz tervezte volna.

S ez akkor is igaz, ha Szájer alaptörvénye úgy álszent, ahogy van. De egy dolog Szájer a politikus, és megint más dolog Szájer, az adott pillanatban bepánikolt, talán nem is teljesen intakt szellemi erővel bíró ember. Politikusként rühellje tőlem MZP is, ha akarja. De egy meleg ember kárára gesztust gyakorolni nemigazán keresztényi. Illetve ez utóbbit nem tudom, mert azt hiszem megrekedtem valahol Jézus tanításainál, és nem fejlődtem tovább a decibelkereszténység útját követve. Viszont emberileg ez a gesztus egyszerűen undorító volt MZP-től. Mint embertől. Ami alkalmasint éppen egy cáfolati gesztus is volt a részéről.

Ugyanakkor, ha sebtében összeszedjük MZP eddigi gesztusait, mondatait, akkor politikai erény, hogy nem impotens, és van hét gyereke. A gyermekteleneknek tehát annyi. Mindenki vállalhatja a nemi identitását, de jobban teszi, ha nem vállalja, mert ki tudja, mikor támad kedve MZP-nek, vagy hit-testvéreinek politikai gúnyt űzni belőle. Miközben állandóan hangoztatja, hogy milyen konzervatív keresztény. Mármint MZP. Ami óhatatlanul felveti, hogy akkor hogyan viszonyul a zsidókhoz, buddhistákhoz, ateistákhoz, és a többiekhez. Mert egy ország miniszterelnöke ne gesztust gyakoroljon azzal, hogy elviseli, netán megvédi mindezeket. Mármint akkor, ha tényleg az ország határain belül élő polgárok miniszterelnöke. S nem csak a keresztény-fundamentalista, több-gyermekes, és heteroszexuális egyedek hatalomvágyó vezére. Mert ilyen, inkább komplexusos suttyónak tűnő, vezér már van egy. Éppen hatalomban. Miközben nem éppen szimpatikus kurzusok alapozódtak a történelem során a különböző fundamentalizmusokra, hitelvi hatalom-megmondásokra.

Viszont a jövőben igyekszem nem foglalkozni MZP-vel. Egyrészt dicsérni egyelőre nincs miért. Másrészt meg minek? A messiásvárókat nem zavarja. Harmadrészt pedig azért is, mert van egy szint, amit nem szeretnék elérni, és MZP egyre inkább túl mélyen, szinte Orbán szintjén, lesz ahhoz, hogy érdemes legyen követni.

KMH

Csatolás megtekintése 1828376
Sík hülye...
 
Lemondott a külön útról, a hetedik frakcióról, levitézlett politikusok újra pozícióba helyezéséről (legalábbis a többségük Parlamentbe juttatásáról surranó pályán).
Ez fontos.

Én a tolvajlás és a hivatalukkal visszaélők ellenzéke vagyok, ezért Orbán ellenzéke vagyok.

A hatpárt és (így most már) Márki-Zay mögött állok, minden kritizálhatóságuk mellett.
Ami itt van: diktatúra.
Egypárti diktatúra egy többpártrendszerben.
Egy jogilag tiszta módon működő országot kell teremteni!
Ezt vállalták, ebben minden módon támogatom őket!


Orbánnak mennie kell!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Mészáros B. Tamás wrote on Ivan Szorokov's profile.
Szia
Valóban kihagytam a listából. Majd javítom.
Ha be tudod szkennelni a hiányzó novellát, akkor megcsinálom.
Köszönöm.
Sziasztok! Tudnátok segíteni? 7.osztály Gondolkodni jó tankönyv megoldások keresem Köszönöm előre is a segítséget. Felmérő megoldásokat találtam, tlk kellene
Amanda33 wrote on Fidji's profile.
Dr Bernard Spock könyvei engem is érdekelnének, ha még megvannak
Marcipanos wrote on caviking's profile.
Szia, évekkel ezelőtt a Játsszunk beszédet könyvet feltetted. Tudom, sokan kerestek ez ügyben. Tudnál segíteni, szükségem lenne rá!
Köszönöm!
get to the top 3 test új verzióját keresem. Nagyon köszönöm, ha tudtok segíteni.

Statisztikák

Témák
36,990
Üzenet
4,514,300
Tagok
597,599
Legújabb tagunk
ZsivanyEgyes
Oldal tetejére