Hírek Nagy bajban van a budapesti székhelyű orosz kémbank

Úgyszólván az összes likviditási tartalékát felélte a budapesti székhelyű, 50 százalékban az orosz, 25,27 százalékban a magyar állam tulajdonában lévő, leginkább kémbankként emlegetett Nemzetközi Beruházási Bank (IIB).

A lap szerint az orosz–ukrán háború miatt bevezetett szankciók keretében zárolt pénzeszközei nélkül „a bankot a fizetésképtelenség veszélye fenyegeti, vagy kénytelen lesz már 2023 májusában átstrukturálni a kötvényeit”.

A kémbank menedzsmentjének december közepén „meglehetősen borúlátó”, „vészjósló” levelet küldött az egyik magas beosztású vezető. Ez a Hvg.hu birtokába került levél tanúsítja azt, hogy miután Oroszország megtámadta Ukrajnát, és csak Európában több tízmilliárd dollár értékben zárolt az Euroclear nevű szervezet orosz magánszemélyek tulajdonában lévő értékpapírokat, az IIB pénzeszközeit is zárolták. A levélben a banki vezető az idei első negyedévre „olyan súlyos hiányt prognosztizált, amit a hitelportfólió értékesítésével sem tudnának pótolni”.

1677507374680.png
 
Orosz hátterű bank, de mitől kémbank? Mi a fene bizonyítja ezt? Egy bank a millió közül, szerte a világban. Most akkor mind kémbank, ott ahol van egy kihelyezett székhelye az adott országban? Vagy attól kémbank, hogy orosz, csak őket címkézi fel a világ?
 
Orosz hátterű bank, de mitől kémbank? Mi a fene bizonyítja ezt? Egy bank a millió közül, szerte a világban. Most akkor mind kémbank, ott ahol van egy kihelyezett székhelye az adott országban? Vagy attól kémbank, hogy orosz, csak őket címkézi fel a világ?
Hogy mitől? meg kell nézni az előzményét mondjuk a 70-es évekből... Na meg érdekes azért hogy diplomáciai mentességet kértek és kaptak is az ott dolgozók...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

ani515 wrote on Éleskés's profile.
Szép napot kívánok!
Szerettem volna megnézni ezt
és ez történt:
Hoppá! Bizonyos problémákba ütköztünk.
A művelet végrehajtásához nem rendelkezel megfelelő jogosultsággal.
Ha ki lehet ezeket a "problémákat" javítani, akkor kérem szépen.
Biróné Cs. Katalin wrote on ladysla's profile.
Kedves Ladysla, kérlek segíts!
Évek óta nem voltam a fórumon. Hogyan lépek be az e-bookok lapjaira? Hová írom be a 20 mondatot? Érvényes még ez a követelmény? Válaszodat előre is köszönöm.
Biróné Cs. Katalin (Biseka)
pomagrade wrote on Kincsesbolygó's profile.
Szia! Sajnos nem sikerült még megtalálnom a Viszkok Fruzsi könyvet... Ha szembejön, felteszem majd :)
Hello everyone!!! The Rnata Nativity Bundle pattern is now available!!! Anyone here who already has it and wants to share it?
Erinna Lee has just released a new book: Enchanted Woodland Amigurumi... I hope someone will post it on the forum soon!

Statisztikák

Témák
37,877
Üzenet
4,733,607
Tagok
611,046
Legújabb tagunk
PhilipKen
Oldal tetejére