Hírek Orbán hazudik: a “szankciók”alternatívája a harmadik világháború vagy az orosz gyarmatosítás (megszállás)

Orbán a tömeggyilkosok oldalán áll.


Orbán logikája szerint az infláció, az energiaválság és az élelmiszerárak emelkedésének oka, hogy az oroszok nem tudták befejezni az Ukrajna ellen indított háborút, ez pedig a szankciók miatt van. Orbán gpondolatmenete szerint minden rendben lenne, ha a Nyugat hagyta volna, hogy az oroszok lerohanják és elfoglalják Ukrajnát, egy független országot, leváltsák (valójában meggyilkolják) az ukrán elnököt, és egy orosz bábot ültessenek a helyére. Minden baj forrása az, hogy Amerika és az Európai Unió a szankciókkal ezt megakadályozta.

E logika úgy folytatódik tovább, hogy a gazdasági nehézségek akkor érnek véget, amikor az oroszok népirtó ukrajnai háborúja véget ér, az pedig akkor ér véget, ha vége lesz a szankcióknak. Orbán szerint hagyni kellene az oroszokat győzni. Orbán logikai ellentmondásba kerül, mert szerinte a szankciók nem működnek, hanem az uniós országoknak ártanak, de ha nem működnek a szankciók, akkor miért segítene a háborút befejezni az oroszoknak a szankciók vége? A szankciók elutasításának célja, hogy az oroszok megnyerhessék végre a háborút, mert Orbán szerint akkor lenne béke.
Ebből a logikai láncból Orbán azt felejti ki, hogy a háborúnak akkor lenne vége, ha befejezné az, aki elkezdte. Ha az orosz hadsereg, amely megtámadta Ukrajnát, kivonulna egy független és önálló országból. Ez jelentené a békét.

Az oroszok győzelme nem jelentene békét, mert az ukránok soha nem adják meg magukat, mert ők a hazájukért harcolnak (nem magyarok, hogy tudomásul vegyék az idegen megszállást). De azért sem lenne béke, mert Putyin már a háború előtt megfenyegetett más országokat, követelte a volt szovjet megszállás alatt levő országoktól a NATO-ból való kilépést.
Orbán egyrészt hazudik, másrészt a népeket fenyegető orosz birodalmi törekvéseket védi. A “szankciókkal” szembeni primitív és hazug propaganda kizárólag az oroszok érdekeit szolgálja, és azok megszüntetése nem jelentené sem a békét, sem a gazdasági válság csökkenését, hanem ellenkezőleg. Ha a szankciók nem gyengítenék az oroszokat, Putyin már Nyugat-Európát is fenyegetné. A harmadik világháború és az atomháború elkerülésének egyetlen békés módja az, hogy a szankciókkal meggyengítik az oroszokat, és megszüntetik az orosz energiafüggőséget.
Minden más megoldás, de leginkább a szankciók megszüntetése, öngyilkosság lenne, és nagyon hamar világháborúhoz vezetne. Orbán a gazdasági nehézségekkel próbál zsarolni, s arra hivatkozik, hogy a szankciókat meg kell szüntetni, de valójában az orosz terjeszkedést segíti. Azt reméli, ha az oroszok elfoglalják Ukrajnát, terjeszkednek tovább, nyomás alatt tartják és zsarolják Európát, és ennek nyomán hatalomra kerülhetnek a nyugat-európai szélsőjobboldali pártok, amelyek az orosz fegyveres fenyegetéssel a hátuk mögött felszámolnák a liberális demokráciákat. Ez a cél.

A gazdasági nehézségeket nem a szankciók okozták, hanem Ukrajna jogtalan megtámadása, az oroszok háborúja. A szankciók jelentik a védekezés egyetlen békés módját. A szankciók alternatívája vagy az orosz világuralom elfogadása, a szabadságról és a nemzeti függetlenségről való lemondással, vagy a harmadik világháború. Ennek elkerülése átmenetileg gazdasági nehézségekkel jár, de ez még mindig jobb, mint egy világháború vagy az orosz katonák tömegmészárlása. Ha Európa enged az oroszoknak, mindenhol olyan tömegsírok lesznek, mint Ukrajnában. Ez a kisebb ár.
Orbán szokás szerint két legyet üt egycsapásra: egyrészt az oroszok érdekeit védi, az EU-val és a NATO-val szemben az oroszok oldalán áll, azért akarja a szankciókat megakadályozni, mert azok az orosz hadsereget és az orosz gazdaságot térdre kényszerítik. Másrészt, az általa teremtett orosz energiafüggőségből, ami egyben politikai függőséget is jelent, és az uniós pénzek hiányából, a rossz gazdaságpolitikájából következő inflációt, áremelkedést a szankciókra keni. A “szankciók” az új ellenség, az univerzális bűnbak. Nem az oroszokkal van baj, hanem a szankciókkal védekező EU-val.

Valójában a szankciók az illiberális világforradalom, a “Nemzetközi Együttműködés Rendszerének” létrehozása útjában állnak. Gyengítik az orosz terjeszkedést, fenyegetést, ami a szélsőjobboldalt is gyengíti Európában. Ha Orbán nem tudja megállítani a szankciókat, akkor ő sem kap pénzt az oroszoktól, erre tippelünk. Az ellenzék pedig megint ostobán viselkedik az álparlamentben, mert az rendben van, hogy rámutatnak: Orbán is megszavazta a szankciókat, de a szankciókat meg kellene védeniük a magyar emberek előtt, mint a harmadik világháború elkerülésének egyetlen eszközét.

Egyszerűen nevetséges, hogy az Európai Unió egyik tagországában oroszpárti propagandával el tudják érni azt, hogy a negyvenéves orosz megszállás után a magyarok az oroszok mellé állnak, nem a Nyugat mellé. Ezt a primitív papagájkommandót nem képesek ellensúlyozni értelmes emberek, mert még a rendelkezésre álló csatornákon sem beszélnek elég világosan és határozottan. Ennek a vége csak tragédia lehet. Magyarország népe újra egy tömeggyilkos mellett áll. Úgy látszik, még nem volt elég. Nem veszítettek még el mindent a magyarok. Csak nehogy ezt is másra fogják.
Orbán tömeggyilkosok mellé állt. Olyan, mintha Hitler mellé állna. Az oroszok civileket, férfiakat, nőket, gyerekeket, öregeket gyilkolnak le, és tömegsírokba szórják őket. Magyarország gyilkosok pártján áll, ezért a világ megvetését élvezi joggal. Az oroszokat csak a szankciókkal lehet megállítani, vagy a harmadik világháborúval. Orbán egy áruló a NATO-ban és az Európai Unióban is. Ebbe a bűnbe rántja bele a magyarokat is. Ha Európa feladja a szankciókat, készülhet az orosz gyarmatosításra, vagy a harmadik világháborúra.

A magyarok pedig az orosz bevonulásra. Mert ha az oroszokat nem kényszerítik térdre gazdaságilag, akkor Putyin megindul a Nyugat felé, és a baráti, testvéri Magyarország felvonulási terep lesz az orosz hadseregnek. Orbán ugyan nem zavarta ki az oroszokat, de még beengedheti őket. Aki a szankciók ellen van, az a béke ellen van. Amit Orbán propagál, az az oroszok zsarolása.

László Bartus


1664234711606.png
 
Orbán logikája szerint az infláció, az energiaválság és az élelmiszerárak emelkedésének oka, hogy az oroszok nem tudták befejezni az Ukrajna ellen indított háborút, ez pedig a szankciók miatt van.
Nono....
Ilyet nem mondott.
Nem szurkol az oroszoknak csak a szankciókat helyteleníti.
S ha ezeket kivesszük a cikkből akkor már nem is lesz cikk.
Ha Európa feladja a szankciókat, készülhet az orosz gyarmatosításra, vagy a harmadik világháborúra.
Mii??
Ha valaki nem vette volna észre akkor az Ukránok azért IS tartanak még ki mert kapják a nyugati segítségeket. A szankciók pedig az orosz gazdaságot sújtják ....meg az európait.
Mert ha az oroszokat nem kényszerítik térdre gazdaságilag, akkor Putyin megindul a Nyugat felé, és a baráti, testvéri Magyarország felvonulási terep lesz az orosz hadseregnek.
Ezeket honnan veszi?
Amit eddig láttam az hogy az Orosz politika főleg az orosz kisebbség védelmében indított harcokat.
 
A gazdasági nehézségeket nem a szankciók okozták, hanem Ukrajna jogtalan megtámadása, az oroszok háborúja.
Hm...
Szerintem meg az okozza hogy nem kap elég energiát európa.
Nézzünk egy képet arról hogy oroszország mekkora szeletet alkot a világ gazdaságából.
Mindent összevetve:
* Oroszország részesedése a világ kőolajtermeléséből 10% (volt a háború előtt).
* A Gazprom földgáztermelése 11% (volt a háború előtt).
* Az Oroszországra kivetett olaj szankciók csak év végén lépnek életbe.
* Az orosz gázra nincs kivetve behozatali korlátozás.
Aztán aszongya hogy:
„Ha megszüntetnék a szankciókat, az árak rögtön a felére esnének vissza, és az infláció is legalább megfeleződne”
Ugyan mitől, ha eddig sincs kivetve ezekre a szektorokra semmilyen szankció? Ha megszűnnének az orosz agresszióra adott válaszok, akkor Putyin hirtelen elárasztaná olcsó gázzal és gabonával Európát hálából? Jó útra térne, belátná, hogy mégsem a Nyugattal áll háborúban, fejéhez kapna és rádöbbenne, hogy az országát nem tönkretenni, a lakosságát nem lemészároltatni kellene hanem jólétet biztosítani nekik?
Itt valahol kilóg a medveláb.
 

Csatolások

  • 1664259820937.png
    1664259820937.png
    570.2 KB · Olvasás: 142
Nono....
Ilyet nem mondott.
Nem szurkol az oroszoknak csak a szankciókat helyteleníti.
S ha ezeket kivesszük a cikkből akkor már nem is lesz cikk.

Mii??
Ha valaki nem vette volna észre akkor az Ukránok azért IS tartanak még ki mert kapják a nyugati segítségeket. A szankciók pedig az orosz gazdaságot sújtják ....meg az európait.

Ezeket honnan veszi?
Amit eddig láttam az hogy az Orosz politika főleg az orosz kisebbség védelmében indított harcokat.
A történelem és jelen történések megítélése, értelmezése, mindig nézőpont kérdése.
Olyanok vagyunk mi halandók, mint homok a szélben......
 
Nono....
Ilyet nem mondott.
Nem is az van ott, hogy mondta, hanem, hogy a logikája szerint.
Nem szurkol az oroszoknak csak a szankciókat helyteleníti.
A kettő tán nem ugyanaz?
Mellesleg, akkor miért szavazták meg fideszék?
S ha ezeket kivesszük a cikkből akkor már nem is lesz cikk.
Attól még helyzet van. Amit szívunk...
Mii??
Ha valaki nem vette volna észre akkor az Ukránok azért IS tartanak még ki mert kapják a nyugati segítségeket.
Az USA es Britania a Budapesti memorandum alapján köteles is segítni.
A németek vacilálnak, a volt keleti orszagok meg saját tapasztalatból ismerik az orosz csizma elvtàrsi erejét. A többi EU orszag meg nyilván szolidáris.
Kihagytam valakit? Ja minket. Viktornak (pedig ő még biztosan tanult oroszt), félrefordíthatták a tovariscsi konyect anno. (Valami olyanra, hogy, Kádárnak vége, de mi majd üzletelünk, ha hatalomra kerülök.)
A szankciók pedig az orosz gazdaságot sújtják ....meg az európait.
Nem is tudom...
A habony művek gyártja itt a baromságait (svédek az asztalra terített pokróc alatt melegedjenek...), meg micsoda drágulás van. Aztán tele a fb posztokkal, hogy átszamitva 180 Ft egy 80 dkg-os kenyér a briteknél, meg a magyar liszt 1+1kg 99 eu cent, akárcsak a kisrudas téliszalámi.
Én valahogy jobban hiszek ezeknek a posztoknak.
Mit is vett eddig az EU az oroszoktól? Farmert meg számitógépet biztos nem. Élelmiszert? Egyszer láttam az Auchanban chumak (чумак) elnevezésű ketcupot. Megvettem. Kiderült, hogy ukrán.
Szóval marad a gáz és az olaj.
Abból is inkább az előbbi. Elzártak az északi áramlatot, mégis 83%-on a német tárolok töltöttsége (a mi hosszú tavú 15 éves szerződésünk ellenére meg épp elérte a 70%-t).
Akkor hogy is van ez?
A tányér nem egyenes vagy a leves görbe?
Tény hogy néhány iparágat kellemerlenül érintett a csapok elzárása(pl. műtragya ipar), de ha valami 60-80%-os függőségben van egy másik valamitől, ott ezzel előre számolni kell(ett volna), mint anno a felrobbant ázsiai RAM gyár esetén.
Azt, hogy nálunk szintet lépve kupakos lali helyett Orbán mondatai miatt romlik a Forint nem kellene a szankciókra fogni.
Ezeket honnan veszi?
Amit eddig láttam az hogy az Orosz politika főleg az orosz kisebbség védelmében indított harcokat.
Így igaz! Kiharaptak egy darabot Gruziabol, Moldáviabó az Ukranoktól a Krimet siboltak el...
Vajon az észtek, lettek, litvanok,.. ellen miert nem inditottak harcokat?
Ott az ott élő oroszzok un nyegrazsdanyinok. Azaz egyszerűbben fogalmazva másodlagos állampolgárok. Élhetnek ott, adózniuk kell, de nincs szavazati joguk.
Nahát most esett le hogy tkp nálunk is. (A letelepedett 3. országbeli - nem EU-s állampolgárok sem szavazhatnak nálunk.) Akkor örüljünk hogy minket sem...
 

:rohog:

Orbán: Sosem hazudtam az embereknek.

-------
Orbán: Ne figyeljenek oda arra amit mondok egyetlen dologra figyeljenek amit csinálok.
 
Ettől még sajnos igaz, mind a forint, mind az euró árfolyama a bányászbéka segge alatt van
Nem is a ténnyel van problémám hanem a megfogalmazással hisz a cím nem azon bánkódik hogy a forint hol van hanem az eurót mocskolja. Tipikus kormányzati stílus. Hisz azt csinálják hogy ha a másiknak igaza van akkor sem az igazságot hanem azt aki mondja ócsárolják.
 
Ma olvastam egy hírportálon, és mindenkinek ajánlom, aki az oroszokat ajnározza:
„Oroszország hatalmas és gazdag ország. Nincs szükségünk idegen területekre, mindenünk van bőven” – nyilatkozta Dmitrij Medvegyev, Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legközelebbi szövetségese, az Oroszországi Biztonsági Tanács jelenlegi alelnöke. Medvegyev csütörtökön hosszú beszédben indokolta Oroszország háborúját és kik azok, akik ellen harcolnak jelenleg.

„Van olyan földünk, ami szent számunkra, amin őseink éltek, amin a mi népünk ma is él. Ezt a földet soha nem adjuk oda soha senkinek” – mondta.

Medvegyev beszédében „őrült, náci, drogosnak” nevezte Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, aki nyugati kennelből ugat magányos kutyaként egy nagy falka ellen.

„Most arra nyílt lehetőségünk, hogy minden ellenségünket a Gyehenna tüzére küldjünk, azonban mégsem ez a feladatunk” – boncolgatta Medvegyev – „szívünkben hallgatunk a Teremtő szavaira és engedelmeskedünk is neki. Ezek a szavak ugyanis szent célt adnak nekünk. A cél a pokol uralkojának megállítása, függetlenül attól, hogy milyen nevet használ, mert a célja a halál. A mi célunk az élet. (…) A mi ügyünk helyes, ezért miénk lesz a győzelem.”

Agymenés!
 
Tudom. Két ágról-szegről rokonom is lelkes követői. (Hála akárkinek, az egyik már törölt “barátai” közül a fészen. :D )
Médiapluralizmus, mi?
Nincs azzal semmi baj, de az uszítás büntetőjogi kategória, és egy jogállamban lennének következményei. Mivel nálunk nincsenek, nyilvánvaló, hogy ez nem jogállam. Friss hír: Tegnap volt egy Hadházy szervezte tüntetés az MTVA előtt, amiről kivételesen a köz/?/tévé is tudósított, sőt, beolvasták végre a pedagógusok akárhány pontját is. Ja, kérem, kellenek az EU-s pénzek a döglődő nyugattól. Az is édes, hogy Navracsics szerint hiba volt a FIDESZ-nek kilépni a Néppártból. Úgy tesz, mintha ez a FIDESZen múlt volna, nem rúgták volna ki őket különben. Egyébként is, Orbánéktól jól tudjuk, hogy ez a Néppárt már nem az a Néppárt, megromlott, mint a Nyugat.
 
ezt ma olvastam az I..xen:
Egy besorozott katonákból álló ezred parancsnoka arról beszélt egy orosz lapnak, hogy az ukrán tüzérségi csapások az egész alakulatot megsemmisítették.

Az illető, Alekszej Agafonov a Verstka orosz ellenzéki hírportálnak számolt be arról, hogy a Voronyezsi területről származó, a frontvonalra vezényelt ezredüket Luhanszkban teljesen megsemmisítették az ukrán csapások. Elmondása szerint

AZ ALAKULAT TÖBB MINT 500 KATONÁJA MEGHALT.
Az ezred parancsnoka szerint eredetileg azt ígérték neki, hogy a fronttól 15 kilométerre fognak területvédelmi feladatokat ellátni. Ehhez képest november 1-jén éjjel a frontvonalra, Makijivka települést térségébe szállították őket és megparancsolták nekik, hogy ássák be magukat, tartsák a vonalat.

„Odaküldtek minket, és azt mondták, ássuk be magunkat. Az egész ezrednek három ásója volt összesen, és ellátmányunk se volt. Reggelre beástuk magunkat, amennyire csak tudtuk, és elkezdődött az ágyúzás - tüzérséggel, mozsarakkal, helikopterekkel, mindennel lőttek ránk. A tisztek azonnal elszaladtak, a csapások közt próbáltuk beásni magunkat, de a helikopterektől azonnal kiszúrtak és állandóan lőttek minket”.

Az alakulat 570 emberéből 29-en maradtak sértetlenül, 12 embert sérültként ápolnak, a többiek mind elmentek
– mondta az alakulat parancsnoka, Az egyik áldozat felesége szintén nyilatkozott, és ő számokat ugyan nem mondott, de azt is elismerte, hogy az alakulat katonáinak több mint a fele meghalt.

A parancsnok azt is hozzátette, hogy az orosz kormányzat hazudik a mozgósítottakról, mert nem területvédelmi célokra vetik be őket hanem azonnal a frontra viszik őket és valójában a hivatásos, tapasztalt katonák azok, akik a frontvonal mögött látnak el szolgálatot. Elmondása szerint a frontvonalon szétvert, mozgósított katonákból álló ezredek túlélői szétszórva, 2–5 fős csoportokban térnek vissza a frontvonal mögé.

A visszavonulás alatt láttuk, hogy csak és kizárólag hivatásos, önkéntes katonák tartották az állásokat a harmadik védelmi vonalban
– mondta erről.

A helyzet az, hogy bár az ukránok mellett vagyok, Oroszországot tartom agresszornak, hiszen ő támadta meg Ukrajnát, rettenetesen sajnálom ezeket az orosz kiskatonákat és a családjaikat is. Látva, hogy milyen sz..r az oroszok logisztikája, egyes feltételezések szerint a hadseregükön belüli korrupció miatt, lopások miatt, és ha valóban igaz, hogy olyan sok tisztet vesztettek, hogy képtelenek kiképezni a 300ezer új behívottat, egyre erősebb bennem az érzés, hogy úgy viszik ki őket a frontra, mint a 2. magyar hadsereget a Donhoz.
Mindig abban hittem, hogy a legfőbb érték az emberi élet, és nagyon remélem, hogy van Pokol, és hogy azok, akik ezt a háborút elindították, és azok, akik az agresszor támogatják, /kivéve a megvezetetteket/ oda kerülnek majd.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,129
Üzenet
4,801,615
Tagok
615,715
Legújabb tagunk
CharleneHammond
Oldal tetejére