orvosi leleplezes a gyogyszerekrol,....cenzurazott egeszseg...

dulifuli

Állandó Tag
Állandó Tag
Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

A canadahun nem enged, bemutatni, vagy a megtalálásához irányítást adni olyan tartalmú anyagoknak, amelyek a copyright (szerzői jog) által védettek,
csak akkor ha a szükséges legális engedély megvan rá.Kicsit hosszu de megeri elolvasni.


Az elmúlt héten mások ajánlására elolvastam Dr. Lenkei Gábor Cenzúrázott egészség című könyvét (melynek alcíme nagyon találóan: A betegség-ipar futószalagján) és úgy döntöttem, hogy kötelességem, hogy az olvasott információknak legalább a meglétéről tájékoztassak annyi embert, amennyit csak tudok. Egyrészt azért, mert ezek az információk a szó szoros értelmében életeket menthetnek illetve hosszabbíthatnak meg, és komoly problémáktól szabadíthatnak meg embereket, másrészt pedig azért, mert ezt a könyvet nagyon nehéz megszerezni.

A könyvet egy 1986-ban summa cum laude minősítéssel végzett képzett orvos írta, aki 6 év praktizálás után felhagyott a hivatalos gyógyítási módszerek használatával, mivel már nem tudta elfogadni ezek alacsony színvonalú eredményességét. Elkezdte kutatni a magyar egészségügy gyenge gyógyítási színvonalának és a magyar emberek siralmas egészségi állapotának az okait, vagyis hogy miért van az, hogy a magyaroknak még az európai átlagnál is jóval alacsonyabb a várható élettartamuk!
Ez a könyv a kutatási eredményeit tartalmazza.
Megpróbáltam legjobb tudásom szerint egy korrekt kivonatot írni a könyvből, hogy ha valaki nem tudja már megszerezni, akkor is legalább az esélye meglegyen arra, hogy dönthessen az egészségével kapcsolatban.

Pár témakör a könyvből figyelemfelkeltés gyanánt:
- Kik irányítják a fejlett társadalmakban az egészségről alkotott fogalmainkat?
- Kik és miért söprik szőnyeg alá a legfontosabb tudományos felismeréseket?
- Kik süllyesztették el a rák hatékony gyógymódját?
- Hogyan lehet gyerekeken sok pénzt keresni egy kitalált betegséggel?
- Tudja, hogy milyen egyszerű lenne egészségesnek maradni?
- Tudja, hogy milyen érdekcsoportok kezében van világszerte a hagyományos orvosképzés?
- Tudja, hogy mekkora pénz van a gyógyszergyártásban?

Ha valakinek ezek a témák felkeltették a figyelmét, akkor a következő oldalakon megtalálja a könyv általam írt kivonatát.

Fontos figyelmeztetés:
A könyv ( és a kivonat) sokkoló információkat tartalmaz. Csak azok fognak nyerni az elolvasásából, akik nem fordulnak el, nem hunyják be a szemüket és nem csukják be a fülüket. Nem könnyű megemészteni a leírtakat. Nekem sem volt könnyű.
Nagyon nehezen fogadtam el, hogy létezik ekkora szándékos gonoszság.
Ezért utánanéztem még három, Dr. Lenkei Gábor kiadójától teljesen független kiadó hasonló témakörben szintén orovosok által írt könyveiben is, és ugyanezekről a témákról sokan mások is írnak, csak nem rakják ennyire össze a mozaik darabjait. (Egyébként a könyvben egy 3O oldalas tényfeltáró és tudományos referenciajegyzék is található, pontos webcímekkel, publikációkkal, könyvlistával, stb… szóval bárki utánanézhet, hogy a könyvben található adatok nem koholmányok! Feltéve persze, ha akar…). Kérlek, hogy ti is küldjétek tovább ezt az anyagot azoknak, akiket szerettek, akik fontosak nektek.

Ha bárkinek kérdése lenne a témáról, örömmel segítek, ha tudok. Jó olvasást!
Schmidtné S. Renáta (o6-3o-376-o746)
Dr. Lenkei Gábor – Cenzúrázott egészség
A betegség-ipar futószalagján
(kivonat)


Lássuk mekkora üzlet a gyógyszergyártás?
(Forrás: Népszabadság 2oo3. május 1o-ei cikke a gyógyszerbizniszről)
„A világ gyógyszerforgalma a becslések szerint 2oo2-ben elérte a 4oo milliárd dollárt. A legnagyobb gyógyszer-mamutvállalatok nyeresége töretlenül nőtt az elmúlt években, a legtöbb iparágat visszavető recesszió ellenére is.”

A gyógyszergyártás mára a fegyvergyártás után a világ második legnyereségesebb ágazata!!!

A gyógyszeripar ’piaca’ az emberi test, megtérülési rátája a betegségek fennmaradásától, sőt újabb kórok megjelenésétől függ.

Ezért bármilyen betegség megelőzése vagy felszámolása jelentősen csökkenti, vagy akár teljes egészében meg is szűntetheti a gyógyszerek piacát. Ezért a gyógyszeripari vállalatok következetesen dolgoznak a betegségek megelőzése és felszámolása ellen.

Orvosok, kutatók százai támasztják alá a legszigorúbb tudományos előírásoknak megfelelően elvégzett kísérletekkel, hogy az egészségi problémák többnyire HIÁNYBETEGSÉG eredetűek. Bizonyított tény, hogy a betegségek elsősorban mikrotápanyagok (vitaminok, ásványi anyagok stb.) hosszú távú hiánya miatt jönnek létre!!!

Rengeteg betegségről már több évtizede (sőt évszázada) kiderült, hogy nem valamilyen kórokozó, hanem hiánybetegség okozza. Néhány ezek közül:
Skorbut- C-vitamin hiány
Angolkór- D-vitamin hiány
Farkasvakság- A-vitamin hiány
Beri-beri – B1-vitamin hiány
Vészes vérszegénység – B12-vitamin hiány, stb…

Ezek a betegségek a valódi okok felismerését megelőzően súlyos, többnyire halálos betegségeknek számítottak, a vitaminnal történő kezelést követően azonban látványos volt a siker. A kutatásokat ki kellett volna terjeszteni a vitaminhiányok mélyebb megismerésének irányába.
Az orvostudomány mégsem ebbe az irányba fejlődött. Miért nem?

Mert az 19oo-as évek elején üzleti érdekcsoportok beléptek a gyógyítás területére is, mint befektetők, mivel rájöttek, hogy a gyógyszerek és vegyi anyagok eladása nagyon jó profittal jár. A befektetők között voltak pl.többek között a híres, hírhedt Rockefeller és Carnegie is.

Csakhogy a gyógyszeripar sikeres befektetői üzletágként történő működésének előfeltétele a biztonságos és természetes gyógymódok száműzése (volt), hiszen ezek az eljárások nem szabadalmaztathatóak, ezért nyereségük is igen csekély. Ráadásul a természetes gyógymódok – a sejtanyagcserében játszott meghatározó szerepük folytán – hatékonyan segítenek a betegségek gyógyításában.
Lássuk miben is áll az a következetes több fronton is folyó munka, amivel a gyógyszeripari konszernek elérték és fenntartják, hogy az emberek a természetes gyógymódok helyett „önként és dalolva” a gyógyszeripar készítményeit válasszák, ezzel fenntartva ezt az igen csak jövedelmező iparágat, illetve a folyamatos keresletet a készítményeik iránt:


I. Az orvosképzés befolyásolása

1oo éve a hivatásos orvosok túlnyomó többsége, úgynevezett homeopata gyógyítási módszereket alkalmazott, vagyis a betegségek valódi okát, gyökerét kutatták és kezelték.
Jóval kevesebb volt az úgynevezett allopata orvos, aki a tünetek elfojtásával kezelt.
Csakhogy, mint már írtam, a természetes gyógymódok nem szabadalmaztathatóak, ezért nem hoznak nagy profitot. A befektetők ezért azokat az orvosokat képző iskolákat támogatták (és támogatják a mai napig is) kizárólag, ahol az iskola igazgatása és tanszékei hajlandóak voltak elfogadni a tantervek gyógyszerkutatásra és a gyógyszeres kezelésekre vonatkozó részeit.

Ezért az egyetemeken jelenleg kizárólag allopata orvosok képzése folyik, az orvostanhallgatók gyógyszerközpontú képzése az elfogadott!
Mivel pedig az egyébként jóhiszemű és többnyire valóban gyógyítani akaró orvostanhallgatóknak 8 évig sulykolják a tudatába a gyógyszeres gyógyítás nagyszerűségét és egyedüli hatásos voltát, ezért az orvostársadalom hevesen tiltakozik minden természetes gyógymód ellen, azokat az orvosokat pedig, akik mégis eljutnak arra a felismerésre, hogy a gyógyszerközpontú gyógyításnál van jobb megoldás, vagy legalább is más alternatíva is létezik, sarlatánoknak tartják és kiközösítik a tagjaik közül. A legutolsó ember, aki elfogadja a könyvben leírt adatok valódiságát, minden bizonnyal az ember orvosa lesz, mivel ezeknek a tényeknek a beismerése alapjaiban rengetné meg a legtöbb orvos gyógyítással kapcsolatos hit és gondolatvilágát, azaz orvosi identitását.

A mai hivatalos orvostudomány nem egy természetes fejlődési folyamat eredménye, hanem egy profitorientált lobbi által erősen manipulált eredmény.

Továbbá az orvostársadalmat anyagi eszközökkel is ösztönzik a gyógyszerkészítmények felírására. Az orvoslátogatói, azaz magyarán gyógyszerügynöki rendszerrel (akik többnyire maguk is képzett orvosok) anyagilag is érdekelté teszik az orvosokat, hogy egy adott gyógyszert írjanak fel a betegeiknek, holott lehet, hogy valójában az orvos maga sincs meggyőződve a szer hatékonyságáról.

Ráadásul az orvostársadalommal sikerült azt a teóriát is elfogadtatni, hogy léteznek nem gyógyítható, csak kezelhető, vagy egyensúlyban tartható, akár egész életen át kezelésre szoruló betegségek. Ilyenek pl. a cukorbetegség, magas vérnyomás, érelmeszesedés, stb….
A gyógyszerlobbinak sikerült egy olyan kategóriát elfogadtatni, amit egyetlen más szakmától sem fogadnak el, vagyis, hogy „nem lehet megoldani”.
Mert az a gyógyszer az igazi biznisz, amit egy életen keresztül szedetni lehet!II. A gyógyszerek mellékhatásainak elhallgatása, elbagatellizálása, nem megfelelő kutatása

A kórházi kezelések során beazonosított és bejelentett haláleseteket alapul véve a következők a leggyakoribb halálokok:
1. szív és érrendszeri zavarok
2. rák
3. agyi vérkeringési zavarok
4. gyógyszer mellékhatások

Még jó, hogy időt, pénzt és energiát „nem kímélve” kutatják a gyógyszerek mellékhatásait. Ettől lesznek ilyen biztonságosak.

A JAMA (Journal of American Medical Association)-ban, az Amerikai Orvosok Szövetségének tudományos lapjának 1998 áprilisi számában azt is elismerték, hogy akár 13o.ooo főt is meghaladó halálozás lehetett abban az évben Amerikában a gyógyszer mellékhatások következményeként!!! De hát kit érdekel?
(Múlt héten a saját háziorvosom mondta nekem azt szinte sértődötten, miután kértem, hogy egy bizonyítottan káros, aszpartam tartalmú gyógyszer helyett írjon fel valami mást a térdemre, hogy idézem: „Nem mindegy, szinte minden gyógyszer májkárosító hatású.” ?!?)

Sajnos az új gyógyszerek engedélyeztetésére hivatott hatóságok csak igen szolid védelmet nyújtanak a gyártócégek praktikái ellen, többségük, köztük az EU gyógyszerhivatala is jóformán csak azt vizsgálja, hogy hat-e egyáltalán az új szer, illetve rövidtávon okoz-e károsodást a betegnek. A döntéshozó testületekben pedig többnyire a gyógyszergyárak is képviseltetik magukat.
A Der Spiegel című német lapban megjelent egy cikk, amely szerint Németországban is mindössze egyetlen szervezetre, a „Gyógyszerbizottságra” nincsenek befolyással a gyógyszergyártó cégek. Figyelemre méltó, hogy a 40 tagú testület az országban engedélyezett 3000 hatóanyagból mindössze 775 felhasználását javasolja.
Az erőviszonyokat mutatja viszont, hogy a szervezet hivatalos közleményeit a német orvosi kamara saját lapjában nem közli.

Általában a gyógyszereken a tényleges mellékhatások töredékét tüntetik fel, hisz végül is aki szedi, annak nem kell mindenről tudnia, nem igaz? Vajon hány ember ismeri ezt a lesújtó adatot? Kellő hangsúlyt kap ez vajon a gyógyszercégek új gyógyszereinek kikísérletezésekor és engedélyeztetésekor? Ne higgyük! A gyógyszercégek jelenleg kétszer annyit költenek a marketingköltségeikre, mint a gyógyszerkutatásokra és előállításokra együttvéve!


III. A gyógyszerszedés természetességének elfogadtatása a köztudatban

A gyógyszerek minden eddigi méreteket meghaladó reklámdömpingjeire sokkal több pénzt költenek, mint a gyógyszerkutatásra és fejlesztésre! (Nézzen bele egy Tv reklámblokkjába, kb. minden 3.-4. reklám gyógyszerről szól.)
A gyógyszercégek alkalmazottainak 6o %-a a termékek eladásával ás marketingjével foglalkozik.
Ráadásul ezzel a rengeteg gyógyszerreklámmal azt is elérik, hogy szépen lassan mindenkinek teljesen természetes lesz, hogy úton-útfélen gyógyszert kell szednünk valamire.
A cél pedig az, hogy egyre több helyen lehessen kapni recept nélküli gyógyszereket is, csak hogy minél könnyedebben, „spontán” odanyúlhassunk a polcra (pl. élelmiszerboltokban, benzinkutakon, stb… ).IV. A vitaminkészítmények és táplálékkiegészítők cenzúrázása

A gyógyszerlobbi is tudja, hogy milyen elképesztő eredményeket, gyógyulásokat lehet elérni a megfelelő mennyiségű vitamin, ásványianyag és nyomelem bevitellel.
Ez ellen is tenni kell valamit, hiszen az a betegség, amelyet megelőzünk vagy felszámolunk, már nem üzlet többé.

Ezért szabályozni kell a területet. Ezt két párhuzamos módszerrel teszik:

1. Mesterséges, jogszabályi korlátokat vezettek be, amellyel akadályozzák a valóban szükséges mennyiségeket tartalmazó, ezért hatékony táplálékkiegészítők szabad kereskedelmét.
Az elbírálás során ártalmatlan, gyógyszernek nem minősülő készítményeket, többek között vitaminokat és táplálék-kiegészítőket sújtanak a mérgeknél és a veszélyes gyógyszereknél súlyosabb korlátozásokkal!

Továbbá a gyógyszerlobbi a hátunk mögött eldönti, hogy mennyi vitaminra, ásványi anyagra és nyomelemre van szükségünk (szerintük)!
1963-ban létrehoztak egy bizottságot, kifejezetten azért, hogy lépjen fel a mikrotápanyagoknak a betegségek megelőzése, gyógyítása és kiküszöbölése érdekében történő felhasználása ellen. A „Codex Alimentarius” Bizottság célja az, hogy a mikrotápanyagokra (vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek) mesterséges felső határokat állítson fel, megakadályozandó a természetes anyagok terápiás célú felhasználását.
A bizottság állapítja meg világszerte az RDA értékeket, azaz a javasolt napi adagokat a különféle tápanyagokból, amelyek belekerülhetnek a különféle készítményekbe.
Így aztán a bizottság segít emberek százmillióinak éhezni, súlyos vitaminhiányokat kialakítva ezzel a civilizált világ országaiban élő embereknél. (Nem a mennyiségi, hanem a minőségi éhezést segítik elő).

Magyarországon már érvényt szereztek a Codex Alimentarius előírásainak!
Érdekes helyzet állt elő. Miközben komolyan fontolgatják az un. könnyű drogok legalizálását, törvénysértőnek lehet minősíteni azokat, akik vitaminnal kereskednek, ha az RDA értékek feletti adagokkal teszik.

Hasonlitsuk össze, hogy melyek az emberi szervezet tényleges szükségletei az egyes mikrotápanyagokból, és ezzel szemben mekkora a cenzúrázott RDA értékük.

Mikrotápanyag Valójában javasolt RDA érték
B1 –vitamin 50 mg 1,1 – 1,5 mg
B2-vitamin 50 mg 1.3-1-8 mg
B3 vitamin 50 mg 15-20 mg
B5-vitamin 50 mg 10 mg
B6-vitamin 50 mg 1,5-2 mg
B12.vitamin 50 mcg 2 mcg
A-vitamin 10 000 NE 5000 NE
C-vitamin 500-1000 mg 60 mg
E-vitamin 400 NE 15 NE
Kalcium 1200 mg 500 mg
Magnézium 600 mg 400 mg
Mangán 4 mg 2 mg
Jód 225 mg 150 mg

Egy érdekesség pl. hogy a még mindig az orvosi egyetemeken oktatott és a köztudatban is bennlévő 60 mg C-vitamin igényt Adolf Hitler dolgoztatta ki az orvosaival, olyan MINIMUM adagként, amit muszáj volt adni a katonáknak ahhoz, hogy a skorbutot, a C-vitamin hiány utolsó, halálos fázisát elkerüljék. És ez az adag van bent a mai napig a legtöbb „bolti” készítményben.
Az is egy érdekesség, Szent-Györgyi Albert, aki a C-vitaminnal kapcsolatos kutatásaiért kapott Nobel-díjat, naponta legalább 1000 mg-ot szedett élete végéig, és nagyon szép kort ért meg. Azt mondta, hogy a C-vitamint a boltok polcain kellene árulni a tej és a kenyér mellett, mert ennyire létszükséglet. Ehhez képest…

Érdekes megfigyelni, hogy az erős antioxidáns vitaminok értékeit mennyire alacsonyan tartják. Ugyanis orvosilag igazolt tény pl. az, hogy az antioxidánsok (C, E , A vitaminok, karotinoidok), ha a megfelelő mennyiségben vannak jelen napi szinten a szervezetben, bizonyítottan segítenek hatékonyan megelőzni 80-féle betegség kialakulását, illetve segíteni a gyógyításukban.
Az antioxidánsok továbbá lassítják az öregedési folyamatokat is!

Egy pár ismertebb ezek közül a betegségek közül:
- a rettegett rák!!!
- a szív és érrendszeri betegségek (szívroham, érszűkület, magas vérnyomás)!!!
- szürke hályog
- agyi vérkeringési zavarok
- Alzheimer-kór
- allergia!!!

Intő jel lehet pl. az is, hogy Mo-on lassan népbetegséggé válik az allergia, ami komoly vitaminhiányt jelez a szervezetben! Vagy az, hogy most már nem csak a klimax-al küszködő nők körében komoly gond a csontritkulás, hanem elérte a férfiakat és a fiatalokat, sőt a gyerekek korosztályait is!
Azt persze nem reklámozzák a TV-ben, hogy a Coca-Cola és hasonló szénsavas, agyoncukrozott társaik szabályosan kioldják a csontokból a kalciumot! (Ha egy tejfogat beraknak kólába, 1 nap alatt teljesen feloldódik!!! ) És nagyon sok szülő ezt adja a gyerekének.


Fontos, hogy mindenki, aki többet szeretne tenni az egészségéért, figyeljen oda, hogy mikrotápanyagokból az RDA értékek sokszorosára van valójában szükségünk!!!

De azt is gondosan meg kell választanunk, hogy a kiegészítést milyen formában vesszük magunkhoz.
Meg kell nézni, hogy a készítmény, amit szedünk ténylegesen biztosítja-e a szükséges mennyiségeket, vagy csak a kiegészítés illúzióját kelti.
Meg kel nézni, hogy miből hány kapszulát, tablettát, drazsét kell bevenni ahhoz, hogy mondjuk biztosítsa az 1000 mg C-vitamint, a 400 NE E-vitamint, vagy pl. az 50 mg B1 vitamint.

Sok készítményből, ami legálisan van a piacon, hiszen teljesen veszélytelen a gyógyszerlobbi érdekeire, akár 20-40 db tablettára is szükség lehet NAPI szinten ahhoz, hogy a szervezet tényleges szükségleteit fedezze!!!

Vegyük pl. a Centrumot, a legtöbbet reklámozott vitaminkészítményt (de bármely más gyógyszertári vitamint is vehetnénk).
C-vitamin tartalma 60 mg (a „hitleri adag”) a napi igény 10-15-öd része, holott a C-vitamin betegségmegelőző hatásáról szóló tanulmányok szinte kivétel nélkül grammnyi (1000 mg) napi adagokat emlegetnek.
E-vitaminból 15 NE-t tartalmaz, a szükséges 400 NE-vel szemben.
Ugyanez az adag A.vitaminból 1000 NE, holott a szakirodalom ennek a 20-50-szeresét emlegeti.

Érdekesség továbbá az is, hogy a szintetikus úton előállított vitaminkészítmények vitamintartalmának kb. a 15-20 %-a szívódik fel, míg a természetes, növényi eredetű vitaminoknak akár 90-95 %-a is, mivel a mikrotápanyagok az egész tápcsatorna hosszában folyamatosan tudnak felszívódni.
Tehát hiába látjuk azt egy szintetikus C-vitamin készítményen, hogy 1000 mg-os, mert ebből maximum 150-200 mg szívódik fel, vagyis napi 4-5 szemet kell még ebből is bevennünk.

Ezt is figyelembe kell venni akkor, amikor a készítmény árát vizsgáljuk!


2. Gondos propagandamunkával – és ez a veszélyesebb!!!- korlátokat építenek az emberek fejében! Hamis képet alakítanak ki arról, hogy mi az egészség. Mi ebben a gyógyszerek szerepe. Mi a táplálkozáskiegészítők szerepe. Mik az emberi szervezet tényleges vitaminszükségletei. Ez milyen módón pótolható valójában. Stb…

A legjobban az a korlát működik, amit a célközönség saját elméjében építenek fel az elhallgatott igazság és a mesterségesen sulykolt hazugságok hatására.
Ezt nehezebb észrevenni, mint a korlátozó jogszabályokat, mert ezt nem érzékeljük, és azt hisszük, hogy a saját véleményünk alapján hoztuk meg a döntéseinket.
Holott pontosan úgy döntünk, ahogyan azt elvárják tőlünk. Mert a sok helyről jövő adat igazsággá válik.

A propaganda egyik rendkívül hatékony módszere a hamis adatok terjesztése.
A jóhiszemű, hozzá nem értők pedig elfogadják, ezért aztán már maguktól sem szednek elég vitamint, hiszen úgy „tudják”, hogy sok vitamint szedni veszélyes és felesleges.
Néhány példa a széles körben elhintett hamis adatokra:

Állítólag:
A sok C-vitamin vesekövet okozhat
Nem igaz. Tudományos bizonyítékok mutatják, hogy ez hazugság.
1996 júniusában publikáltak pl. egy tudományos közleményt. 45 251 férfit vizsgáltak 6 éven át, akik 1500 mg vagy annál több C-vitamint fogyasztottak naponta. Azaz „veszélyesen sokat” az RDA adaghoz képest. A vizsgálat nem támasztotta alá ezt a híresztelést.
Állítólag:
A zsírban oldódó vitaminok veszélyesek lehetnek, mert felhalmozódva mérgezést okoznak.
Hihetőnek tűnik, de ez sem igaz.
E vitaminból a javasolt napi RDA érték 10 NE (Nemzetközi egység).
Tudósok tesztcsoportoknak napi 2000 NE E-vitamint adtak huzamosabb ideig, azaz a javasolt napi adag 200-szorosát, és ezt is biztonságosnak találták.
Vagy pl. 1996-ban jelent meg egy tanulmány a neves Lancet nevű szaklapban, arról, hogy 400-800 NE E-vitamin nemhogy nem mérgező, hanem jótékony hatással volt a súlyos koszorúér-betegségben szenvedőkre, akik ezt 1 éven keresztül napi rendszerességgel kapták. A nagy adag hatására kevesebben kaptak szívinfarktust, és az időskori memóriazavarokra is igen jó hatással volt.
Vizsgáltak pl. egy népcsoportot, a hunzákat, akik szokásos napi táplálékukkal 75-100 ezer NE (!!!) mennyiségű A-vitamint visznek be. Az A-vitaminból az ajánlott napi adag 5000 NE, a hunzák napi bevitele ennek a 15-20-szorosa. Ahelyett, hogy súlyos mérgezésben szenvednének, feltűnően hosszú ideig élnek, nem ritka náluk a 100 éves korú ember. Továbbá
a népcsoport tagjai között ismeretlen a rák és egyéb civilizációs betegségek!

Sokat segít a gyógyszercégeknek az is, hogy még mindig benne van a köztudatban az a nézet, hogy kiegyensúlyozott táplálkozással minden vitamin, ásványi anyag és nyomelem maradéktalanul bevihető az emberek szervezetébe, ezért semmi szükség táplálékkiegészítők szedésére (minden (női) magazin unalomig ezzel van tele). Természetesen törekedni kell a minél egészségesebb táplálkozásra is!!! De kérdem én, egy átlag ember hogyan tud pl. télen napi 3-5 alkalommal friss gyümölcsöt, zöldséget, teljes kiőrlésű kenyeret, stb… enni. Még nyáron sem.

Sajnos már ez is teljesen elavult nézet, lehet, hogy 100 éve ez még igaz volt, de a mai kor civilizált embere már nem képes átlagos táplálkozás, anyagi helyzet és környezeti feltételek mellett bevinni a ténylegesen szükséges tápanyagokat a szervezetébe.
Lássuk, hogy miért van ez így:
A modern élelmiszeripar már szintén a profittermelést helyezi előtértbe elsődleges célként, nem pedig az emberek megfelelő, jó minőségű táplálását.
Az boltok pultjaira kerülő élelmiszerkészítményeknél az elsődleges kritérium a gusztusos, szép külső, a hosszú eltarthatóság, a beltartalom nem igazán számít.

A modern élelmiszeripar agyonfeldolgozott, agyontartósított, rengeteg aromával, stabilizátorokkal, színezékekkel ellátott termékei nem tartalmazzák megfelelő mennyiségben a létfontosságú tápanyagokat.

Sajnos a zöldségek, gyümölcsök, növényi táplálékok többsége sem számít már jó vitamin-, ásványianyag- és mikroelemforrásnak, mert a növények többsége is tápanyaghiányos állapotban nő fel. (Kísérlettel kimutatták pl., hogy a burgonya C-vitamintartalma jelenleg 40 %-a 100 évvel ezelőtti mennyiségnek!)
A termőföldek a sok műtrágyázás ellenére is kimerülőben vannak, ráadásul rengeteg növényt takarítanak be féléretten, hogy a boltba szállításig megőrizzék gusztusos mivoltukat, de ennek hatására a nem, vagy félig érett növény jóval kevesebb tápanyagot tartalmaz.
(Érdekesség képpen pl. a banánt teljesen éretlenül szedik le, majd a szállítás után, közvetlenül a boltba kerülés előtt etiléngázzal érlelik, hogy szép sárga legyen.)

Az élelmiszerek reklámokban csillogtatott vitaminokkal való dúsítása nem több egy olcsó reklámfogásnál. Csak meg kell nézni, hogy ténylegesen mennyit adnak hozzá.
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon jo cikk.
Hogy az orvosi szovetseg mennyire retteg a vitaminok es nyomelemek gyogyito hatasanak a koztudatba kerulesetol arra az egyik legjobb pelda amikor Mississaugaban majdnem bevontak Dr. Wolf mukodesi engedelyet mert gyerekeket gyogyitott ki sulyos betegsegekbol vitaminok es nyomelemek hasznalataval.

Van valahol egy kazettam amin Dr. Voulik (Nobel dij jelolt) elmondja majdnem ugyanazt mint amit a fentebbi cikk csak sokkal tobb reszletesseggel. Az orvosok egy resze tudja mindezt de ha elkezdenek gyogyitani kronikus betegsegeket akkor elesnek a gyogyszergyarak megvesztegetesi penzetol es a betegektol is.
Az orvosi szakma vegulis uzlet.

Az egyik haverom elvitte a gyereket az orvoshoz, es mellekesen megkerdezte - doki, mennyi puffert irsz fel egy heten aszmatikus gyerekeknek? -
Nem emlekszem a szamra amit mondott, de mikor a haver megjegyezte az orvosnak, hogy mi antioxidansokkal ugyanezeket a gyerekeket levesszuk a pufferrol akkor a doki azt mondta, hogy o nem azert van hogy megszuntesse a puffer hasznalatat, hanem, hogy felirja. :evil:
 
C

csocsike

Vendég
Az egy olyan dolog amitol nem tucc ralepni a csuklomra es rohogni :evil:
 

obsitos

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak mint érdekességet jegyzem meg, hogy a dr. Lenkei féle könyv Schmidtné által tömörített változatát hétfőn kaptam meg. Aki adta, az is másoktól kapta. (Próbáltam én is továbbadni Istvánnak de nem jött össze a technika). Minden esetre valaki(k) ráálltak az intenzív terjesztésére, ami egyfelöl helyes, másfelöl (mint született szkepticista) azon tünődöm, hogy ez kinek a biznisze ? Talán a gyógyszergyártóké ? Hiszen ezeket a termékeket ők (is) gyártják. :?
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Obsitos

Minden uzlet az egesz vilagon, de hogy meg jo es hasznal az embereknek az egy +.
Ennek a haszna hogy az egeszsegre nagyon jo hatasa van,megorzi vedi es olyan elemeket tartalmaz ami masban nem talalhato.
A + az hogy ezt lehet arulni, es aki arulja az ki tud epiteni egy kisebb fajta network uzletet maganak ami hoz nemi kis $-t is.

Ez egy lehetoseg,usaban canadaban nagyon sok ilyen ceg van aki ilyen formaban arul, sok csalad el ezzel a aranylag kenyelmes uzleti lehetoseggel, sokan foallasban sokan mellekeskent.

EN magam is sok ilyen "uzletben" dolgoztam meg Pittivel is aki nagyon lelkes es lekiismeretes emberke.

Ha van kedved vagy erdekel Pitti minden felvilagositast megad, es egy kicsit jobban azaz pontosabban elmagyarazza hogy lehet ebbol aprankent,dollart dollarra szaporitani. :wink:
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Azt hiszem nem lehet a c vitamin leirtakkal vitazni mert eleg egyertelmu.
Ezek a itokak sok minden mas, sot, sok sok fele elemeket vitaminok es egyeb kivonaltokat tartalmaznak.
Az is biztos hogy a gyogynovenyeket legidelaisabb leszedni megszaritani es ugy felhasznalni.
En pl nem nagyon tudom megkulonboztetni melyik jo melyik nem egy csodat tevo novenyrol.
Persze penz es nem is keves ha ezt feldogozzak valamivel dusitjak hogy ihato legyen, mert hacsak a petrezselyem zoldje ami kivalo vizhajto ha valaki kipreselve csak ugy magaba megakarja inni hat igen csak le kell kuzdenie az undort es azt az izt.
Kapszulaba vagy egy tea keverekben mar fogyaszthato izuve valik.
A legnagyobb uzlet ma a homeopatia ami sok embernek segitett.
Merek bizni hogy sok esetben segit, es uzlet ide vagy oda meg mindig olcsobbak mint a gyogyszeripari termekek, ami melle mar olyan mellekhatasokrol szolo listat kap az ember hogy ha elolvassa mar be se meri venni a Gyogyito pirulakat.
A mellekhatasokrol sok esetben halalos betegsegek kezdetet keszitik elo.
 

karesz

Állandó Tag
Állandó Tag
nem akarok vitat kavarni. Ahogy en latom egy doki inkabb felir egy jol dokumentalt sokszor kiprobalt szert (mellekhatas lista) mint egy keveset vizsgalt gyogynovenyt. Ezekben tobbfele aktiv osszetevo van amik interakciojat nagyon nehez vizsgalni. Nem beszelve tenyleg nem fogjak a gyogyszergyarak a kutatast tamogatni. Van ugy hogy valami noveny tenyleg jot tesz keves mellekhatassal de gyakran nem tudni pontosan miert es nagyon is lehetseges hogy valami ritka amde ismert nem kapcsolodo betegseg jelenleteben esetleg halalos.
Egyszeruen nem eri meg a kockazat.

Ismertem olyan szemelyt aki gyogynovenykivonatot szedett ami leszedi a lerakodast az erekrol. Panasza nem volt de elkezdte. Nehany hettel a kura elkezdese utan szepen bele is halt a levalo rogok belementek a tudejebe meg szivebe. Recept nelkul kapta. Enelkul meg elhetett volna talan 10 20 evet; ha dokihoz megy es nem irja fel a doki mert marhasag akkor is.
Na igy szedj ellenorizetlen hatasu gyogynovenyt. Most par hete kapkodtak le valami fukivonatot a polcokrol mert erosen rakkelto!
Hamarabb megjelennek az uj 'csodaszerek' minthogy megtudnank mit is okoznak pontosan.

Nem vitatom a placebo hatast es hogy a c vitamin melle adott bioflavinok megnovelik masfel hangyafasznyival a verbe kerulo ascorbate szintet.
Viszont a mesterseges avagy termeszetes forrasu c vitamin molekula kozt semmi kulonbseg. Csak megy a hamis informacio mivel jo profit van benne...
 

bogyomama

Állandó Tag
Állandó Tag
orvosi leleplezes a gyogyszerekrol....

Ez év augusztus hatodikán kaptunk egy E-mail-t (több személyen keresztül). Akkor átfutottam rajta, félre tettük kinyomtatott formában és a gépből kitöröltük, nem foglalkoztunk vele – már útlázban voltunk. Pesten véletlenül ráakadtam a Magyar Nemzetben egy hosszú interjúra Dr. Lenkeivel. Hazajövet többször elolvastam a kinyomtatott levelet – tovább kellene ezt adni. Lévén a gépből kitörölve, így kénytelen vagyok átmásolni (szóról-szóra, betűről-betűre! Nincs scanerem, de az eredetit ugyancsak széthúzta a szövegszerkesztő, amivel írva volt: 16 oldal!)
Íme itt van:

„Kedves Barátaim, Kollégáim és Ismerőseim! Kedves Idegenek!
Az elmúlt héten mások ajánlására elolvastam Dr. Lenkei Gábor Cenzúrázott egészség című könyvét (melynek alcíme nagyon találóan: A betegség ipar futószalagján) és úgy döntöttem, hogy kötelességem, hogy az olvasott információknak legalább a meglétéről tájékoztassak annyi embert, amennyit csak tudok. Egyrészt azért, mert ezek az információk a szó szoros értelmében életeket menthetnek, illetve hosszabbíthatnak meg, és komoly problémáktól szabadíthatnak meg embereket, másrészt, pedig azért, mert ezt a könyvet nagyon nehéz megszerezni.
A könyvet egy 1986-ban summa cum laude minősítéssel végzett képzett orvos írta, aki 6 év praktizálás után felhagyott a hivatalos gyógyítási módszerek használatával, mivel már nem tudta elfogadni ezek alacsony színvonalú eredményességét. Elkezdte kutatni a magyar egészségügy gyenge gyógyítási színvonalának és a magyar emberek siralmas állapotának az okait, vagyis, hogy miért van az, hogy a magyaroknak még az európai átlagnál is jóval alacsonyabb a várható élettartamuk!
Ez a könyv a kutatási eredményeit tartalmazza. Megpróbáltam legjobb tudásom szerint egy korrekt kivonatot írni a könyvből, hogy ha valaki nem tudja már megszerezni, akkor is legalább az esélye meglegyen arra, hogy dönthessen az egészségével kapcsolatban.
Pár témakör a könyvből figyelemkeltés gyanánt:
Kik irányítják a fejlett társadalmakban az egészségről alkotott fogalmainkat?
Kik és miért söprik szőnyeg alá a legfontosabb tudományos felismeréseket?
Kik süllyesztették el a rák hatékony gyógymódját?
Hogyan lehet gyerekeken sok pénzt keresni egy kitalált betegséggel?
Tudja, hogy milyen egyszerű lenne egészségesnek maradni?
Tudja, hogy milyen érdekcsoportok kezében van világszerte a hagyományos orvosképzés?
Tudja, hogy mekkora pénz van a gyógyszergyártásban?

Ha valakinek ezek a témák felkeltették a figyelmét, akkor a következő oldalakon megtalálja a könyv általam írt kivonatát.
Fontos figyelmeztetés: A könyv (és a kivonat) sokkoló információkat tartalmaz. Csak azok fognak nyerni az elolvasásából, akik nem fordulnak el, nem hunyják be a szemüket, és nem csukják be a fülüket. Nem könnyű megemészteni a leírtakat. Nekem sem volt könnyű. Nagyon nehezen fogadtam el, hogy létezik ekkora szándékos gonoszság.
Ezért utánanéztem még három, Dr. Lenkei Gábor kiadójától teljesen független kiadó hasonló témakörben szintén orvosok által írt könyveiben is, és ugyanezekről a témákról sokan mások is írnak, csak nem rakják ennyire össze a mozaik darabjait. (Egyébként a könyvben egy 30 oldalas tényfeltáró és tudományos referenciajegyzék is található, pontos webcímekkel, publikációkkal, könyvlistával, stb. szóval bárki utánanézhet, hogy a könyvben található anyagok nem koholmányok! Feltéve persze, ha akar.) Kérlek, hogy ti is küldjétek tovább ezt az anyagot azoknak, akiket szerettek, akik fontosak nektek. Ha bárkinek kérdése lenne a témáról, örömmel segítek, ha tudok. Jó olvasást!
Sch. S. Renáta
Dr. Lenkei Gábor – Cenzúrázott egészség. A betegség-ipar futószalagján (kivonat)

Lássuk mekkora üzlet a gyógyszergyártás? (Forrás: Népszabadság 2003. május 10-ei cikke a gyógyszerbizniszről)
A világ gyógyszerforgalma a becslések szerint 2002-ben elérte a 400 milliárd dollárt. A legnagyobb gyógyszer-mamutvállalatok nyeresége töretlenül nőtt az elmúlt években, a legtöbb iparágat visszavető recesszió ellenére is.
A gyógyszergyártás mára a fegyvergyártás után a világ második legnyereségesebb ágazata!!!
A gyógyszeripar ’piaca’ az emberi test, megtérülési rátája a betegségek fennmaradásától, sőt újabb kórok megjelenésétől függ. Ezért bármilyen betegség megelőzése vagy felszámolása jelentősen csökkenti, vagy akár teljes egészében meg s szüntetheti a gyógyszerek piacát. Ezért s gyógyszeripari vállalatok következetesen dolgoznak a betegségek megelőzése és felszámolása ellen. Orvosok, kutatók százai támasztják alá a legszigorúbb tudományos előírásoknak megfelelően elvégzett kísérletekkel, hogy az egészségi problémák többnyire HIÁNYBETEGSÉG eredetűek. Bizonyított tény, hogy a betegségek elsősorban mikrótápanyagok (vitaminok, ásványi anyagok stb.) hosszú távú hiánya miatt jönnek létre!!! Rengeteg betegségről már több évtizede (sőt évszázada) kiderült, hogy nem valamilyen kórokozó, hanem hiánybetegség okozza. Néhány ezek közül:
Skorbut – C-vitamin hiány
Angolkór – D-vitamin hiány
Farkasvakság – A-vitamin hiány
Ber-beri – B1-vitamin hiány
Vészes vérszegénység – B12-vitamin hiány
Ezek a betegségek a valódi okok felismerését megelőzően súlyos, többnyire halálos betegségeknek számítottak, a vitaminnal történő kezelést követően azonban látványos volt a siker. A kutatásokat ki kellett volna terjeszteni a vitaminhiányok mélyebb megismerésének irányába. Az orvostudomány mégsem ebbe az irányba fejlődött. Miért nem?
Mert az 1900-as évek elején üzleti érdekcsoportok beléptek a gyógyítás területére is, mint befektetők, mivel rájöttek, hogy a gyógyszerek, és vegyi anyagok eladása nagyon jó profittal jár. A befektetők között voltak, pl. többek között a híres Rockefeller és Carnegie is. Csakhogy a gyógyszeripar sikeres befektetői üzletágként történő működésének előfeltétele a biztonságos és természetes gyógymódok száműzése (volt), hiszen ezek az eljárások nem szabadalmazhatók, ezért nyereségük is igen csekély. Ráadásul a természetes gyógymódok – a sejtanyagcserében játszott meghatározó szerepük folytán – hatékonyan segítenek a betegségek gyógyításában.
Lássuk miben is áll az a következetes több fronton is folyó munka, amivel a gyógyszeripari konszernek elérték és fenntartják, hogy az emberek a természetes gyógymódok helyett önként és dalolva a gyógyszeripar készítményeit válasszák, ezzel fenntartva ezt az igen csak jövedelmező iparágat, illetve a folyamatos keresletet a készítményeik iránt:

I. Az orvosképzés befolyásolása
100 éve a hivatásos orvosok túlnyomó többsége, úgynevezett homeopata gyógyítási módszereket alkalmazott, vagyis a betegségek valódi okát, gyökerét kutatták és kezelték. Jóval kevesebb volt az úgynevezett allopata orvos, aki a tünetek elfojtásával kezelt. Csakhogy, mint már írtam, a természetes gyógymódok nem szabadalmaztathatóak, ezért nem hoznak nagy profitot. A befektetők ezért azokat az orvosokat képző iskolákat támogatták (és támogatják a mai napig is) kizárólag, ahol az iskola igazgatása és tanszékei hajlandóak voltak elfogadni a tantervek gyógyszerkutatásra és a gyógyszeres kezelésekre vonatkozó részeit. Ezért az egyetemeken jelenleg kizárólag allopata orvosok képzése folyik, az orvostanhallgatók gyógyszerközpontú képzése az elfogadott! Mivel pedig az egyébként jóhiszemű és többnyire valóban gyógyítani akaró orvostanhallgatóknak 8 évig sulykolják a tudatába a gyógyszeres gyógyítás nagyszerűségét és egyedüli hatásos voltát, ezért az orvostársadalom hevesen tiltakozik minden természetes gyógymód ellen, azokat az orvosokat pedig, akik mégis eljutnak arra a felismerésre, hogy a Gyógyszerközpontú gyógyításnál van jobb megoldás, vagy legalább más alternatíva is létezik, sarlatánoknak tartják és kiközösítik a tagjaik közül. A legutolsó ember, aki elfogadja a könyvben leírt adatok valódiságát, minden bizonnyal az ember orvosa lesz, mivel ezeknek a tényeknek a beismerése alapjaiban rengetné meg a legtöbb orvos gyógyítással kapcsolatos hit és gondolatvilágát, azaz orvosi identitását.
A mai hivatalos orvostudomány nem egy természetes fejlődési folyamat eredménye, hanem egy profitorientált lobbi által erősen manipulált eredmény. Továbbá az orvostársadalmat anyagi eszközökkel is ösztönzik a gyógyszerkészítmények felírására. Az orvoslátogatói, azaz magyarán gyógyszerügynöki rendszerrel (akik többnyire maguk is képzett orvosok) anyagilag is érdekelté teszik az orvosokat, hogy egy adott gyógyszert írjanak fel a betegeiknek, holott lehet, hogy valójában az orvos maga sincs meggyőződve a szer hatékonyságáról. Ráadásul az orvostársadalommal sikerült azt a teóriát is elfogadtatni, hogy léteznek nem gyógyítható, csak kezelhető, vagy egyensúlyban tartható, akár egész életen át kezelésre szoruló betegségek. Ilyenek, pl. a cukorbetegség, magas vérnyomás, érelmeszesedés, stb.
A gyógyszerlobbinak sikerült egy olyan kategóriát elfogadtatni, amit egyetlen más szakmától sem fogadnak el, vagyis, hogy nem lehet megoldani.
Mert az a gyógyszer az igazi biznisz, amit egy életen keresztül szedetni lehet!

II. A gyógyszerek mellékhatásainak elhallgatása, elbagatellizálása, nem megfelelő kutatása
A kórházi kezelések során beazonosított és bejelentett haláleseteket alapul véve a következők a leggyakoribb halálok:
szív és érrendszeri zavarok
rák
agyi vérkeringési zavarok
gyógyszer mellékhatások
Még jó, hogy időt, pénzt és energiát nem kímélve kutatják a gyógyszerek mellékhatásait. Ettől lesznek ilyen biztonságosak.
A JAMA (Journal of American Medical Association)-ban, az Amerikai Orvosok Szövetségének tudományos lapjának 1998 áprilisi számában azt is elismerték, hogy akár 130.000 főt is meghaladó halálozás lehetett abban az évben, Amerikában a gyógyszer mellékhatások következményeként!!! De hát kit érdekel?
(Múlt héten a saját háziorvosom mondta nekem azt szinte sértődötten, miután kértem, hogy egy bizonyítottan káros, aszpartam tartalmú gyógyszer helyett írjon fel valami mást a térdemre, hogy idézem: „Nem mindegy, szinte minden gyógyszer májkárosító hatású.”?!?)
Sajnos az új gyógyszerek engedélyeztetésére hivatott hatóságok csak igen szolid védelmet nyújtanak a gyártó cégek praktikái ellen, többségük, köztük az EU gyógyszerhivatala is jóformán csak azt vizsgálja, hogy hat-e egyáltalán az új szer, illetve rövidtávon okoz-e károsodást a betegnek. A döntéshozó testületekben, pedig többnyire a gyógyszergyárak is képviseltetik magukat.
A Der Spiegel című német lapban megjelent egy cikk, amely szerint Németországban is mindössze egyetlen szervezetre, a „Gyógyszerbizottságra” nincsenek befolyással a gyógyszergyártó cégek. Figyelemre méltó, hogy a 40 tagú testület az országban engedélyezett 3000 hatóanyagból mindössze 775 felhasználását javasolja.
Az erőviszonyokat mutatja viszont, hogy a szervezet hivatalos közleményeit a német orvosi kamara saját lapjában nem közli. Általában a gyógyszereken a tényleges mellékhatások töredékét tüntetik fel, hisz végül is, aki szedi, annak nem kell mindenről tudnia, nem igaz? Vajon hány ember ismeri ezt a lesújtó adatot? Kellő hangsúlyt kap ez vajon a gyógyszercégek új gyógyszereinek kikísérletezésekor és engedélyeztetésekor? Ne higgyük! A gyógyszercégek jelenleg kétszer annyit költenek a marketingköltségeikre, mint a gyógyszerkutatásokra és előállításokra együttvéve!

III. A gyógyszerszedés természetességének elfogadtatása a köztudatban
A gyógyszerek minden eddigi méreteket meghaladó reklámdömpingjeire sokkal több pénzt költenek, mint a gyógyszerkutatásra és fejlesztésre! (Nézzen bele egy Tv reklámblokkjába, kb. minden 3.-4. reklám gyógyszerről szól.)
A gyógyszercégek alkalmazottainak 60%-a a termékek eladásával és marketingjével foglalkozik. Ráadásul ezzel a rengeteg gyógyszerreklámmal azt is elérik, hogy szépen lassan mindenkinek teljesen természetes lesz, hogy úton-útfélen gyógyszert kell szednünk valamire. A cél pedig az, hogy egyre több helyen lehessen kapni recept nélküli gyógyszereket is, csakhogy minél könnyebben, „spontán” odanyúlhassunk a polcra (pl. élelmiszerboltokban, benzinkutakon, stb.).

IV. A vitaminkészítmények és táplálék kiegészítők cenzúrázása
A gyógyszerlobbi is tudja, hogy milyen elképesztő eredményeket, gyógyulásokat lehet elérni a megfelelő mennyiségű vitamin, ásványi anyag és nyomelem bevitellel. Ez ellen is tenni kell valamit, hiszen az a betegség, amelyet megelőzünk, vagy felszámolunk, már nem üzlet többé. Ezért szabályozni kell a területet. Ezt két párhuzamos módszerrel teszik:

Mesterséges, jogszabályi korlátokat vezettek be, amellyel akadályozzák a valóban szükséges mennyiségeket tartalmazó, ezért hatékony táplálék-kiegészítők szabad kereskedelmét. Az elbírálás során ártalmatlan, gyógyszernek nem minősülő készítményeket, többek között vitaminokat és táplálék-kiegészítőket sújtanak a mérgeknél és a veszélyes gyógyszereknél súlyosabb korlátozásokkal! Továbbá a gyógyszerlobbi a hátunk mögött eldönti, hogy mennyi vitaminra, ásványi anyagra és nyomelemre van szükségünk (szerintük)!
1963-ban létrehoztak egy bizottságot, kifejezetten azért, hogy lépjen fel a mikrotápanyagoknak a betegségek megelőzése, gyógyítása és kiküszöbölése érdekében történő felhasználása ellen. A „Codex Alimentárius” Bizottság célja az, hogy a mikrotápanyagokra (vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek) mesterséges felső határokat állítson fel, megakadályozandó a természetes anyagok terápiás célú felhasználását. A bizottság állapítja meg világszerte az RDA értékeket, azaz a javasolt napi adagokat a különféle tápanyagokból, amelyek belekerülhetnek a különféle készítményekbe. Így aztán a bizottság segít emberek százmillióinak éhezni, súlyos vitaminhiányokat kialakítva ezzel a civilizált világ országaiban élő embereknél. (Nem a mennyiségi, hanem a minőségi éhezést segítik elő).
Magyarországon már érvényt szereztek a Codex Alimentárius előírásainak! Érdekes helyzet állt elő. Miközben komolyan fontolgatják, az un. könnyű drogok legalizálását, törvénysértőnek lehet minősíteni azokat, akik vitaminnal kereskednek, ha az RDA értékek feletti adagokkal teszik.
Hasonlítsuk össze, hogy melyek az emberi szervezet tényleges szükségletei az egyes mikrotápanyagokból, és ezzel szemben mekkora a cenzúrázott RDA értékük.
Mikrotápanyag Valójában javasolt RDA érték
B1-vitamin 50 mg 1,1 – 1,5 mg
B2-vitamin 50 mg 1,3 – 1,8 mg
B3-vitamin 50 mg 15 – 20 mg
B5-vitamin 50 mg 10 mg
B6-vitamin 50 mg 1,5 – 2 mg
B12-vitamin 50 mcg 2 mcg
A-vitamin 10 000 NE 5000 NE
C-vitamin 500-1000 mg 60 mg
E-vitamin 400 NE 15 NE
Kalcium 1200 mg 500 mg
Magnézium 600 mg 400 mg
Mangán 4 mg 2 mg
Jód 225 mg 150 mg
Egy érdekesség, pl. hogy a még mindig az orvosi egyetemeken oktatott és a köztudatban is bennlévő 60 mg C-vitamin igényt Adolf Hitler dolgoztatta ki az orvosaival, olyan MINIMUM adagként, amit, muszáj volt adni a katonáknak ahhoz, hogy a skorbutot, a C-vitamin hiány utolsó, halálos fázisát elkerüljék. És ez az adag van bent a mai napig a legtöbb „bolti” készítményben. Az is egy érdekesség, Szent-Györgyi Albert, aki a C-vitaminnal kapcsolatos kutatásaiért kapott Nobel-díjat, naponta legalább 1000 mg-ot szedett élete végéig, és nagyon szép kort ért meg. Azt mondta, hogy a C-vitamint a boltok polcain kellene árulni a tej és a kenyér mellett, mert ennyire létszükséglet. Ehhez képest, érdekes megfigyelni, hogy az erős antioxidáns vitaminok értékeit mennyire alacsonyan tartják. Ugyanis orvosilag igazolt tény pl. az, hogy az antioxidánsok (C, E, A vitaminok, karotinoidok), ha a megfelelő mennyiségben vannak jelen napi szinten a szervezetben, bizonyítottan segítenek hatékonyan megelőzni 80-féle betegség kialakulását, illetve segíteni a gyógyulásukban. Az antioxidánsok továbbá lassítják az öregedési folyamatokat is! Egy pár ismertebb ezek közül a betegségek közül:
a rettegett rák!!!
A szív és érrendszeri betegségek (szívroham, érszűkület, magas vérnyomás)!!!
Szürke hályog
Agyi vérkeringési zavarok
Alzheimer-kór
Allergia!!!
Intő jel lehet, pl. az is, hogy Mo-on lassan népbetegséggé válik az allergia, ami komoly vitaminhiányt jelez a szervezetben! Vagy az, hogy most már nem csak a klimax-al küszködő nők körében komoly gond a csontritkulás, hanem elérte a férfiakat és a fiatalokat, sőt a gyerekek korosztályait is! Azt persze nem reklámozzák a TV-ben, hogy a Coca-Cola és hasonló szénsavas, agyoncukrozott társaik szabályosan kioldják a csontokból a kalciumot! (Ha egy tejfogat beraknak a kólába, 1 nap alatt teljesen feloldódik!!!) És nagyon sok szülő ezt adja a gyerekének. Fontos, hogy mindenki, aki többet szeretne tenni egészségéért, figyeljen oda, hogy a mikrotápanyagokból az RDA értékek sokszorosára van valójában szükségünk!!! De azt is gondosan meg kell választanunk, hogy a kiegészítést milyen formában vesszük magunkhoz. Meg kell nézni, hogy a készítmény, amit szedünk ténylegesen biztosítja-e a szükséges mennyiséget, vagy csak a kiegészítés illúzióját kelti. Meg kell nézni, hogy miből hány kapszulát, tablettát, drazsét kell bevenni ahhoz, hogy mondjuk, biztosítsa az 1000 mg C-vitamint, a 400 NE E-vitamint, vagy pl. az 50 mg B-vitamint. Sok készítményből, ami legálisan van a piacon, hiszen teljesen veszélytelen a gyógyszerlobbi érdekeire, akár 20-40 db tablettára is szükség lehet NAPI szinten ahhoz, hogy a szervezet tényleges szükségleteit fedezze!!!
Vegyük, pl. a Centrumot, a legtöbbet reklámozott vitaminkészítményt (de bármely más gyógyszertári vitamint is vehetnénk).
C-vitamin tartalma 60 mg (a „hitleri adag”) a napi igény 10-15-öd része, holott a C-vitamin betegségmegelőző hatásáról szóló tanulmányok szinte kivétel nélkül grammnyi (1000 mg) napi adagokat emlegetnek.
E-vitaminból 15 NE-t tartalmaz, a szükséges 400 NE-vel szemben
Ugyanez az adag A-vitaminból 1000 NE, holott a szakirodalom ennek a 20-50-szeresét emlegeti.
Érdekesség továbbá az is, hogy a szintetikus úton előállított vitaminkészítmények vitamintartalmának k.. a 15-20%-a szívódik fel, míg a természetes, növényi eredetű vitaminoknak akár 90-95%-a is, mivel a mikrotápanyagok az egész tápcsatorna hosszában folyamatosan tudnak felszívódni. Tehát hiába látjuk azt egy szintetikus C-vitamin készítményen, hogy 1000 mg-os, mert ebből maximum 150-200 mg szívódik fel, vagyis napi 4-5 szemet kell még ebből is bevennünk. Ezt is figyelembe kell venni akkor, amikor a készítmény árát vizsgáljuk!

Gondos propagandamunkával – és ez a veszélyesebb!!!- korlátokat építenek az emberek fejében! Hamis képet alakítanak ki arról, hogy mi az egészség. Mi ebben a gyógyszerek szerepe. Mi a táplálkozás-kiegészítők szerepe. Mik az emberi szervezet tényleges vitaminszükségletei. Ez milyen módon pótolható valójában. Stb.
A legjobban az a korlát működik, amit a célközönség saját elméjében építenek fel az elhallgatott igazság és a mesterségesen sulykolt hazugságok hatására. Ezt nehezebb észrevenni, mint a korlátozó jogszabályokat, mert ezt nem érzékeljük, és azt hisszük, hogy a saját véleményünk alapján hoztuk meg a döntéseinket. Holott pontosan úgy döntünk, ahogyan azt elvárják tőlünk. Mert a sok helyről jövő adat igazsággá válik. A propaganda egyik rendkívül hatékony módszere a hamis adatok terjesztése. A jóhiszemű, hozzá nem értők, pedig elfogadják, ezért aztán már maguktól sem szednek elég vitamint, hiszen úgy „tudják”, hogy sok vitamint szedni veszélyes és felesleges.
Néhány példa a széles körben elhintett hamis adatokra:
Állítólag: A sok C-vitamin vesekövet okozhat. Nem igaz. Tudományos bizonyítékok mutatják, hogy ez hazugság. 1966 júniusában publikáltak, pl. egy tudományos közleményt. 45 251 férfit vizsgáltak 6 éven át, akik 1500 mg vagy annál több C-vitamint fogyasztottak naponta. Azaz „veszélyesen sokat” az RDA adaghoz képest. A vizsgálat nem támasztotta alá ezt a híresztelést.
Állítólag: A zsírban oldódó vitaminok veszélyesek lehetnek, mert felhalmozódva mérgezést okoznak. Hihetőnek tűnik, de ez sem igaz. E-vitaminból a javasolt napi RDA érték 10 NE (Nemzetközi egység). Tudósok tesztcsoportoknak napi 2000 NE E-vitamint adtak huzamosabb ideig, azaz a javasolt napi adag 200-szorosát, és ezt is biztonságosnak találták. Vagy pl. 1996-ban jelent meg egy tanulmány a neves Lancet nevű szaklapban, arról, hogy 400-800 NE E-vitamin nemhogy nem mérgező, hanem jótékony hatással volt a súlyos koszorúér-betegségben szenvedőkre, akik ezt egy éven keresztül napi rendszerességgel kapták. A nagy adag hatására kevesebben kaptak szívinfarktust, és az időskori memóriazavarokra is igen jó hatással volt.
Vizsgáltak, pl. egy népcsoportot, a hunzákat, akik szokásos napi táplálékukkal 75-100 ezer NE (!!!) mennyiségű a-vitamint visznek be. Az A-vitaminból az ajánlott napi adag 5000 NE, a hunzák napi bevitele ennek a 15-20-szorosa. Ahelyett, hogy súlyos mérgezésben szenvednének, feltűnően hosszú ideig élnek. Nem ritka náluk a 100 éves korú ember. Továbbá a népcsoport tagjai között ismeretlen a rák és egyéb civilizációs betegségek!
Sokat segít a gyógyszercégeknek az is, hogy még mindig benne van a köztudatban az a nézet, hogy kiegyensúlyozott táplálkozással minden vitamin, ásványi anyag és nyomelem maradéktalanul bevihető az emberek szervezetébe, ezért semmi szükség táplálék-kiegészítők szedésére (minden (női) magazin unalomig ezzel van tele). Természetesen törekedni kell a minél egészségesebb táplálkozásra is!!! De kérdem én, egy átlag ember hogyan tud, pl. télen napi 3-5 alkalommal friss gyümölcsöt, zöldséget, teljes kiőrlésű kenyeret, stb. enni. Még nyáron sem. Sajnos már ez is teljesen elavult nézet, lehet, hogy 100 éve ez még igaz volt, de a mai kor civilizált embere már nem képes átlagos táplálkozás, anyagi helyzet és környezeti feltételek mellett bevinni a ténylegesen szükséges tápanyagokat a szervezetébe.


Lássuk, hogy miért van ez így:
A modern élelmiszeripar már szintén a profittermelést helyezi előtérbe elsődleges célként, nem pedig az emberek megfelelő, jó minőségű táplálását. A boltok pultjaira kerülő élelmiszerkészítményeknél az elsődleges kritérium a gusztusos, szép külső, a hosszú eltarthatóság, a beltartalom nem igazán számít. A modern élelmiszeripar agyonfeldolgozott, agyontartósított, rengeteg aromával, stabilizátorokkal, színezékekkel ellátott termékei nem tartalmazzák megfelelő mennyiségben a létfontosságú tápanyagokat. Sajnos a zöldségek, gyümölcsök, növényi táplálékok többsége sem számít már jó vitamin-, ásványianyag- és mikroelem forrásnak, mert a növények többsége is tápanyaghiányos állapotban nő fel. (Kísérlettel kimutatták, pl. hogy a burgonya C-vitamin tartalma jelenleg 40%-a 100 évvel ezelőtti mennyiségnek!) A termőföldek a sok műtrágyázás ellenére is kimerülőben vannak, ráadásul rengeteg növényt takarítanak be féléretten, hogy a boltba szállításig megőrizzék gusztusos mivoltukat, de ennek hatására a nem, vagy félig érett növény jóval kevesebb tápanyagot tartalmaz.
(Érdekesség képen, pl. a banánt teljesen éretlenül szedik le, majd a szállítás után, közvetlenül a boltba kerülés előtt etiléngázzal érlelik, hogy szép sárga legyen.)
Az élelmiszerek reklámokban csillogtatott vitaminokkal való dúsítása nem több egy olcsó reklámfogásnál. Csak meg kell nézni, hogy ténylegesen mennyit adnak hozzá....”

P.S. Hát ennyi volt a levél és a „kivonat”. Továbbadjuk ugyan azzal a mottóval, amivel mi kaptuk. Lehet, hogy valaki netalán, más úton az „eredetit” megkapta, vagy megkapja, elnézést kérünk Sch. S. Renátától, hogy írását, szószerit átmásoltuk és továbbadtuk.


Mások is fontolóra veszik, mérlegelik a túlzott gyógyszerfogyasztást: A Toronto Star a mult év dec. 4-ikei számában megjelent egy cikk: A DRUGGED NATION címmel. A hat részes sorozatnak a címei:
Saturday: Cholesterol-lowering statins, Sunday: Anti-obesity medications, Monday: Zyban, the smoking-cessation drug, Tuesday: The newest class of antidepressants, Wednesday: Female sexual dysfunction, Thursday: How to make the system better. Aki akarja, olvassa el, ezeket a cikkeket, vagy látogassa meg a (...)web-oldalt.
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Mama,
Ez nagyon jo voot! Valahol meg megvan az audio kazettam ahol a Dr. Vulick (Nobel dij jelolt) leleplezi az orvosi es gyogyszergyari mahinaciokat!!!:34:
 

andika

Állandó Tag
Állandó Tag
Bogyómama ,ez csúcs volt, én az 500mg-os C-vitamint csak 2 naponta mertem adni a gyereknek ah beteg volt,nehogy túladagoljam és tessék!

Köszike,hogy betetted,éveket okosodtam.:D ;)
Ja és a gyógyszergyártok.........-át!:555:
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
andika írta:
Bogyómama ,ez csúcs volt, én az 500mg-os C-vitamint csak 2 naponta mertem adni a gyereknek ah beteg volt,nehogy túladagoljam és tessék!

Köszike,hogy betetted,éveket okosodtam.:D ;)
Ja és a gyógyszergyártok.........-át!:555:
Vitamint nem tucc tuladagolni mer a felesleget kiuriti a szervezet.
A cikk emlitette a Centrumot. Abbol bevehetsz tobb tonnat megse fog segiteni mert nem csak a benne levo vitamin mennyiseget kell nezni hanem hogy milyen %-ban kepes beepulni a szervezetbe. A legtobb Centrum tabletta fel sem oldodik idejeben.
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Jobb ha nem hallgattok Pittire, mert azt hiszi még ma is, hogy a vitamin az pálinka és bármennyit be lehet venni belőle.
C-vitaminból be lehet venni egy szívlapáttal és utána fejbeütni vele Pittit, ami nem kell a szervezetnek, az természetes úton kiürül.
Ellenben pl. a K-vitamin ( karotin) a répa vitaminja feltapad az érfalra és túladagolása akár halált is okozhat.
Egyszer egy angol egyetemista a vizsgaidőszak előtt, hogy fokozza az agya teljesítményét, répalevet ivott, és szedett K-vitamint tablettában is és végül kórházba került és hetekig feküdt élet és halál között, mire sikerült kikoptatni a szervezetéből a túladagolt K-vitamint. :evil:
 

Pixi

Állandó Tag
Állandó Tag
pitti írta:
Vitamint nem tucc tuladagolni mer a felesleget kiuriti a szervezet.
Látom Pitti et a téma hozzád tartozik, otthonosan mozogsz az ürítéssel kapcsolatos témákban. De a vitaminokba te ne szóljál bele, örülj, ha a bősi Erőműhöz hasonlóan csúcsrajáratott veséd az alkoholt ki tudja üríteni.
Az a hír járja, hogy mint leendő vese és máj-donor, tiltólistán vagy !

Pitti irodája - a folyó ügyek gyors elintézéséről ismert...
 

Szóda Waszil

Kitiltott (BANned)
andika írta:
Bogyómama ,ez csúcs volt, én az 500mg-os C-vitamint csak 2 naponta mertem adni a gyereknek ah beteg volt,nehogy túladagoljam és tessék!

Köszike,hogy betetted,éveket okosodtam.:D ;)
Ja és a gyógyszergyártok.........-át!:555:

Én csak annyit szeretnék hozzátenni,hogy a C -vitamin nagy segitséget nyujt a sejtek oxigén felbvételében.
Túladagolni valóban nem lehet de azért nem art módjával szedni.
Ennek is kb 3-4 hét kell mire a szervezetben eléri a terápiás szintet.
 

bogyomama

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyerekek,vicc ide,vicc oda,belolem,nem fog meggazdagodni a gyogyszeripar.Az olvasottak utan,meg plane nem.En meg eletemben egy szem gyogyszert nem vettem be,pedig mar vagyok vagy annyi.....

Ezt a konyvet el kellene olvasni,Mindenkinek.....,es akkor nem viccelodnetek vele.
 
Oldal tetejére