Hírek Rendkívüli bejelentést tett a kormány, megvették a repteret

„Visszaszereztük, újra magyar kézben a reptér” – jelentette be Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter. A kormány ezzel történelmi tranzakciót bonyolított le, a visszavásárlás a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb üzlete. A vételár 3,1 milliárd euró, a hitelezői konzorciummal történt sikeres megállapodással pedig a korábbi tulajdonosok által felvett 1,44 milliárd eurónyi hitel került meghosszabbításra.

„Több mint egyéves intenzív tárgyalássorozatot követően 2024. június 6-án aláírásra került a Budapest Airport Zrt. adásvételi szerződése. Ezzel a tranzakció lezárult, így közel 20 év után újra nemzeti többségi tulajdonba került a reptér” – fogalmazott Nagy Márton, majd kiemelte: „A Gyurcsány-kormány 2005-ben elkótyavetyélte ezt a nemzeti kincset, hiszen az állam számára rendkívül előnytelen vagyonkezelési szerződést kötött.”

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint a reptér tulajdonlása szuverenitási kérdés, amely nemcsak a személyszállítás és a turizmus, hanem az áruszállítás miatt is stratégiai jelentőséggel bír, a gazdasági vérkeringés egyik ütőere. „Éppen ezért volt történelmi bűn, amit 2005-ben a dollárbaloldal a reptér elhibázott privatizálásával elkövetett. Mindezt tovább tetézte, hogy az eladásra gazdasági konjunktúra mellett, békeidőben került sor.”

„A jelenlegi kormány ezzel szemben a mostani háborús idők közepette is képes volt arra, hogy kijavítsa ezt a megbocsáthatatlan hibát, és visszavásárolja a repteret” – írták a közleményben. A Budapest Airport Zrt. visszavásárlása a rendszerváltás utáni időszak legösszetettebb és legnagyobb értékű gazdasági tranzakciója.

A tárgyalások a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és VINCI Airports részéről két körben zajlottak. Az üzletkötés ugyanis egy nemzetközi eladói körrel történt, amelyet az AviAlliance, a GIC és a CDPQ alkottak. Másfelől a tranzakció zárásához a repteret finanszírozó nemzetközi hitelezői körrel is megállapodást sikerült kötni. Az adásvételi tranzakció közép-európai viszonylatban is rekordméretet képvisel. „A visszavásárlás rendkívül bonyolult feladat volt, hiszen míg a repteret eladni könnyű, addig visszavásárolni nehéz” – összegezte a tárca.
A mai megállapodásnak köszönhetően vételárarányosan a Magyar Állam 80 százalékos tulajdonrészt szerez a Budapest Airport Zrt.-ben, a francia társbefektető VINCI pedig 20 százalékot.

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
Fotó: Kaszás Tamás / Index

A vételár 3,1 milliárd euró, több mint 1200 milliárd forint.

A hitelezői konzorciummal történt sikeres megállapodással a korábbi tulajdonosok által felvett 1,44 milliárd eurónyi hitel került meghosszabbításra. A minisztérium kiemelte: „Hosszas előkészületeket követően a megállapodás eredményeképpen az állam olyan rendkívüli szakértelemmel rendelkezdő partnerrel működik együtt, amely kontinenseken átívelően több mint 70 helyszínen működtet világszínvonalú reptereket.” A tárca szerint a folyamat során az érdekelt felek között végig üzleti alapú tárgyalások zajlottak, az együttműködés a partnerség jegyében zajlott.

A valóra vált álom​


Régóta dédelgetett álma vált valóra az Orbán-kormánynak, a Ferihegyi repülőtér kritikus infrastruktúra, így nemzetbiztonsági kérdés. Emlékezetes, hogy 2006 februárjában Orbán Viktor azt nyilatkozta: „Ha egyszázaléknyi esély kínálkozik a reptér visszaszerzésére, kezdeményezni fogjuk a visszavételt.” Palkovics László volt innovációs és technológiai miniszter 2021-ben tett ajánlatot, de nem járt sikerrel, és Fellegi Tamás korábbi nemzeti fejlesztési miniszternek sem sikerült a felvásárlás – utóbbi 2010 és 2011 között volt tárcavezető, majd 2012 júniusáig az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős tárca nélküli miniszter lett.

Nagy Márton számára sem volt egyszerű a feladat. A reptérfelvásárlás tavaly februárban került először igazán reflektorfénybe, amikor a tárcavezető az Indexnek adott interjújában közölte: „A reptér nemzetstratégiai kérdés, ezért óriási hiba, de talán bűn is, hogy a Gyurcsány-kormány külföldi kézbe játszotta át, ezt helyre kell hozni.” Hozzátette, a Budapest Airport a Vodafone-ügyletnél is nagyobb falat.

Orbán Viktor a tavaly év végi Kormányinfón azt mondta: „A kormány nem akarja azt állítani magáról, hogy képes repülőteret működtetni, ezért megtalálták a megfelelő partnert, aki francia, és tudja üzemeltetni a létesítményt. A végén vannak már a folyamatnak, bármelyik nap történhet bejelentés.” Idén áprilisban a miniszterelnök és a nemzetgazdasági miniszter pedig már azt hangsúlyozta, hogy bármelyik pillanatban lezárulhat az ügylet.

A Nemzetgazdasági Minisztérium most kiemelte:

A reptér visszavásárlása annak ellenére is sikeresen zárult, hogy a hazai baloldali, háborúpárti média ahol csak tudta, gáncsolta az üzletet. Rendszeresen bukkantak fel ugyanis ártó szándékú, a fikció műfajába tartozó, gyakran szakmailag is megmosolyogtató, hamis híreszteléseket terjesztő írások.


Az ügyletet a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-n keresztül bonyolítják le. Korábban az Index rendszeresen beszámolt arról, hogy sikeresen értékesítették az állam Erste Bank Hungary Zrt.-ben és a Yettel Magyarországban meglévő tulajdonrészét, valamint a Vienna Insurance Group társaságokban meglévő részesedésének döntő részét (az állam 45 százalékos tulajdonrészét 10 százalékra csökkentette).

A három ügylet pénzügyi zárása jelentős, összesen több mint 700 millió eurós (közel 270 milliárd forintnyi) bevételt eredményezett az állam számára, amelyet a budapesti repülőtér visszavásárlásának finanszírozására fordítottak. A vételár fennmaradó részét a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. az Eximbanktól kapott fejlesztési hitelből, valamint a költségvetés által végrehajtott tőkeemelésből finanszírozta.

Az állam az eladásokkal a pénzeszközeit, valamint a tulajdonosi struktúráját csökkenti, tárgyi eszközeit racionalizálja. Az állam könyveinek eszközoldalát mozgatja a tranzakció. Számvitelileg a reptér megvásárlása nem módosít semmit, nem mérlegrontó tétel. A tranzakció neutrális az eredményszemléletű költségvetési kimutatás szempontjából, csak pénzforgalmi hatása van. A KPMG számítása szerint 2022-ben a repülőtér teljes makrogazdasági hatása 1780 milliárd forintra tehető, ami abban az évben a nemzetgazdaság GDP-jének 2,7 százaléka volt.

Május végén közzétették a Budapest Airport Zrt. beszámolóját. Csak a tárgyi eszköz a vállalatban 508 millió euró, a mérlegfőösszeg valamivel kevesebb mint 2 milliárd euró. A társaság a tavalyi évet 2022-höz képest 20 százalékkal nagyobb, 337,8 millió euró nettó árbevétellel zárta, 74 millió euró adózott eredménnyel (29 milliárd forint).

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
Fotó: Németh Kata / Index

A folyamatban lévő beruházások többnyire a Terminál 2 kapacitásnöveléséhez, a Terminál 1 újranyitásához és az új Terminál 3-hoz köthető beruházásokhoz kapcsolódnak. Tavaly 77 millió euró értékben végeztek kapacitásbővítő és infrastrukturális fejlesztéseket. A társaság 43 millió euró osztalék kifizetésére tett javaslatot a felhalmozott eredményéből a beszámoló elfogadása után. A társaság korábban azt kommunikálta, tavaly 14,7 millió utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ami a járvány előtti utasforgalom 91 százalékát jelenti. Idén a forgalom megközelítheti a rekordnak számító, 2019-ben elért 17 milliót.

A munka a visszavásárlással nem áll meg. Sőt, csak most kezdődik igazán, hiszen a magyar kormány és a francia társbefektető-üzemeltető azon fog dolgozni, hogy a budapesti reptér ne csak a régió, hanem a világ egyik legkiválóbb repterévé válhasson. A reptér a turizmuson és a cargón keresztül érdemben fog hozzájárulni ahhoz, hogy hazánk találkozásipont-jellege tovább erősödjön, azaz a reptérrel tovább fogjuk erősíteni a nyugati és keleti tőke és csúcstechnológia hazánkban történő összekapcsolását

– fogalmazott a csütörtöki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium, amelyet úgy zártak, hogy a kormány elvárása egyértelmű: a lakosságot és a gazdaságot magas színvonalon kiszolgáló légikikötőre van szükség. A reptér jövőbeli célkitűzéseit és üzleti tervét a tulajdonosi joggyakorló Nemzetgazdasági Minisztérium és a VINCI július elején, közös sajtótájékoztató keretében ismerteti.

Nagy Márton: A reptér újra hazatért!​


„Jó hírem van, a kormány visszaszerezte a repteret. Több mint egyéves megfeszített tárgyalássorozat után ma sikeresen lezártuk a tranzakciót. Egy erős ország hazai tulajdonú reptérrel rendelkezik. A Budapest Airport Zrt. közel 20 év után újra magyar tulajdonba került” – mondta Nagy Márton a kormány Youtube csatornáján.

Szerinte a visszavásárlás a magyar szuverenitás újabb nagy győzelme.

„Magyarország turizmusa dinamikusan fejlődött, de a reptéren nem történt semmi. Ráadásul a budapesti reptér a nemzetközi cargoforgalom dinamikus növekedésében is lemaradt. Ne feledjük, a repteret a Gyurcsány-kormány elherdálta, ráadásul békeidőben. A történelmi hibát ma kijavítottuk, a magyar kormány háborús időkben is képes volt arra, hogy visszaszerezze azt. Erre senki más nem lett volna képes!”

Nagy Márton azt is kiemelte, hogy az ismét magyar tulajdonba került reptér nem csak a turizmus és az áruszállítás szempontjából fontos, mert legfőképpen szuverenitási kérdés.

A reptér visszaszerzésével tovább erősítjük, hogy Budapest a nyugati és keleti világ legfontosabb találkozási pontja legyen. A munka itt nem áll meg, gőzerővel látunk neki a reptér fejlesztésének, amelynek köszönhetően az utasszámot a jelenlegi közel 15 millióról belátható időn belül 20 millióra növeljük.

Egy professzionális, világhírű francia cég, a VINCI fogja üzemeltetni a repteret, de mi, magyarok fogunk dönteni a stratégiai irányokról. Azaz végre a magyarok kezében van a reptér sorsa – összegezte. A kormány célja, hogy Európa egyik legszebb és legmodernebb repterévé tegyük a Liszt Ferenc repteret.

„A budapesti reptér újra hazatért!” – összegezte Nagy Márton. Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi médiában pedig azt írta: „Újra nemzeti kézben a reptér!”
 
Hetente kéne választási akciónak lennie Mert még egy Duna híd is most lett átadva(sic!) Paks és Kalocsa igaz hogy még nincs kész de már bemondták tegnap.
Talán befutna a kórházak lemaradása is ha hetente választásra készülne a kormány.
Lehetne naponta írni: dollárbaloldal)
ki nem hagyná a kampány szöveget.
Repteret az országnak és békét biztonságot nyugalmat mindenkinek.
 
Utoljára módosítva:
„A budapesti reptér újra hazatért!”

Mé' eddig hun vót? Bukarestben? :)
Mert van aki Brüsszelt emlegeti van aki a HAZÁT!!
Ha nyerni akarsz akkor érteni kell az emberek nyelvén.
Mit gondolsz miért sikeres a HÁBORÚS kampány?
Mert az ellenzéknek nem volt annyi esze hogy a BÉKÉVEL is kampányoljon!!
 
Hozzám még nem szóltak.
Mert annyira isteníted azt aki demagóg populista és te csak várod hogy megszólítsanak 4 évente
És az a jó politikus aki csupán csak nyeri a szavazatokat.
4 évente mindig nyer
Minden üzenetedben benne van, ami a választók megnyeréséről szól.
Mint kiváló politikus.
 
" Orbán Viktor a reptérről: A baloldal kiárusította, mi visszaszereztük!

Emlékeztetném Orbánt, hogy közel nem volt olyan előnytelen a reptér 75 százalékának vagyonkezelésbe adása Gyurcsány részéről, mint a teljes magyar autópálya-hálózat koncesszióba adása az ő részéről a barátjának, Mészáros Lőrincnek.
És még egy apróság, amivel nem dicsekszik: a maradék 25 százalékot Orbán adta el 2011-ben!
Mint ahogyan tény az is, hogy most is csak a 80 százalékát vásárolták vissza - nagyrészt 500 milliárd hitelből, plusz ezer milliárd készpénzért. Hogy kik a jelenlegi, s kik a háttérbeli tulajdonosok az csak később fog kiderülni.
Ugyanis Nagy Márton elárulta, hogy a katari QIA befektetési társasággal tárgyalnak, hogy egy részét eladják!
Eddig sem értettem, de most hogy kiderült, hogy 20 százalék a franciáké egy másik - ma még ismeretlen nagyságú rész tehát a katariaké, akkor miért is beszél a reptér visszavásárlásról Orbán, mint “nemzeti szuverenitási kérdésről?
(Tényleg csak zárójelben: a legoptimistább számítások szerint a vásárlás megtérülése 42 év!!!! Ez pedig minden üzleti megfontolásnak ellentmond!) " (Juszt László)
 

A valóra vált álom​

Reptéri kalandok egy családbarát országban + egyebek

Tetszenek a plakátok a Ferihegyen, "Családbarát Magyarország",
hirdetik, orosz és sok más világnyelven is az érkezési oldalon. Az indulási oldalon tegnap meg is tapasztaltuk, három gyerekkel és sok csomaggal.
Kellemes hajnal négy órási időpontban értünk oda. Szűk kordonok között kanyarog a sor az economy bejelentkezéshez, a szélső, "Business class" kapunál senki. Korábbi kanadai és németországi tapasztalatok alapján odamentem az irányító hölgyhöz, és mosolyogva megkérdeztem, hogy három felpakolt bőröndös kocsival plusz három gyerekkel tudna-e segíteni a könnyebb bejutásban? Mosolyogva mutatott a kordonokra, hogy ott szíveskedjünk kanyarogni. Világos, vehettünk volna business class jegyet, mosolyogva beállunk a sorba. Egyik kocsit lökdösöm én, másikat Zsuzsa, a harmadikat a nagyobb gyerekek tolják, alig bírják, a három éves meg rodeózik mindenfele. Percenként lépünk hármat előre. Az irányító hölgy minden tizedik embert random elhívja a tök üres business class pulthoz, de mindig csak a kanyargó kordon legelejéről, ahonnan a 6-8 kapunál épp bejelentkező, csomagokat a szalagra tuszkoló embereken átgázolva kell visszajutni az üres bal szélre.
Húsz perccel később, a harmadik kanyart is bevéve megint 50 centire vagyunk az üres pulttól, megint megkérdem mosolyogva a hölgyet, hogy esetleg nem-e lehetne-e? Meg jobban mosolyog, már-már gúnyosnak mondanám, de nem mondom, hiszen családbarát, és ezért megértem, hogy azt mondja, sajnos nem, menjünk csak jobbra, még három oda-vissza húsz méteres kanyar és majd ott sorra kerülünk! Mosolyogva megyünk tovább, hiszen már elfele megyünk, bőven van időnk, meg csomagunk is, semmi gond. Aztán újabb húsz perc kanyargás után egy tényleg kedves srácnál leadjuk a csomagokat, marad az öt kézipoggyász, azzal is elég sportos teljesítmény a kapuig sétálni, mert persze a három éves lefekszik a patyolat tiszta mozgólépcsõ előtt, hogy ő már ment eleget ma, nem megy tovább.
Nálam két nagy táska, Zsuzsánál is kettő, valahogy felnyalábolom a gyereket is, vonszoljuk tovább magunkat a beszállásig. Ott ismét a mosolygós hölgy vár, és boldogan lépünk szinte utolsóként az automata üvegkapuhoz, ahol be kell(ene) egyenként pittyenteni a vonalkódos beszállókártyákat. Kiosztom a gyerekeknek az útlevelüket és a kártyákat, a kedves hölgy pár méterről mosolyogva figyeli, ahogy ez egyik gyerek rögtön elejti mindkettőt a szűk üvegfolyosóban. Én a két nagy táskával és a három évessel a karomon szintén mosolyogva vesztem el maradék családbarátságomat és hangosan mondok most már szégyelt, cifra szép szavakat (asszem a büdös bunkó volt a legkedvesebb, tényleg sajnálom, a végén a baszódjatok meg-en már hangosan nevettek a gyerekek).
A gépen már minden rendben, hamar megnyugszom, nem vagyok haragtartó, a mellettem ülő utas hangos "istenem, bazd meg"-jei sem idegesítenek fel, amikor úgy félút táján felcsattan, hogy legalább egy minimális fegyelmet, mégiscsak én vagyok az apja, mert ő fizetett azért a helyért és nem tud se dolgozni, se aludni, pedig becsszóra nem volt extra a gyerek, beszélgettünk a repülésről és teljesen jól viselkedtek, úgyhogy az utastársnak is csak annyit javasoltam, hogy ha álmos, akkor máskor menjen későbbi géppel, vagy vegyen business class jegyet, illetve baszódjon meg, az úgyis családbarát országban.
Kellemes kontraszt volt a frankfurti leszállás után egy másik magyar utastárs, aki átadta az ülőhelyét a buszon és elbeszélgetett a gyerekekkel, aztán az újabb beszállás, ahol a business class után elsőként mind az öt családos utazót beengedték a szélesebb, nyitott pultnál, a kezemből kivették a papírokat és csippantgatták helyettem, amíg a három évest egyensúlyoztam a karomon a táskákkal. A gépen egy kupacban ült minden kisgyerekes utazó, a tíz órás úton legalább két gyerek folyamatosan ordított, a szülők és a környező utazók megértően próbáltak helytállni, időnként egymás gyerekeit kizökkentve valami váratlan grimasszal vagy újonan előhúzott játékkal.
A vancouveri érkezésnél is dedikált babakocsis sávon nulla kanyarral és nulla perc sorbanállással mentünk át az ellenőrzéseken. Persze lehet, hogy a mosolygó emberek mind azt gondolták, hogy baszódjunk meg, ezt nem tudom. Nem tűntek frusztráltnak.

„A budapesti reptér újra hazatért!”-- es valoban magyar ujra
 
" Orbán Viktor a reptérről: A baloldal kiárusította, mi visszaszereztük!

Emlékeztetném Orbánt, hogy közel nem volt olyan előnytelen a reptér 75 százalékának vagyonkezelésbe adása Gyurcsány részéről, mint a teljes magyar autópálya-hálózat koncesszióba adása az ő részéről a barátjának, Mészáros Lőrincnek.
És még egy apróság, amivel nem dicsekszik: a maradék 25 százalékot Orbán adta el 2011-ben!
Mint ahogyan tény az is, hogy most is csak a 80 százalékát vásárolták vissza - nagyrészt 500 milliárd hitelből, plusz ezer milliárd készpénzért. Hogy kik a jelenlegi, s kik a háttérbeli tulajdonosok az csak később fog kiderülni.
Ugyanis Nagy Márton elárulta, hogy a katari QIA befektetési társasággal tárgyalnak, hogy egy részét eladják!
Eddig sem értettem, de most hogy kiderült, hogy 20 százalék a franciáké egy másik - ma még ismeretlen nagyságú rész tehát a katariaké, akkor miért is beszél a reptér visszavásárlásról Orbán, mint “nemzeti szuverenitási kérdésről?
(Tényleg csak zárójelben: a legoptimistább számítások szerint a vásárlás megtérülése 42 év!!!! Ez pedig minden üzleti megfontolásnak ellentmond!) " (Juszt László)
A múlt számai alapján lehet, hogy 42 év, de jelenleg iszonyatosan pörög felfelé a légi teherszállítás. Jó eséllyel, van rá mód, hogy még jobban felpörgessék ezt, hisz kvázi a Bp reptér lehet Ázsia légi kapuja a teherszállításban. Ez persze nem zöld és stb. Nem tudni a pontos részleteit a szerződésnek és stb. Viszont elgondolkodtató, hogy ma már pár nap alatt ide ér a Temu és egyéb rendelés, míg régebben kellett neki 2-4 hét. Vagy ott egy új Covid ami nagyon odavert a légi közlekedésnek is és stb. Legalább ez 42 év alatt talán megtérül, a stadionok meg ...
 
A múlt számai alapján lehet, hogy 42 év, de jelenleg iszonyatosan pörög felfelé a légi teherszállítás. Jó eséllyel, van rá mód, hogy még jobban felpörgessék ezt, hisz kvázi a Bp reptér lehet Ázsia légi kapuja a teherszállításban. Ez persze nem zöld és stb. Nem tudni a pontos részleteit a szerződésnek és stb. Viszont elgondolkodtató, hogy ma már pár nap alatt ide ér a Temu és egyéb rendelés, míg régebben kellett neki 2-4 hét. Vagy ott egy új Covid ami nagyon odavert a légi közlekedésnek is és stb. Legalább ez 42 év alatt talán megtérül, a stadionok meg ...
Szerintem sok plusz befektetésre lesz szükség Ferihegyet felpörgetni.
Ezt láttam és látom a zürichi repülőtérnél.
2000 ben privatizálták.
Magát a repülőteret kiépítették.
Szupermárket, üzletek tömege, vendéglők, orvosi centrum van ott.
Pályaudvar a reptér alatt, IC vonatokkal. Hotelek, kongresszus centrum, 20'000 parkolóhely. Szálító vállatok raktárakkal.
A reptér mindent összevetve, 30'000 embernek ad munkát.

Szóval Orbánnak igyekeznie kell. :)
-------
Ez mellett szép és elegáns a reptér.
Jól szervezettek. A hétvégén látogatóim voltak Budapestről
2 öt éven alúli gyerekkel.
A gyerekeseknek külön Chek-in pultjuk van.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

macskusz12 wrote on Dobrosi Mezei Józsefné's profile.
oké akkor megvagyunk... menj fel a szójátékokra ami neked a legkönnyebben megy és 20 játékot játsz le utána bármihez hozzáférsz...
petrucy wrote on dreaming58's profile.
Szia!
Sajnos elírtam a jelszót.Helyesen: DKKTi (a végén kis " I "
Sziasztok! Üdv mindenkinek! Nagyon örülök, hogy a kolléganőm megmutatta ezt az oldalt. Remélem innen sok jó olvasmányt tudok letölteni és elolvasni. Ha csak tehetem, akkor olvasok. A fantázia nagyon fontos számomra. Immár túl vagyok egy könyvtárra való könyv kiolvasásán. De ez az, amiből sohasem lehet elég. Szinte minden műfajt szeretek olvasni. Talán az önéletrajzot nem. Régen sok könyvem volt, ma már nem igazán.
gyurcyka wrote on Aronfy's profile.
szia! annó feltöltöttem a dicsekvő béka-t.eltünt a gépemről sok mással együtt.ha még meg lenne, átdobnád? köszi!
Adatbázis hibát jelez a gép, minden olvasatlan üzenetre kattintásnál....

Statisztikák

Témák
38,278
Üzenet
4,829,118
Tagok
617,091
Legújabb tagunk
cyberparaszt
Oldal tetejére