Stroke es a szerelem vagy melyseges szeretet?

Van eselyem hogy felepül es velem lesz?

 • Ha mellette vagy es kitartasz mig felepül akkor igen!

  Szavazat: 2 50.0%
 • Igen

  Szavazat: 1 25.0%
 • Nem

  Szavazat: 0 0.0%
 • Semmi eselyed, mert csak a betegseg miat van es majd el is felejti!

  Szavazat: 0 0.0%
 • Nem is tudja mit csinal!

  Szavazat: 2 50.0%
 • Nem tudom majd leirom a forumban amit gondolok!

  Szavazat: 0 0.0%

 • Összes szavazó
  4
 • Szavazás lezárva .

1nnnnnn1

Állandó Tag
Állandó Tag
Aki tudja a valaszt segitsen mert felemeszt az hogy nem tudom mire veljem vagy hogyan közelitsem meg az adot szituaciot.

A törtenetemben a neveket es az eveket nem adom meg, nem veletlenül, ezert elnezest kerek elore is.

Nemetorszagban elek idosebb fiu vagyok, baratnom van es egy közös ismerösünknek stroke-ja volt. A lany (a beteg) korhazban van, tud mozogni, ert sokmindent, de nagyon ritkan beszel par szot. Tudom, hogy ebben a betegsegben van aki sosem fog, es van aki fog beszelni kesöbb. De nem ez a gondom, hanem hogy valami törtent kettönk között es ezert szeretnem ha valaki tudna segiteni megerteni, hogy most mi törtenik.

Amit tudni szeretnek az az, hogy akinek ebben resze volt valamelyik oldalrol tudna mondani arrol valamit, hogy amikor a betegnek szuksege van valakire es ezert kivalaszt valakit (akiben jobban bizik) es fogja a kezet, hol van az a hatar amikor ezt tullepi (marmint ezt a barati bizalmi szintet es több lesz) es hogy tudatos ez? A konkret dolog az az, hogy fogja a kezemet sokat, simogatja, de csokolgatja a kezemet, mar ujjait összekulcsolva az enyemmel fogta mindket kezemet, megfogta az arcomat es simogatta, puszit adot az arcomra anelkul hogy kerjek ilyenek.

Ki mit gondol errol erzelmi oldalrol (hozzateszem eddig semmi ilyesmi nem volt eddig csak amiota megtörtent a sajnalatos eset), bennem kialakult egy nagyon tiszta erzes iranta ami több mint a barati szeretett…az sem erdekelne ha santa maradna (nem erdekel a kulso csak azt erzem, hogy mellette akarok lenni, csak sajnos ritkan tudok menni hozza) kepes lennek szakitani a baratnömmel miatta. Nem tudom, mivel ert mindent, igy azt gondolom, hogy ez több reszeröl is, vagy nem?Nem latok tisztan, mert erzem, hogy nagyon akarja azt hogy mellette legyek. Ja igen van neki is parja, de öt megcsokolta a szajan tudja hogy ki kicsoda, de megis mintha nekem többet adna megha nem is csokolt meg ugy, persze ez betudhato a letezo körulmenyeknek is.

Barmi eszrevetelt vagy tanacsot örömmel fogadnek, de nem csak a fenti dologgal kapcsolatban, hanem maga a betegsegrol is, hogyan tudnek segiteni neki barmit megtennek erte.

Elnezest az ekezetek miatt de sajnos nincs magyar billentyuzetem. Köszönök minden segitseget.
Remelem hosszura nyulik majd ez a tema, mert lehet masnak is segitene.
Nem tudom jo helyen nyitottam a temat, de ha nem akkor elnezest kerek a moderatoroktol es kerem éket, hogy tegyek at a megfelelo helyre.

Egy gyötrödö lelek.
 
Utoljára módosítva:

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Szép estét!

Van egy könyv, címe - Mennybe döngölve, írta Dr. Jill Bolte Taylor. Ajánlom olvasd el.

1996. december 10-én dr. Jill Bolte Taylor, 37 éves, Harvard egyetemi agykutató bal agyféltekéjében hatalmas bevérzés alakult ki. Négy óra alatt olyan állapotba került, hogy nem tudott járni, beszélni, írni, illetve életének bármely részletére visszaemlékezni. A bal féltekei készségek leépülését egy agykutató szemével figyelte meg, így még idejében rájött, hogy mi is történik vele, és sikerült segítséget hívnia. Nyolc évébe került, hogy agyvérzéséből teljesen felépüljön. A történet betekintést nyújt az emberi agy működésébe, valamint annak hihetetlen plaszticitásába. Azt is elénk tárja, hogy az agyvérzést átélt betegeknek valójában mire van szükségük a felépüléshez. Dr. Jill Bolte Taylor számára az agyvérzés megvilágosító hatású áldásnak bizonyult. Ahogy a bal agyféltekéjének nyelvi központjai elcsendesültek, megtapasztalta, hogy mi történik, ha a jobb agyfélteke kerül "főszerepbe". Mély lelki békét és eufóriát élt át, és megértette, hogy az univerzumban végső soron minden energia, s hogy minden létező összekapcsolódik. A felépüléssel járó nehézségek elviseléséhez az adott erőt számára, hogy sok emberhez eljuttathatja majd az üzenetet, hogy mindannyiunk számára elérhető a mély lelki béke. Ha felismerjük két agyféltekénk valódi képességeit, és használatukban megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt, akkor békésebb, boldogabb és együtt érzőbb világot tudunk teremteni. Gandhi szavaival élve: "Nekünk kell megtestesíteni azt a változást, amit a világban akarunk látni."
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
mindnek előtt nézd meg ezt a videót [HIDE]http://www.ted.com/talks/jill_bolte_taylor_s_powerful_stroke_of_insight[/HIDE] állítsd be a fordítást ha kell
ha mint írod nembesszél valszeg a bal féltekéjét ...beszédközpont érte a strok.. most ö sokkal többet sokkal intenzívebben érez .. a jobb agyféltekéjén át kénytelen kommunikálni .. ha meggyógyult,
az sem biztos h emlékszik rá .. sok sok érzés önti el, s marad benne amit nem-tud kifejezni.... sztem ...ne gyötrődj tedd amit érzel így nem fogsz utólag bánkódni... szívvel nem tévedhetsz el...
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Ezeket a pontokat jelölted ki szavazásra
 • Ha mellette vagy és kitartasz míg felépül akkor igen!Ide se lehet igent válaszolni az esetleg a jó szó
 • Igen
 • Nem
 • Semmi esélyed, mert csak a betegség miatt van es majd el is felejti!(esetleg)
 • Nem is tudja mit csinál!Ez függ sok-mindemtől
 • Nem tudom majd leírom a fórumban amit gondolok!
Nem lehet ezt így pontokba foglalni rosszak a kérdésfeltevések
Majdnem biztos hogy a betegség miatt van
Ne értékeld túl
A betegnek támaszra van szüksége!
Mindenkivel kapcsolatot barátságot segítséget keres
Ez a kapcsolatkeresés nem függ ezer százalékosan a célszemélytől

Annyiban függ ahol megértésre talál oda vonzódik jobban
No de a betegség múlásával az agy tisztulásával A régi énjét kezdi visszakapni
Ekkor függetlenedni fog, a betegség alatti átmeneti személyekbe kapaszkodástól

No hát az egész dolog nem tetszik nekem
Lett egy olyan érzésem ez a témád nem a betegről szól hanem rólad
Ami nem tetszik ebben hogy van párja a betegnek
Te attól a másiktól vennéd el.
Ám az is lehet az a kapcsolat gyenge és már szakadóban van.
Lehet hogy a pillanatnyi kapcsolata végképp otthagyja-Ez gyakori eset bajban
Ilyen eseteket, megélt -látott ember írja
 
Utoljára módosítva:

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Szia!

Könyv elkészült, PM-ben ment a link.
Nagyon szívesen!

Ha nem tudod letölteni írj, és megoldjuk máshogy.
 

1nnnnnn1

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm az őszinte válaszod, de a levél írása óta rohamosan épül fel, még a nővérek is csodálkoznak, minden lebénult részét teljesen magától mozgatja, keveset de beszél és értelmes megfontolt válaszokat ad.
Másik oldalról eldőlt a sorsunk mert kiderült, hogy egy formán érzünk és már nem csak bennem de magától mondta, hogy már kb 3 éve erre várt és tisztán emlékszik mindenre, mit tett idáig, mert napról napra amint érezte hogy én is közeledek, egyre jobban mutatta ki érzéseit és közölte, hogy már rég próbált jelezni nekem. Egyébként nagyon szép és különleges történet és főleg hihetetlen, még most is azt hiszem álmodom, a gyors felépülése és a többi.

Minden lehetséges kérdés után csak azt mondja, hogy engem akar már rég!

A kérdések igen egy kicsit más képen kellett volna megfogalmaznom de akkor már pont éreztem, hogy valamit jelez nekem csak nem értettem, de most már tisztáztuk mit is akarunk, és jó érzés.

Békét és boldogságot kívánok mindenki szívében aki olvassa az a témát
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Másik oldalról eldőlt a sorsunk mert kiderült, hogy egy formán érzünk és már nem csak bennem de magától mondta, hogy már kb 3 éve erre várt és tisztán emlékszik mindenre, mit tett idáig, mert napról napra amint érezte hogy én is közeledek, egyre jobban mutatta ki érzéseit és közölte, hogy már rég próbált jelezni nekem. Egyébként nagyon szép és különleges történet és főleg hihetetlen, még most is azt hiszem álmodom, a gyors felépülése és a többi.
Minden lehetséges kérdés után csak azt mondja, hogy engem akar már rég!
Legyen úgy
Nincsen homályosabb szem a látásra, mint a szerelmes
 
Oldal tetejére