Hírek Szabad szemmel: Meghal a lélegeztető gépre kapcsolt betegek 95%-a, mert nincs elegendő kezelő személyzet

Nemzetközi sajtószemle;

Médiapart

A magyar hatóságok az oltási kampány segítségével próbálják elvonni a figyelmet arról, hogy már jó ideje rekordszintet ér el a korona halottak száma. A helyzet teljesen paradox, mivel idáig a lakosság 42 %-a kapta meg legalább az első szúrást, aminél az unióban csupán Málta áll jobban, ám közben az ország március közepe óta vezeti a szomorú világstatisztikát, amely az áldozatok számát az össznépességre vetítve mutatja. Hogy ennyien vannak túl legalább az első adagon, az persze köszönhető a 3 millió orosz, illetve 2 millió kínai vakcinának. Ám ahogy halad az oltási folyamat, úgy halványodik a tény, hogy hány emberrel végez a betegség. Az adatokat persze nem veri nagydobra a kormánypárti sajtó, beleértve a közmédiát. Orbán Viktor legutóbb azt üzente az ellenzéknek, hogy nem kellene politikai verseny tárgyává tenni, hány halott van – tartózkodni kellene a méltatlan nyilatkozatoktól. Az ősszel azonban még ő mondta, hogy a sikert az áldozatok számán mérik, igaz, akkor a szám még csupán pár száznál járt. Lehet, hogy a politikus bajban van a válság miatt? Oly mértékben, hogy még a választási sikere is megkérdőjeleződhet? Sok magyarnak persze fogalma sincs a tényleges helyzetről, ami persze nem meglepő, mert az oltásokat a hatalom ködfüggönyként használja. Orbán azt akarja bizonyítani, milyen remek a rendszere, más uniós tagokkal összevetve. A kórházakból egyetlen fényképfelvétel sem szivárog ki, miközben az orvosszakszervezetek azt közlik, hogy meghal a lélegeztető gépre kapcsolt betegek 95 %-a, mert nincs elegendő kezelő személyzet. A kirendelt katonák egyetlen újságírót sem engednek be és gondoskodnak arról, hogy tartsák a szájukat a doktorok és nővérek. A statisztikák nem állnak összhangban azzal a hivatalos mantrával, hogy Magyarország jobban teljesít a ragály leküzdésében, mint a Nyugat, amellyel persze a kormány nem győzi összehasonlítani magát. Ám a magyar egészségügy állapota nem éppen irigylésre méltó. A Fidesz azonban igyekszik a felelősséget az ellenzékre rátolni. Sőt Lázár János már a nyugati országokat okolta a sok halottért. Akkor egyébként még 20 ezernél tartott a szám, mostanra azonban már eléri a 26 ezret.

Foreign Policy

A magyar-lengyel-olasz triumvirátus vezérletével egyesülni próbál az európai szélsőjobb, csak kérdés, képesek-e túllépni belső ellentéteiken és így növelni befolyásukat Brüsszelben. De ettől még tény, hogy az irányzat virágzik Európa jó részében. A magyaroknál és a lengyeleknél hatalmon van, de jól áll Salvini, Le Pen, valamint a spanyol Vox is. Csak ez az erő az EU-n belül nem nyilvánul meg kellő súllyal, pedig a keményvonalas nacionalistáknak több mandátumuk van a Strasbourgban, mint idáig bármikor. Az olasz Liga egyik EP-képviselője azt mondja, az Orbán-Morawiecki-Salvini hármas olyan politikai platformot kíván létrehozni, amely megvédi az európai gyökereket a lelketlen multikulti ellen, megállítja a bevándorlást és megóvja a hagyományos családot. Már most is igyekeznek összehangolni álláspontjukat, amikor szavazni kell az Európai Parlamentben. Novák Katalin szerint az Oroszország kapcsán fennálló véleménykülönbség nem gátolja túlzottan az együttműködést. Viszont az Európai Külkapcsolati Tanács egyik szakértője arra mutat rá, hogy a Fidesz és a PiS szemében Le Pen örök kitaszított, akinek semmiféle kormányzati tapasztalata nincsen. Ebből pedig az következik, hogy másként vélekedik Brüsszelről, mint a többiek. A brüsszeli Európai Politikai Központ egyik elemzője szerint Orbán, Kaczynski és Salvini tudja, mit akar Brüsszeltől, a francia vezetőnek viszont nincs ez irányú stratégiája. De lehet, hogy ezzel együtt közeledni tudnak egymáshoz az érintett pártok. A PiS nevében Waszczykowski EP-képviselő azt mondja, pár éve még tárgyalni is nehezükre esett Le Penékkel, ma Varsó várakozó állásponton van, de nem zárkózik el a párbeszédtől. A franciák is óvatosak azonban: látni kívánják, milyen eredményt hoz a hónap elején meghirdetett budapesti kezdeményezés. Ám bármennyire is nacionalisták, ettől még megpróbálnak összefogni.

FT

Hodorkovszkij arra figyelmeztet, hogy a putyini tekintélyuralom megakadályoz minden gazdasági és politikai változást Oroszországban, és a jogállam teljes hiánya, valamint a Nyugattal kialakult feszültség elriasztja a nyugati befektetőket. Az egykori olajmágnás, aki összekülönbözött az elnökkel, ezért éveket töltött börtönben, jelenleg pedig emigrációban él, rámutat, hogy a pangás rengeteget ront az oroszok életszínvonalán. Sőt, fennáll a veszély, hogy Moszkva politikai hibái és lépesei viszályhoz vezetnek a nyugati államokkal. Az államfő úgy akarja feltüntetni, hogy nagy játékos a világpolitikában, csak éppen ezt nem támasztja alá az ország állapota. Ezért azután a szokásos módszert alkalmazza: semmibe veszi a szabályokat. De nagyon úgy néz ki, hogy a másik oldalnak immár elege van belőle. Biden azt ígéri, hogy a machinációk sokba fognak kerülni Putyinnak. Ám az orosz törvények olyanok, hogy a rendszert választásokon nem lehet leváltani. Forradalomra sem lehet számítani. Ám ha az államfő meghal, vagy leesik lábáról, akkor a rezsim aligha éli túl drámai konfliktus nélkül. Ez pedig újabb feszültségeket eredményezne a társadalomban. Viszont még az is az elképzelhető, hogy a téves számítások miatt az ország belesodródik valamilyen katonai konfliktusba és alulmarad. A politikus uralmának következménye, hogy az oroszok jó része tehetetlennek érzi magát. Ezzel párhuzamosan a hatóságok szándékosan alacsonyan tartják a béreket, úgy hogy az emberek jelentős hányada egyik napról a másikra él. A cél az, hogy ily módon is rá legyen szorulva a politikai vezetésre. Arra ugyanakkor ezek után nemigen lehet számítani, hogy a tömegek majd nyomást fejtenek ki az átalakulásért. A gazdasági változásokat gátolja, hogy az állami beruházások nem kis része teljesen értelmetlen, nem csupán azért, mert a közpénzek javát lenyúlják. Hanem mert a politika alapvetően tartalékolni kíván, hogy ne kelljen a nyugatra támaszkodnia. Azon kívül a nyugati szankciók miatt nem jönnek külföldi befektetők és élenjáró műszaki eszközök. Végül pedig a Kreml már jó párszor elárulta, mit tart a magántulajdonról és nemzetközi bíróságok ítéleteiről. A hazai demokratikus intézmények viszont nem függetlenek. Meg kell érteni, hogy Moszkva a gazdaságot a politika eszközének tekinti. Az üzleti életben csak az lehet sikeres, aki elfogadja a korrupciót és hajlandó a Kreml szabályai szerint játszani. Ezt érdemes szem előtt tartaniuk a nyugati beruházóknak.

Der Standard

Meglehetősen orbáni volna, ha az osztrák kancellár azt hinné, hogy túlteheti magát a jogállamon, írja a kommentár, miután az Alkotmánybíróság arra kötelezte Kurzot, hogy holnapig adja ki mindazokat a nála lévő bizonyítékokat, beleértve a mobilján lévő SMS-eket, amelyek az Ibizagate-re vonatkoztak. Mint emlékezetes, a spanyol szigeten egy állítólagos orosz milliomos lányka csőbe húzta az akkori koalíció kisebbik pártjának, az FPÖ-nek az elnökét, aki leplezetlenül beszélt törvénysértő hatalmi törekvéseiről, ezért azután lemondásra kényszerült. A botrány kivizsgálására alakult parlamenti bizottság igényli az esetleges terhelő adatokat, az ellenzék ezért fordult az Alkotmánybírósághoz, hogy az kötelezze együttműködésre a kormányfőt. Az aonban azt állítja, hogy már mindent átadott. Természetesen, jegyzi meg a lap, ami nem volt, vagy amit megsemmisítettek, azt nem lehet prezentálni. De a lényeg, hogy Kurz dönti el, mi a fontos a vizsgálat számára. Ám továbbment és nyitva hagyta, hogy eleget tesz-e a taláros testület ítéletének. Így vetődik fel, hogy netán nem az orbáni utat választja.e.

Die Presse

Bár Ausztria a keleti nyitás után 7 évig még zárva tartotta munkaerőpiacát az új tagok polgárai előtt, azóta annyi munkavállaló érkezett ezekből az országokból, hogy az messze felülmúlt minden számítást. A járvány kitöréséig számuk éves átlagban meghaladta a 323 ezret, míg korábban a bővítés előtt a legmerészebb előrejelzés is csupán 200 ezerből indult ki. Viszont az összlétszámban nincsenek benne az ingázók, közülük két éve 211 500-at regisztráltak. A legtöbb vendégmunkás az építőiparban dolgozik, de éppen ott fúj riadót az ágazati szakszervezet, mivel úgy véli, hogy a nyomott bérek és társadalmi juttatások jogtalan versenyelőnyhöz juttatják azokat a keleti cégeket, amelyek saját munkaerővel valamilyen konkrét feladatra szerződnek osztrák partnereikkel. Mert pl. az ágazatban a magyar jövedelmek az ausztriai szintnek csupán a 30 %-át teszik ki. Ezért a Kurz-kormány új törvénnyel kívánja megakadályozni a bérdömpinget.

N

1315050.jpg
 
Utoljára módosítva:
Magyarország kb. 50 éve az első, vagy legalábbis dobogós helyen áll több pl. tüdőrák, vastagbélrák stb. halálozási arány esetében, miért pont most, és miért pont a covid-halálozásban lenne kivétel?
Jó gazda és szigorú törvények kellenének ennek az országnak, már régóta.
Akkor talán elindulna valami pozitív változás - ezen a téren is.
Véleményem szerint az oktatás és az egészségügy lenne a legfontosabb.
Tudom, mindennek alapja a gazdaság, de mint tudjuk: szegényen könnyebb tisztességesnek maradni.
 
Jó gazda és szigorú törvények kellenének ennek az országnak, már régóta.
Akkor talán elindulna valami pozitív változás - ezen a téren is.
Véleményem szerint az oktatás és az egészségügy lenne a legfontosabb.
Tudom, mindennek alapja a gazdaság, de mint tudjuk: szegényen könnyebb tisztességesnek maradni.
Éppen ez a két terület az, amibe hosszú időn keresztül kellene nagyon sok pénzt beleinvesztálni, ahhoz, hogy érezhető javulás legyen. Ezért inkább mind toszogatják a szarkupacot maguk előtt. Pedig nagyon nem úgy tűnik, hogy magától is képes lesz megoldódni a helyzet.
 
A covid osztályok lehet, hogy túlterheltek, de a patológusok annyira ráérnek, hogy unalmukban már előre dolgoznak.

Él, papíron mégis felboncolták​

Laboreredményét kereste, saját boncolásáról talált dokumentumokat az EESZT-ben egy nő.
Saját boncolásáról talált dokumentumokat az Egészségügyi Elektronikus Szolgáltatási térben (EESZT) t egy 32 éves budapesti nő - hangzott el az RTL Klub Híradójában. A lelet szerit november 18-án boncolták fel a Péterfy Kórház patológiáján. A nő nemcsak ezen a tévedésen lepődött meg, hanem azon is, hogy miközben ő állítólag már halott volt, a rendszer engedte, hogy decemberi, ténylegesen megtörtént vizsgálatait is rögzítsék. Az Országos Kórházi Főigazagtóság úgy reagált: a kórház javítja a tévedést.
 
Peterfy korhaz hirhedten rosszul kezeli az elhunytakat.
Sok vitam volt mikor Edesanyam meghalt.
Kozeli ismeros rakba meghalt eleg fiatalon , egyik pentek este, kozoltek a latogatasi idoben hogy meghalt delutan. Anyam volt megbizva inteze az ugyeket de o is beteg volt igy en latogattam es inteztem a temetest.
A kovetkezo het keddjere volt kiallitva a halal idopontja. majd 5 nap differencia. REklamaltam ezerrel de ossze-vissza hazudtak.
Mikor edesanyam meghalt kertem a boncolasi jegyzokonyvet hogy tudjam mi is volt pontosan a baj amibe belehalt, kertem a jegyzokonyvrol egy masoltatot de ez aztan kiverte a biztositekot, minek az nekem, megint ossze vissza hazudtak es kodositettek. Vegul egy utrahang vizsgalat eredmenyet majd szoszerint lemasoltak es ezt irtak a jegyzokonybe.
Ergo ebbol csinalnak penzt az el nem vegzett vizsgalatokbol boncolasokbol , hamis halal idopontokrol mert azert 5 nap plusz minden egyeb ellatassal is nem kis penz a korhaznak.
Kihoztam a boncolasi jegyzokonyvet itt tobb orvos allitotta ,hogy ezt a papirt nem orvos toltotte ki.
/lehet egy elelmes ugyintezo,vagy nover vagy kitudja ki tolthette ki a papirokat/
NAgyon batoritottak jelentsem fel a korhazat, nagyon neki voltam keseredve ,mert csak megfordul az ember fejeben lehet tul is elhette volna ......soha senkit nem jelentettem fel , vegul akarmennyire is fajt es faj meg ma is Edesanyam elvesztese, az eletet nem tudom visszaadni ha feljelentenem a korhazat akkor se. Arrol nem is beszelve Candabol pereskedni haza utazgatni , vagy ugyvedet fogadni, es allandoan felszakitani a fajo sebeket le tettem rola.
 
Utoljára módosítva:

20 ezer embert oltottak be házilag kidolgozott vakcinával Németországban

A 74 éves német üzletember és laboratóriumi specialista, Winfried Stöcker ismeretlen eredetű, általa kifejlesztett koronavírus elleni vakcinát gyártott – számolt be a Bors a Bildre hivatkozva.
A gyártást követően pedig közel 20 ezer embert oltottak be a vakcinával. A férfi azt vallja, hogy az orvosoknak joguk van olyan hatóanyaggal gyógyítani, amelyről azt gondolják, segíthet a pácienseknek. Szerinte ugyanis ők a betegekért felelnek, nem pedig az államért - írja a portál.
Az ügyészség vizsgálatot indított ellene, ám érdekesség, hogy a beoltottak közül jelenleg 2000 ember van megfigyelés alatt, és egyik esetében sincs mellékhatás.
 

20 ezer embert oltottak be házilag kidolgozott vakcinával Németországban

A 74 éves német üzletember és laboratóriumi specialista, Winfried Stöcker ismeretlen eredetű, általa kifejlesztett koronavírus elleni vakcinát gyártott – számolt be a Bors a Bildre hivatkozva.
A gyártást követően pedig közel 20 ezer embert oltottak be a vakcinával. A férfi azt vallja, hogy az orvosoknak joguk van olyan hatóanyaggal gyógyítani, amelyről azt gondolják, segíthet a pácienseknek. Szerinte ugyanis ők a betegekért felelnek, nem pedig az államért - írja a portál.
Az ügyészség vizsgálatot indított ellene, ám érdekesség, hogy a beoltottak közül jelenleg 2000 ember van megfigyelés alatt, és egyik esetében sincs mellékhatás.
"az orvosoknak joguk van olyan hatóanyaggal gyógyítani, amelyről azt gondolják, segíthet a pácienseknek."

Valóban van egy ilyen lehetöség, igaz, a lehetöség inkább arra az esetre vonatkozik ha az iskolai konzervativ medicina szerint a beteg menthetetlen.Ekkor jön az un. "utolsó kisérlet", amit elég szélesen lehet értelmezni.
 
Gyógyítani! Betegeket!
De aki nem beteg?
Aki nem beteg miert kene gyogyitani? KI az az orult aki vegig akar menni kulonbozo kellemetlen vizsgalatokon ha nincs semmi baja?
Akinak problemaja van es orvoshoz megy , probalja megtudni mi is lehet a baja, ki ha nem az orvos aki ebben tud segiteni. Majd mindne betegseget tesztek alapjan mar kiderul mi a baja milyen betegsege van a paciensnek.
Legyen az TBC rak, szivbaj, akar mandula gyulladas vagy reuma vagy Covid stb stb.
 
 
Igen, az baromi nagy gáz lenne, ha kiderülne hogy emberek halnak meg ellátatlanság következtében, miközben egész kórházi osztályok panganak az ürességtől.
 
Akinek tünete van, nem oltásra megy, hanem dolgozni, mintha mi sem történt volna.
75 euróért igen kevés ember kíváncsi arra, hogy covidos-e vagy sem!
Mi ez a 75 euró
Beszélj Orbánról Magyarország tudod
a világ legjobban dolgozó kormánya
Épp most tervezik osztogatni az ingyen gyors tesztet
mint hallom
Az is selejtezés előtt állna?
És nincs kinek elajándékozzák?
Most jók leszünk mi is?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Zoltan1977Apa wrote on Pozitiva's profile.
Kedves Pozitíva, a feleségem gyógypedagógiai asszisztens képzésen tanul. Sokat segíthetne egy jó könyv, ha még megoldható, el tudnád küldeni a már sokak által emlegetett Gordosné: Bevezető általános gyógypedagógiai ismeretek c. könyvet? Köszönöm előre is!
Sziasztok! SOS LENNE valaki tud segíteni ezeknek a feladatoknak a megoldó kulcsában? Az is elég ha csatoltok képet a netről,de én ott mondjuk nem találtam fenn... Kérlek szépen segítsetek....
Sziasztok!Keresem get to the top 1 angol könyvhöz tartozó Teszteket!Esetleg valakinek megvan?
IMOPB wrote on ildi200429's profile.
A Hold sötét oldalán, Bűnös éj, Halálos csók van meg. Kell?
Sziasztok!
Keresem a régi apáczais betűhívóképeket (2002-2003 környéke). Esetleg valakinek megvan scannelve, vagy be tudná nekem scannelni?
Nagyon köszönöm előre is :)

(Tudom, hogy a mostani fent van, de nekem jobban tetszik a régi)

Statisztikák

Témák
37,561
Üzenet
4,649,327
Tagok
606,093
Legújabb tagunk
Maurice Bendrix
Oldal tetejére