Teknősök

stitch

Állandó Tag
Állandó Tag
Imádom a tekiket, a szájuk mikor csukva van, olyan mintha mosolyognának! Tiszta cukik! Nekem is volt két ékszertekim, sajnos elkellett ajándékozzam őket:(
 

Kövér Falat

Állandó Tag
Állandó Tag
Valamelyik nap az állatkertben járva láttam két cafrangos teknőst - nahát! - ők persze nem a házikedvenc méret, elég nagyocskák a drágák - mindig szerettem volna ilyen jó nagy teknősöket, de hát a hely nincs meg hozzá :(

Régebben én is ékszerteknősben utaztam, most nincs semmi, de ha végleg letelepedem, talán megint lesznek. Valószínűleg nem ékszerteknőst választanék másodjára, hanem valami, kicsit ritkább fajtát, csak a változatosság kedvéért. Bár a teknősválasztás, mint tudjuk, jó hosszú időre szól :)
 

todika

Állandó Tag
Állandó Tag
Egészen addig nem foglalkoztam a tekikkel, míg tesóm nem vett kettőt. Igaza van Stitch-nek, olyan a szájuk, mintha állandóan mosolyognának :) Mi semmi pénzért nem ajándékoznánk el őket
 

totika86

Állandó Tag
Állandó Tag
Régebben volt egy pici ékszerteknősünk. Pár hónapig szépen evett, aztán később nem evett semmit és puha lett a páncélja, és meghalt. Tudja valaki, hogy mi lehetett a baja?
 

csiposkisze

Állandó Tag
Állandó Tag
a mi tekink vicces, lány és teknőc ernő a neve
a porszívóra táncol, és szereti a különleges kajákat
meg szereti nyáron a kerti tóban kiírtani a tavirózsát XDXD
 

breferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem messze tőlünk van egy kerti tó, ahol két teknőc lakik. A gyermekem imádja őket, amikor látja a két állatot nem lehet onnan elvontatni sem. Órákig képes nézni őket.
 

sibeling

Új tag
Egy ismerősöm talált egy mocsári teknőst és felelőtlenül haza vitte. Mit esznek ezek? Tudja valaki? És mire van szükségük?
 

snowybody

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok.

Én is két teknős gazdija vagyok, 3 éves kisfiam kérésére vettem meg őket még februárban, amikor kb.2,5 cm átmérőjüek voltak.
Most már 8 cm átmérőjüek. Rengeteget etetik a gyerekeim.
Viszont van egy bajom velük. Annak ellenére, hogy vettem belső szürőt az akváriumba, és rendszeresen tisztitom azt, a vizük nagyon hamar megbüdösödik. Tud valaki valami jó megoldást házilag elkészithető külső szürésre?
 

BassetH

Állandó Tag
Állandó Tag
Szép estét!

teknőcök... tündéri kis lények... nekünk is volt kettő, vörösfülű ékszerteknős... :)
 

cow70

Állandó Tag
Állandó Tag
Szomorú

Volt egy sárgafülű teknősünk. Egyik reggelre elpusztult, minden előzmény nélkül. Van valami ötlet, miben halnak meg egyik percről a másikra?
 

cow70

Állandó Tag
Állandó Tag
Szomorú

Ja, annyi történt, hogy a kaja, amit enni szokott, beleborult a vizébe. Ebbe megpusztulhatnak?
 

ligyula

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nekem sárgafülű tekim van (én csak zöldfülűnekl hívom, mert időnként olyan buta), amúgy tök jófej. Neve Günter, a halzabáló. (Valaha tudtam németül is. Most négy éve van nálunk. Úgy mentettem meg, mert ki akarták dobni a kukába. Hiába, a pesti népség kegyetlen. Kinőtte az akváriumát, és már nem volt "kis édi" (Most 1kg és pont hetven deka!). Nálunk kapott egy 50*100-as akváriumot, később a kertben egy 150-es kádat.
A párizsiról csak annyit, hogy a lányommal párizsival fogtunk egy mocsári teknőst. Alig tudtam a horgot kiakasztani a szája szélén a szarukávából.
Egyébként kalandhegyeket tudnék írni (de persze ki nem?) a kis drágáról.
(Melesleg az élő halra is simán ráveti magát!)
Üdv tekibarátok
 

ligyula

Állandó Tag
Állandó Tag
Ja, annyi történt, hogy a kaja, amit enni szokott, beleborult a vizébe. Ebbe megpusztulhatnak?


Szerintem vagy túlzabálta magát, vagy - ha sokáig ázott a kaja a vízben - kioldódhatott belőle valami olyan anyag, amit kis mértékben még fel tudott dolgozni a szervezete, de ekkorában már nem.
 

Kicsi Hörikee

Állandó Tag
Állandó Tag
szazstok nekem 6 teknősöm van és hamarosan kikelnek páran még a tojésokból még soha nem volt tojásrakó nőstényem és nem voltak kicsi tekik semtehát izgulok!!
 

Debreceni Eva

Állandó Tag
Állandó Tag
egy ismerősöm teknőse lehet, hogy hozzánk kerül, de aggódok, hogy a helyváltoztatás nem tesz jót neki. náluk olyan szabadon "szaladgált" a lakásban, hogy nagyon. itt viszont a gyerek miatt inkább "bezárnám". bele tud ebbe pusztulni? Mennyire érzékenyek ezek az állatok? köszi
 

Royston

Új tag
Nekem egy télen 2 hónapig szundikált étlen szomjan a nagy tekim a szekrény alatt. Egyszercsak meguntam és kivettem, akkor nagyon mérges lett, de aztán egy pár nap múlva helyreállt a lelki egyensúlya.
 

Mangopapi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kiváncsi lennék, hogy amikor a tekid 2 hónapot szunyált a szekrény alatt, akkor ott hány fok volt a lakásban. Gondolom téli álmot aludt, de ahhoz azért egy lakás szerintem túl meleg hely. Azért kérdezem, mert Nekem mindig gond a téli alvás. Egyébként görögtekim van. Amiről Te irsz az milyen?
 
Oldal tetejére