Hírek Tiszteletbeli magyar konzul ellen emeltek vádat

Nemzetközi korrupció miatt emeltek vádat egy magyar férfi ellen, aki az egyik afrikai ország tiszteletbeli konzuljaként öt külföldi embernek azt ígérte, hogy tiszteletbeli konzuli és különleges megbízotti pozícióba juttatja őket – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-vel.

Azt írták, a férfi közbenjárásának eredményeként két külföldi állampolgár megkapta a kívánt pozíciót.A vádlott az “ügyintézésekért” cserébe 213 395 euróval gazdagodott – tették hozzá.


A tájékoztatás szerint a főügyészség külföldi hivatalos személlyel kapcsolatban – részben vesztegetést állítva – üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés miatt emelt vádat a férfi ellen a Fővárosi Törvényszéken.


A vádirat szerint a magyar férfi 2016 és 2021 között öt külföldinek anyagi ellenszolgáltatásért cserébe azt ígérte, hogy afrikai és óceániai országok tisztviselőinek segítségével – esetenként nekik pénzt juttatva – elintézi, hogy ezen országok vonatkozásában tiszteletbeli konzuli és különleges megbízotti pozíciót kapjanak.


A férfi ekkor maga is az egyik afrikai ország tiszteletbeli konzulja volt, majd egy másik állam bécsi ENSZ-nagykövete, továbbá egy bécsi székhelyű nemzetközi szervezet igazgatótanácsának tagja, ahol ugyancsak ezen államok egyikét képviselte – ismertette a főügyészség.


A nyomozó főügyészség – a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult ügyben – gyanúsítotti kihallgatása után sikerrel indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését, amely mintegy 10 hónapig volt hatályban, azóta az elkövető bűnügyi felügyeletben van.


Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje a férfit végrehajtandó szabadságvesztésre és pénzbüntetésre, valamint rendeljen el vele szemben mintegy 70 millió forint erejéig vagyonelkobzást – olvasható a közleményben.

1706576549595.jpeg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

aladzsics wrote on AgnesB73's profile.
Köszönöm szépen a fordítást, hihetetlenül rendes Tőled.
Sany
macskusz12 wrote on Dobrosi Mezei Józsefné's profile.
oké akkor megvagyunk... menj fel a szójátékokra ami neked a legkönnyebben megy és 20 játékot játsz le utána bármihez hozzáférsz...
petrucy wrote on dreaming58's profile.
Szia!
Sajnos elírtam a jelszót.Helyesen: DKKTi (a végén kis " I "
Sziasztok! Üdv mindenkinek! Nagyon örülök, hogy a kolléganőm megmutatta ezt az oldalt. Remélem innen sok jó olvasmányt tudok letölteni és elolvasni. Ha csak tehetem, akkor olvasok. A fantázia nagyon fontos számomra. Immár túl vagyok egy könyvtárra való könyv kiolvasásán. De ez az, amiből sohasem lehet elég. Szinte minden műfajt szeretek olvasni. Talán az önéletrajzot nem. Régen sok könyvem volt, ma már nem igazán.
gyurcyka wrote on Aronfy's profile.
szia! annó feltöltöttem a dicsekvő béka-t.eltünt a gépemről sok mással együtt.ha még meg lenne, átdobnád? köszi!

Statisztikák

Témák
38,287
Üzenet
4,830,982
Tagok
617,172
Legújabb tagunk
Tankó Gabriella
Oldal tetejére