vitamin pro es kontra

anita612

Állandó Tag
Állandó Tag
vitamin

Vitaminra mindenképp szükségünk van. A kérdés, hogy milyen forrásból. Én nem szedek kapszulákat, eszem gyümölcsöt . zöldséget. Ha beteg vagyok C-vitamin, de mást nem igazán. Betegség utáni lábadozás esetén van szükség plusz forrásra, addig úgy gondolom elég , ha egészségesen táplálkozol. És ez a mostani C-vitamin örűlet- hihetetlen, napi 1000mg , mikor 60mg/ nap a normál érték.
 

Paulaphu

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos a vitaminokra nagy szuksege van a szervezetunknek. A mai modern, legfokeppen genkezelt zoldsegekbe' gyumolcsokbe sokkal kevesebb a vitamin, mint 5o evvel ezelott. nem szabad elfeledkezni a szervezet mukodesehez feltetlenul szukseges nyomelemekrol sem, ezeket ma gyakorlatilag csak a taplalekkiegeszitokbol lehet potolni. ( sajnos). persze nagyon meg kell valasztani; hogy ki a gyartoja sok mindent lehet olvasni, hogy a megadott osszetel toredeket tartalmazzak.
 

Paulaphu

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha a kislanyod megfazik a C vitaminon kivul nem szabad mas vitamint adni neki, mert azokat imadjak a virusok is, elsosorban a B vitaminokat. Olyankor csak C vitamint adjal' es felejtsd el a multivitamint. Nagyon jo ha mezet frissen facsart citrommal osszekeversz es azt a gyerekek szivesen elnyalogatjak. Meg a harsfateat is javaslom egy kis mezzel.
 

Örökmozgó

Állandó Tag
Állandó Tag
Vitaminra mindenképp szükségünk van. A kérdés, hogy milyen forrásból. Én nem szedek kapszulákat, eszem gyümölcsöt . zöldséget. Ha beteg vagyok C-vitamin, de mást nem igazán. Betegség utáni lábadozás esetén van szükség plusz forrásra, addig úgy gondolom elég , ha egészségesen táplálkozol. És ez a mostani C-vitamin örűlet- hihetetlen, napi 1000mg , mikor 60mg/ nap a normál érték.


Szia! Bocsánat,de már Szent -Györgyi Albert prof .is sokkal több C vitamin mennyiséget fogyasztott. Érdemes nyomon követni a tudomány fejlődését,mert bizony már vannak "lejárt elemek". Vannak gyógyult betegek,akik NAGYON magas C vitamin dózisnak köszönhetik életük. Ezen felül,továbbra sem szabad elfelejteni,a megváltozott életkörülmények(mérgek ,tartósítószerek,adalékok,levegőben,vízben,ételekben,megkívánják a kompenzálás változtatását is! Ha szennyezett,permetezett ,génmódosított zöldeket eszünk nagy mennyiségben,sajnos még mindig nem segítettünk magunkon. Mint mindig,most is a vesszőparipámra ugrom. Mindenkinek meg kell ismerkednie saját szervezetével,ki mit tolerál,vagy sem...és ezek után érdemes szintén egyéni szempontok alapján,minőségi ,minél természetesebb vitamin,és ásványi anyag pótlásról gondoskodni,mert sajna tetszik vagy sem,enélkül már kevesen bírjuk tartósan! Mindenkinek jó egészséget kívánok!!!
Ui. Néhány név,ahol érdemes nézelődni: Bokor Katalin,Antal Vali,
Szabó Gyuri bácsi.....
 

Örökmozgó

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocsánat,hogy megint bele kotyogok....de a simán vegyes étkezéssel is gondok vannak ma már. Vannak emberek,akik nem is tudnak róla,(bár érzik,hogy valami nem stimmel!)hogy bizonyos ételeket nem ,vagy csak kis mértékben tolerál a szervezetük. Így aztán előfordulhat,hogy magas vitamin tartalmú ételek is gondot okozhatnak. Pl. paradicsom,paprika,de előfordulhat citrus érzékenység,és akkor ugrott a citrom,narancs. Nekem évekig fenálló migrén múlt el,bizonyos ételek megvonása által. Egyszerű laktózérzékenység is befolyásolhatja a vitaminok, ásványi anyagok felszívódását. Vagyis mint mindent,még az étkezést is ésszel,és főleg testünk jelzéseinek figyelembevételével kell művelni. Sok betegem teljesen természetesnek vette,a gyakori hasmenést,puffadást...és sokan jelentős panaszokkal is elutasították a vitamin,ásványi anyag pótlást,hiszen ők mindent esznek...
 

laci1411

Állandó Tag
Állandó Tag
szerintem szukseg van vitaminre de az elegyen minosegi es csak termesetes nem szintetizalt , azon kivul javaslom omega 3,6,9 es alga kivonat fogyasztasat ezek elosegitik esszeru hasznalett mellett jo egeszseget sajat tapasztalat
 

laci1411

Állandó Tag
Állandó Tag
vitamin nelkul nincsen rendes enzim termeles meg plusz novenyi feherjet es rostok fogysztasat javaslom , rost elosegiti bel mukodeset es megkotii a szenhidratott ...cukrokat es zsirt igy az nem szivodik fel gyorsan es nem emeli meg az inzulin szintett ami elobb utobb hizashoz vezett ,
 

laci1411

Állandó Tag
Állandó Tag
hiaba a mozgas ha nem esszeruen taplakozunk , nem csak az szamit hany kaloriat visszunk be egy nap 1500---4000 hanem azt is mennyit hasznalunk fel belole , ezert fontos legyen emeszto enzim ami segiti az etel feldolgozasat ami csak plusz vitamines feherje bevitel altal jon letre
 

laci1411

Állandó Tag
Állandó Tag
szintetikus vitaminok a szervezet nem ismeri fel es ellen feherjet csinal hogy eltavolitsa ezert nem javaslom , olyan keszitmenyt ami tobbszor kell bevenni sokal jobbn tud a szervezett felhasznalni
 

Wöcsök17

Állandó Tag
Állandó Tag
Én tavasszal vettem észre, hogy akkor szokott migrénem lenni, ha vitamint szedek. Mindegy milyen fajta, és forma. Pezsgőtabletta, vagy tabletta. Mióta nem szedem azóta talán nem is volt bajom.
 

gandal

Állandó Tag
Állandó Tag
Vitaminokra természetesen szüksége van a szervezetnek.
Normális étkezés mellett nincs szükség rájuk.
Mint annyi mindenben, ebben is divatok, irányzatok, marketing vezérelte "tudományos" féligazságok vannak a köztudatban ezzel kapcsolatban.Mindenkinek ajánlom, hogy nézzen utána előbb a tényeknek, mielőtt mindenféle vitamin kapszulák, tabletták után kapna. Sok sok tévhit kering erről is a neten. A vitaminok túladagolás épp oly veszélyes lehet, mint a hiányuk.
 

Örökmozgó

Állandó Tag
Állandó Tag
Én tavasszal vettem észre, hogy akkor szokott migrénem lenni, ha vitamint szedek. Mindegy milyen fajta, és forma. Pezsgőtabletta, vagy tabletta. Mióta nem szedem azóta talán nem is volt bajom.

....talán mert nagyon sok ember érzékeny a B vitaminra!! Ami neked bevált,nem biztos ,hogy mással is pont úgy történik. Remélem hosszú távon is beválik ez a hited!!!;)
 

Gabica76

Új tag
Minimális pótlás nem árt. Mi télen marslakócskát és centrumot eszünk a családdal, de semmi extra dózis :) helyette mézes citromos csipkebogyó tea :)
 

Örökmozgó

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Ezt most találtam a C vitaminról. Akit érdekel olvassa el,és mindenki döntsön ,illetve használja belátása szerint!

"Volt nekünk egy Nobel-díjasunk, akiről olyan keveset hallani, pedig ezekben az influenzás időkben őt kellene emlegetni, nem mást... Ez az írás egy kicsit hosszabb, de mert lehet, hogy valakinek a hasznára válik és oltással vagy a nélkül, de nem gyűri le ez a piszok vírus...
C-vitamin és Szent-Györgyi Albert A multi vitaminoktól eltérően, a C-vitamin szerepe már jól meghatározott, első alkalmazója Szent-Györgyi Albert (1893-1986) volt, aki a C-vitamin fontosságát bizonyította be. Ez annyira sikerült, hogy orvosi és élettani Nobel díjat kapott érte (1937).
Ő maga eleinte 1.000mg, később 4-5.000mg, idős korára pedig 8.000 mg C vitamint szedett télen-nyáron. 93 éves koráig élt, szellemileg, testileg frissen. Autóbalesetben halt meg tel-jesen egészségesen. Érdekes mód, valahogy elfelejtette a társadalom ezt a neves díjat, ugyanakkor nagyon sok a tévhit a C-vitaminnal kapcsolatban. Valahogy egy téves szemlélet uralkodik a világon, ez a szemlélet dominálja az orvosi oktatást, így aztán nem csoda, hogy a legtöbb, főleg idősebb orvos, erősen tiltakozik a C-vitamin használata ellen, mondván inkább káros, mint hasznos. A fiatalok között azért akad kivétel, olyan, aki maga is érdeklődik a vitaminok iránt és hajlandó annál több információt begyűjteni és feldolgozni, mint amennyit az egyetemen kap.
A mai, hivatalosan javasolt napi C-vitamin mennyiség 60mg. Ez egy hihetetlenül alacsony érték. Honnan származik ez a szám? Annak idején Adolf Hitler számoltatta ki orvosaival, hogy mi az a minimális C-vitamin mennyiség, amit biztosítania kell katonái számára, hogy elkerüljék a skorbut (C-vitamin hiány) utolsó, legsúlyosabb fázisát. Ez az érték szerepel ma is, a hivatalosan ajánlott mennyiségként. Pedig már akkor is ki tudták számolni, hogy ez a minimális, végső mennyiség.
Valószínűleg azért uralkodik ma is ez a szám, mert olyan silányak az ételeink, hogy ennél lényegesen nagyobb C-vitamin mennyiséget képtelenség belepréselni.

Egy érdekes hír napjainkból, kutatók egy része megállapította, hogy rendszeresen, éveken át tartó C-vitamin szedése nem segít elkerülni az influenzát. Kiderült, napi 200mg-ról beszéltek (!) Pedig a kedves kutatók tudhatnák, hogy a C-vitaminból napi 200mg fogyasztása, a minimálisnál is kevesebb, így aztán értelmetlen volt a kísérlet. Esetleg ha a Szent-Györgyi Albert által ajánlott napi 4.000-5.000 mg-ot alapul véve készítettek volna kísérletet.
A multivitaminok erőssé teszik a szervezetet fő céljuk a megelőzés, míg a C-vitamin egyfelől megelőz (napi 1.000-2.000mg), másfelől bajban, nagy dózisban segít. Influenza esetén napi 10.000 mg is szedhető, hiszen betegségkor akár több nagyságrenddel is megnő a szervezet C-vitamin igénye. Így, egy komolyabb influenza 1-2 nap alatt is elmúlhat, elmaradnak a szövődmények és az antibiotikumok, valamint a hosszú munkaképtelen állapot.

Sokan mondják, hogy sok zöldséget, gyümölcsöt kell enni, és ezzel minden megoldódik. Na de mennyit? Napi 1.000 mg C-vitamin bevitelhez meg kell enni naponta legalább 2,5kg citromot, földiepret, vagy 3,5kg ribizlit, több mint 12 kg cseresznyét, vagy őszibarackot. És akkor ez még csak 1.000 mg.
Ugyanez zöldségből 2 kg zöldpaprika, hasonló mennyiségű káposzta, 4-5 kg paradicsom. Ez sem kevés, viszont a zöldségek esetén a jótékony vitaminhatás mellett megjelenik a növényirtószer, ami már ekkora mennyiségnél igen tekintélyes, tehát több rosszat tesz, mint jót. Természetesen a zöldségeket csak nyersen lehet elfogyasztani.

Fontos, hogy a C-vitamin természetes legyen, mert lényegesen jobban szívódik fel, mint szintetikus megfelelője.

Tényleg hasznosul-e az, amit megettünk, vagy hiába minden?
Ezt ma már ki lehet mérni biorezonanciás módszerrel.
Aki hosszabb távon vitaminok szedésére adja a fejét, az mindenképp menjen el egy biorezonanciás mérésre (LIFE System) az elején és egy fél éves alkalmazás után. Érdekes lehet az eredmény. Többször előfordul, hogy ami egyik embernél felszívódik, az a másiknál nem. Ez a különbség adódik az emberek genetikájából, táplálkozásából, életviteléből, stb.
Általában elmondható, hogy mindenki másképp reagál a vitaminokra. Vannak látványos felépülések akár agyvérzés után is, van viszont sok olyan eset, ahol nem annyira látványos az eredmény.
Fontos a mértékletesség, az arányok pontos betartása, mindenképp szakemberhez kell fordulni, nem szabad hinni az MLM rendszerek reklámszövegeinek.
Alapszabály, hogy nem mindenkinek kell multivitamin tablettákat szednie, de akinek szüksége van rá, akár életmódjából, akár valamilyen betegség miatt, az csak a legjobbat szedje, és semmiképp ne az általánosan ajánlott RDA mennyiséget.
Amit viszont mindenkinek naponta szednie kell, az a C-vitamin. Napi szinten felnőtt korban 2.000 mg mindenképp ajánlott, megfázásos, influenzás betegség esetén 10.000mg (1-2 óránként 1.000mg) ajánlott. Gyerekeknél napi 500-1.000mg ajánlott 10 éves kor felett.
Amit szintén naponta kell fogyasztani, az ásványi anyagok és nyomelemek széles köre.
Praktikusan olyan táplálék kiegészítőt érdemes használni, mely gazdag ásványi anyagokban, nyomelemekben, illetve enzimekben. Ettől függetlenül pedig lehet C-vitamint fogyasztani a már javasolt mennyiségben.


...és ami az iskolakönyvekből kimaradt Szent-Györgyi Albert egy különleges ember volt. Mai szemmel Bill Gates-hez lehetne hasonlítani. Spirituális volt és szabadkőműves, radikális újító. Azt tanította és bizonyította, hogy minden betegséget meg tud gyógyítani C-vitaminnal. Ezen felvilágosító munkássága olyan sikeres volt, hogy megfenyegették, hogy megölik. Ő azonban nem hátrált meg. Mivel ténylegesen nem vállalták fel, hogy megöljék, ezért kompromiisszumot kötöttek vele. Megkapja az amúgy is megérdemelt Nobel-díjat, és visszább vesz felvilágosító munkájából. A díjat megkapta, és valamelyest vissza is fogta publikációit.
A világháborúban Magyarország kiugrásáért tevékenykedett, ezért körözték a németek.
A háború után csatlakozott a győztes oldalhoz, az Akadémiát akarta újraszervezni, azonban a konzervatív akadémikusok ellenállása miatt megbukott ez a tevékenysége.
Túl sok, számára megoldhatatlannak látszó problémának ütközött a háború utáni időszakabn, ezért 1947-ben egy svájci útról nem tért haza, hanem az Egyesült Államokba távozott.
Új hazájában tovább folytatta munkásságát. Egyik legfontosabb tevékenysége, amelyről nemcsak, hogy hallgatnak, de egyenesen le is tagadják, az volt, hogy felhívta a világ figyelmét a modern biológiai szemlélet kialakításának szükségességére. Szent-György is tudta, hogy abban az időben (még ma is!!!) a newtoni biológia uralkodik, ami az embert, mint gépet tekinti. (egymáshoz kapcsolódó, egyébként önálló szervek halmazaként értelmezi, ezért is a túl sok szakosodás)

Mivel a fizikában, ahol a newtoni fizika mellett már megjelent a kvantumfizika, nyílt levélben szólította fel a világ tudósait, hogy váltsanak szemléletet, a biológiában is lépjenek, és alakossák meg a kvantumbiológiát, ahol a még ma sem elfogadott energetikai szemlélet is teret kaphatna (megj: napjainkban az EKG, EEG, MR is a szervezet energetikáját elemzi, de ezek a kivételek). Levele hivatalosan megjelent a kor két nagy szaklapjában a Nature-ban, és a Science-ban. Évekkel később sok tudós hivatkozik erre a korszakalkotó levélre. Érdekesség, hogy a Szent-Györgyi hagyatékban nem található ez a levél...
Szent-Györgyi 73 éves korában daganatot kapott. Környezetében mindenki megijedt, ő azonban ezt egy lehetőségként élte meg. C-vitaminnal, és egészséges életmódjával ki is gyógyította magát néhány hónap alatt.

93 éves korában halt meg, egészséges volt. Egy autóbaleset okozta halálát. A baleset körülményei rejtélyesek..."


Én csak annyit tennék hozzá,Dr. Domján László agykontroll oktató ajánlja jó szívvel az ún. anyagcseretípus meghatározás módszerét,ami szintén arra hivatott,hogy pontosan kiderüljön ,mi hiányzik a szervezetből,ill.milyen ételek tesznek jót nekünk. Gondolom az AK központban tudnak erről információt adni.
Mindenkinek jó egészséget!!:D
 
Oldal tetejére