vitamin pro es kontra

zitkóka

Állandó Tag
Állandó Tag
Ami nekünk leginkább bevált, az a Flavonmax család, ez teljesen természetes, magyar és nem kapszula - nincs vivőanyag pluszban, ez is fontos. két éve szedjük telenként, egy-egy náthán kívül semmi betegség nem volt, pedig sulis a gyerek, az osztálytársai sorra dőltek ki mellőle.
 

paradox2

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok. Vitaminkészítményt keresek óvodás gyermekemnek a téli időszakra. Mit ajánlotok? Válaszaitokat köszönöm!
 

Skytale

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,

Ha járvány üti fel a fejét a környezetetekben, van jelentkeznek az egyszerű nátha kezdeti tünetei akkor érdemes megelőzéskeppen C-vitamint szedni. A legtöbb készítmény azonban nagyon drága és elég kis adagban tartalmazza a vitamint, ilyenkor kb 500-1000 mg kéne szedni. Fokozottabb mentalis megerőltetés illetve stressz eseten jo Mangnézium + B-vit komplex. Nem utolsó sorban kell figyelni a megfelelő vas bevitelre (főleg vegetáriánusok és nők a menstruációs szakban), vashiány kezdeti enyhébb tünetei a fokozott fáradékonyság, hajhullás töredező körmök. A többi szükséges anyagot normál étkezések során általában bevisszük.
 

googx

Állandó Tag
Állandó Tag
Hallottam olyat is, hogy kezdődő nátha/megfázás esetén akár napi 2000-3000 mg c-vitamin szedése is indokolt lehet.
Erről mi a véleményetek?
 

Monár

Állandó Tag
Állandó Tag
Szentgyörgyi Albert is csak 1000 mg-ot szedett. Nekem soknak tünik. Max. megy a wc-be. 10000mg esetében hallottam vese károsításról.
 

vorsoly

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem nyugodtan szedhetsz annyit betegség esetén.
Én minden nap 1000 mg-ot szedek és idén nem voltam beteg.
 

zsistvan

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha az étrended változatos nem kell külön vitaminpótlás. Bogyós gyümölcsök, áfonya, savanyú káposzta nagyon jó C vitamin forrás.
 

Globalmind

Állandó Tag
Állandó Tag
Vitaminokra, gyógynövényekre, jó minőségű táplálék-kiegészítőkre egyértelműen szükség van. Ma már a gyümölcsök, zöldségfélék messze nem tartalmaznak annyi vitamint és ásványi anyagot, mint akár 10-20 évvel ezelőtt. Erről számos kutatási eredmény tanúskodik, kis utánajárással mindenki találhat ilyeneket. Azok az étrend-kiegészítők, melyek természetesek, növényekből kivontak, nagyon jó hatással vannak a szervezetünkre és nagyon fontos a használatuk.
Arról nem beszélve, hogy így olyan növényekhez is hozzájuthatunk, amelyek a mi éghajlatunkon nem honosak, így egyébként nem használhatnánk őket. Pl. tengeri algákat nem vehetünk a városi piacon vagy a szupermarketben, pedig a táplálkozási szakértők szerint tökéletes összetételű táplálékok.
 

Larissa45

Állandó Tag
Állandó Tag
Táplálékkiegészítőket én is szedek, de nem szeretem a mesterségeseket. Helyettük pl. őrleményeket szoktam enni, ill. D3 vitamint (olajban feloldva), télen semmi bajom nem volt. Csipkebogyó teát szoktam még inni (magas C vitamin tartalom), amit meg kell törni és 12 órára hideg vízben áztatni.
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak érdeklődöm,miért kell étrendkiegészítőket szedni?amikor annyi féle gyümölcs,zöldség van ami nyersen vagy blansírozva sokkal jobb hatású mint a forgalmazott étrendkiegészítők amit a ragasztó anyag tart össze,szintén káros.
A statisztikát pedig úgy lehet manipulálni ahogy akarják.
Napi 2-3 db citrom leve,rostokkal együtt,reggel egy citrom leve éhgyomorra,a többi napközben elosztva tökéletesen kielégíti a napi C vit. szükségletet.

A fokhagyma tartalmaz még A, B, C, és E-vitamint is. A komplex összetevőknek köszönhetően jelentős immunerősítő hatása van, és főzéssel csak a C-vitamin tartalma vész el.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/14015/fokhagyma-kulsoleg-belsoleg-mindenhogy
 

senexius

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem az a véleményem, hogy addig jó, amíg nem kell tablettában vagy bármilyen egyéb gyógyszeres formában szedni a vitaminokat...bőven elég, ha annyi zöldséget meg gyümölcsöt nyomunk be, amennyit csak bírunk... :)
 

Kulcsár Janka

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Tagok! Mint egészségügyi tanácsadó, étrendkiegészítőkkel foglalkozó, sokat nézelődtem a témában és azt látom, hogy sok egymásnak ellentmondó információ IS kering, meg hiedelem.
Pl. az együnk sok zöldséget-gyümölcsöt, pláne itt Kanadában már eleve halott ügy, mivel ezek a rostos anyagok szinte semmilyen hasznosítható tartalommal nem rendelkeznek, vagy fele/harmada/ötöde a 60 évvel ezelőttinek. Átlagos, tudatos táplálkozók vagyunk, de a tapasztalatunk az, és ezt több kutatás is alátámasztotta, hogy sajnos az étrendkiegészítőkre manapság már szükség van, különben hiányállapotok alakulnak ki.
Az alapanyagok silány minősége (zöldség, gyümölcs, húsok, gabonafélék) és azoknak vegyi kezelése, gyógyszerezése további problémákat is felvet mind fizikailag, mind elméletileg. Az a tapasztalatom, hogy minimum felelősségünk a saját testünk karbantartása, időnként kipucolása a felgyülemlett méreganyagoktól, lerakódásoktól, a bélflóránk rendbentartása és ehhez a szükséges és megfelelő termékek alkalmazása.
Mi a Forever mellé tettük le a voksunkat, mivel számos olyan egészségügyi kihívásra kaptunk jó megoldást, amit az áruházban a polcról levett, vagy tv-ben reklámozott vitaminkészítményekkel évekig hiába kezelgettünk. Nekünk nagyon bevált, kívánom, hogy mindenki találja meg a számára megfelelő utat és termékcsoportot, ami a testének/lelkének egyaránt megfelelő, hogy a lehető legjobb állapotban tudja magát tartani.
 
Oldal tetejére